Чт, 09-05-2024, 13:38
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:30
Зоря втримала нічию з Гентом у першому турі Ліги конференцій – перше очко для України в груповому турнірі

Зоря втримала нічию з Гентом у першому турі Ліги конференцій – перше очко для України в груповому турнірі

Зоря – Гент: рахунок і огляд матчу Ліги конференцій 21 09 2023 / ФК Гент

Зоря і Гент зіграли у 1-му турі Ліги конференцій 2023/24 (1:1). Рахунок і огляд матчу 21 вересня 2023-го

Ліга конференцій
1 тур
Зоря
1 : 1
Гент
22:00 21:09:2023
70’
Едуардо Герреро
 
Уго Куйперс
67’

Матч, як і онлайн-трансляція Зоря – Гент на "Футбол 24", стартував о 22:00 за київським часом. Через повномасштабну війну в Україні поєдинок першого туру Ліги конференцій відбувся у польському Любліні, але особливого інтересу, судячи з практично порожніх трибун, не викликав. Валерій Кривенцов, який нещодавно замінив Ненада Лалатовіча на посаді головного тренера Зорі, дебютував у єврокубках із луганською командою.

Сьогоднішній опонент Зорі – Гент – чудово розпочав сезон 2023/24. "Буйволи" лідирують у чемпіонаті Бельгії (4 перемоги і 2 нічиї у 6-ти турах), а в кваліфікації Ліги конференцій пройшли словацьку Жиліну, Погонь Щецин і кіпрський АПОЕЛ. Луганці, як відомо, розпочинали євросезон у кваліфікації ЛЄ, однак вилетіли від празької Славії.

Перший момент створив Гент. На 7-й хвилині Тіссудалі у боротьбі з дебютантом Болем пробив з кута воротарського – повз дальню дев'ятку. Він же трохи не встиг, щоб замкнути простріл/удар Куйперса. Проходили розрізні передачі Гента у штрафний Зорі, тоді як підопічні Кривенцова в дебюті гри гостроти біля чужих воріт не створили. Закидання на Едуардо Герреро результату не приносили. Натомість Де Сарт ледь не вивів Тіссудалі віч-на-віч з Турбаєвським, але кіпер Зорі був першим на м'ячі.

Нарешті бодай щось від підопічних Кривенцова аж у середині тайму. Герерро дотепно пропустив на Кирюханцева, простріл якого заблокували. Кутовий успіху луганцям не приніс. На 25-й Руф потягнув небезпечний удар Герреро в дальній кут, однак форвард Зорі заліз у офсайд. Наприкінці першого тайму панамець наважився на удар через себе, проте знову з положення поза грою. Після дещо нервового старту Зоря заспокоїлася у захисних діях, а от в атаці все було сумно – лише один удар у бік воріт і жодного в площину. Але й Гент на гол явно не награв. Як наслідок, абсолютно логічні нулі в Любліні після 45-ти хвилин.

На старті другої половини Зоря нарешті розіграла атаку з ударом у площину. Антюх і Герреро довели м'яч до Нагнойного, який приклався з-за меж штрафного. В руки Руфу. А от біля воріт Зорі було дуже гостро. Після подачі кутового Турбаєвський суперсейвом врятував Зорю, відбивши удар Куйперса, а от з добиванням Геркенса вже нічого не міг вдіяти. На щастя луганців, удар у гравця Гента не вийшов, і м'яч опустився на сітку, а не в ворота.

Герреро знову знайшов момент. Нападник Зорі нарешті уникнув офсайду, втік на побачення з Руфом, але з гострого кута пробив повз дальню стійку. Найкращий шанс луганців у матчі. І дуже прикро, що одразу після цього Гент забив. На 67-й хвилині Куйперс замкнув простріл з правого флангу. М'яч пройшов поміж ніг Джордану, а Турбаєвський не врятував.

На щастя, підопічні Валерія Кривенцова швидко відігралися. Мишньов віддав на хід Кирюханцеву, Ігор прострілив у центр штрафного на Герреро. Едуардо, про якого всі забули, у дотик поклав у дальній кут. 1:1!

Гент мав шанс знову вийти вперед. Стійка врятувала Зорю після удару Куйперса, якому забракло сантиметрів, щоб оформити дубль. Підопічні Хейна Ванхазебрука в останні хвиолини були значно ближчими до гола, але луганці встояли. 1:1 – перше очко для України у груповому турнірі євросезону 2023/24. Бронзовий призер УПЛ зумів стримати лідера чемпіонату Бельгії.

Наступний матч Ліги конференцій Зоря зіграє 5 жовтня. Команда Валерія Кривенцова поїде в Ісландію у гості до Брейдабліка. Гент того ж дня прийме Маккабі Тель-Авів, який після першого туру очолює групу B завдяки домашній перемозі над Брейдабліком.

Категорія: Футбольні новини | Переглядів: 473 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Джо Коул знову може стати гравцем "Вест Хема"
Худоб'яку соромно закінчувати Лігу Європи без жодної перемоги "Карпат"
Італійська Серія А. 16 тур. Прев'ю
"Барселона" готує для Гвардіоли новий контракт
Дати початку матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів
"Наполі" виходить на другу сходинку, здолавши "Дженоа". ВІДЕО
"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
Сальгадо хоче залишитися у "Блекберні" ще на один рік
Коваль: Хлопці позитивно відгукуються про Сьоміна
Прем'єр-ліга. "Шахтар"-"Арсенал". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Вересень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024