Пт, 26-04-2024, 09:38
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:39
Підводимо підсумки. УПЛ. 20 тур

"Динамо" пішло на зимову перерву в статусі лідера чемпіонату, дві команди з Донецька громлять своїх суперників, а "Іллічівець" нарешті обіграв "Волинь".

Характер туру

Протистояння "Оболоні" та "Таврії" відкривало заключний тур Прем'єр-ліги цього року.
Для гостей цей матч був принциповим з однієї причини: на початку сезону команда заявила про намір поборотися за зону Ліги Європи. Тому перемога дозволила б підопічним Альтмана закріпитись вверху турнірної таблиці та б ще на крок наблизила до заповітної мрії. "Оболоні", яка посідає останнє місце в чемпіонаті для збереження прописки в елітному дивізіоні обов’язково потрібно було брати очки в кожному матчі, тим паче, що перед рідними вболівальниками "пивовари" в цьому сезоні ще не вигравали.

Підопічні Конюшенка з неприхованим запалом та волею до перемоги розпочали гру. Атакувальні пориви господарів принесли свої плоди, і "Оболонь" повела в рахунку. Та чи надовго? Кримчани не розгубились в ситуації, яка склалась на полі, і зуміли переломити хід поєдинку.
Не встигли "пивовар" як слід забитий гол, як Рева змушений був витягати м’яч вже з сітки своїх воріт. Протягом першої половини гри гості створили ще два гольові моменти, що увінчались взяттям воріт суперника.

Попри всі намагання господарів, "Таврія" провела ще одну хорошу гру. Сімферопольці були кращими на полі. Команада показала характер.
На зимову перерву підопічні Альтмана йдуть на 7-му місці в таблиці чемпіонату, а "пивовари" зможуть довести своє право називатись кращими з кращих в українському футболі хіба що наступногго року.

Закономірність туру

"Олександія" ще з початку сезону постійно бореться за виживання, і від зони вильоту команду відділяє декілька пунктів. Навряд чи хтось очікував інших результатів від колективу, адже саме збереження прописки в елітному дивізіоні було основним завданнямм команди Шарана. Однак, не може не тішити той факт, що олександрійці боряться в кожному матчі, тим більше перед рідними вболівальниками. І це стосується поєдинків з іменитими суперниками. В попередніх турах колектив зумів нав'язати боротьбу як "Динамо", так і "гірникам", хоча і суперники повезли додому 3 пункти.

За таким сценарієм проходило протистояння з хлопцями Маркевича. Чому не вдалося взяти бодай якісь пункти? Як не крути, а нинішня "Олександрія" не рівня команді з Харкова. Результат зустрічі є закономірним, "Металісти" підтвердив статус потужної "третьої сили" української першості. "Пивовари" в свою чергу вкотре довели, що вони є суперником, з яким теж потрібно рахуватись.

Боротьба туру

Поєдинок "Карпати» - "Динамо" ще до свого початку носив особливе забарвлення. Перша офіційна гра "зелено-білих" на новій "Львів Арені", вперше в стартовому складі з'явився бразилець Ерік. "Карпати" вважаються чи не найменш зручнішим суперником для киян, а знаючи підтримку львівської "дружини" можна було передбачити наскільки напруженим та видовищним буде поєдинок. Гра дійсно видалась фантастичною. Ті вболівальники, що прийшли на стадіон явно не пошкодували про свій вибір. Львівяни не заслужили поразки на останніх хвилинах, адже підопічні Кучерова дали справжній бій іменитим суперникам.

В другому таймі протистояння емоції гравців почали втілюватись в "гірчичниках". За порушення правил другу жовту картку отримав Кополовець. Саме вилучення стало фатальним для львів'ян, і граючи в більшості, гості зуміли скористать перевагою та перемогти. На цей епізод фанати відреагували миттєво: за декілька хвилин було запалено безліч піротехнічних засобів – і невдовзі все поле покрилось густим туманом.

Отож, "Динамо" здобуває бажану перемогу, а "зелено-білі" й надалі не можуть вибратись з дна турнірної таблиці.

Непереконливість туру

Свій останній в 2011-му році матч "Дніпро" провів приблизно так, як і грав весь сезон - цікаво, але не завжди результативно попереду. Команда Хуанде Рамоса добряче потріпала нерви власним уболівальникам, але все ж добилась певного результату.

Протягом матчу господарі володіли цілком очевидною перевагою, багато комбінували на підступах до штрафного суперника, залучали фланги, однак до реальної гостроти справа практично не доходила. А  забити гол "дніпрянам" вдалося не з атаки, а тільки з пенальті.
Друга чатина поєдинку проходила за львіським сценарієм: вболівальники також влаштували яскраве шоу, залучивши при цьому фаєри та піротехніку.
Перемога дозволила господарям вийти на 4 місце УПЛ. Керівництво "Дніпра" підведе підсумки літньо-осінньої частини чемпіонату, і щось підказує, що в це міжсезоння команда Рамоса поповниться далеко не останніми виконавцями.

Прорив туру

В попередньому турі чемпіонату "Арсенал" зазнав нищівної поразки на "Донбас Арені". Останнім часом "Ворсклу" також переслідували невдачі. Тож цей поєдинок був шансом для обох команд реабілтуватись за ненайкращі виступи та піти на канікули з хорошим настроєм. Ну, і звичайно, поправити своє турнірне становище.

В ці дні клубу з Києва виповнилось 10 років, і цей фактор додав мотивації та моральної стійкості підопічним Кучука. В цілому "каноніри" протягом всієї гри домінували на полі. Швидкий гол шокував полтавчан. Помітною була і фізична та моральна втома підопічних Павлова. Цей сезон для команди є як ніколи важким, адже доводячи свою конкурентність в чемпіонаті, "Ворскла" ще й виступала в груповому етапі Ліги Європи.

"Каноніри" залишаються зимувати на 6-му місці, а полтавчанам до заслуженого відпочинку залишається відмучити гру в Гановері.

Донбаський розгром туру


Матч не став напруженим для команди П'ятенка і завершився відповідно до турнірного становища колективів в чемпіонаті. Доля протистояння була вирішена вже в першому таймі. "Металург" здобув третю поспіль вікторію із великим рахунком.

Тепер донеччани, незважаючи на 8-е місце, від 5-го відстають лише на 2 очки. Луганчанам, які залишились на передостанній сходинці, взимку належить провести відповідні роботи, щоб спробувати залишитись у Прем’єр-лізі.

Помста туру

В останніх матчах маріупольці ніяк не могли перемогти суперників з Луцька. В кубковій грі "Волинь" взагалі перемогла з непристойним рахунком (7:1). Можливо саме цей фактор допоміг азовцям по-особливому настроїтись на гру. Гол Тищенка в першій половині вирішив долю протистояння. "Іллічівець" нарешті перевершує "Волинь" і входить в міжсезоння з хорошим настроєм. 

Зважаючи на останні події, цікаво було послухати думку Кварцяного стосовно суддівства, однак тренер заявив, що до арбітрів він претензій не має, а в поразці винна вся команда. 

Колишніх сусідів у турнірній таблиці тепер розділив "Чорноморець". Одеситів витиснули з десятки кращих маріупольці. "Волинь" - 12-а і знаходиться на відстані 7-ми очок від зони вильоту.

Центральний матч туру

Майже вщент заповнені трибуни криворізького "Металурга" стали свідками цікавої гри, яка не принесла господарям позитивного результату.Традиційно для останніх років "гірники" виграли із "сухим" рахунком. З перших хвилин гості затисли "Кривбас" на своїй половині поля. Більш того, в окремі хвилини чинні чемпіони не випускали супротивника з власного штрафного майданчика.Такі дії донеччан увінчались успіхом: на 10-й хвилині завдяки Д,Кості "гірники" вийшли вперед. Загалом гості показали чудовий футбол, свідченням чого є результат протистояння. Матч ще раз довів, що в чемпіонаті знайдеться небагато команд, які б на рівних протистояли проти підопічними Містера.

Донеччани на зиму йдуть другими з мінімальним відставанням від "Динамо". Немає приводів сумувати і підопічним Максимова - свідчення цьому 5-а позиція на проміжному фініші.

Категорія: Футбольне відео | Переглядів: 41049 | Додав: adminA | Теги: УПЛ. 20 тур, підсумки
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Анонс 17 туру Бундесліги. ФОТО
Стеценко: Ми не вимагатимемо від Рамоса в перший же сезон потрапити в Лігу чемпіонів
Швейцарська влада перевірить ФІФА та УЄФА
Палкін: Луческу не потрібні новачки
Рейтинг IFFHS: шість українських клубів поліпшили свої позиції, а "Шахтар" ввійшов у ТОП-30
Морозов: "Динамо" зупинилось в розвитку
ВІДЕО онлайн матчу 6-го туру Ліги Європи "Динамо"- "Шериф"
Італійська Серія А. 16 тур. Прев'ю
Фернандо Йєро: Наша заявка була гідна вибору
Сьогодні стартує відбір на ЄВРО-2012. Перший матч відбору - Естонія - Фарери
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024