Чт, 25-04-2024, 10:10
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:28
"Усім командам потрібен Зінченко": Англія порівнює українця з легендою, або До чого тут можливе вторгнення Росії

Олександр Зінченко перед матчем проти Норвіча

Універсал "містян" Олександр Зінченко провів увесь поєдинок проти Норвіча (4:0) в англійській Прем'єр-лізі. Підбірка реакцій з Англії на його гру – вже на Футбол 24.
Англія
25 тур
Норвіч
0 : 4
Манчестер Сіті
19:30 12:02:2022
 
Рахім Стерлінг
31’
Філ Фоден
48’
Рахім Стерлінг
70’
Рахім Стерлінг
90’

Зінченко вперше у році вийшов на поле зі старту. До цього він лише на 22 хвилин з'являвся проти Фулхема у переможному поєдинку Кубка Англії. Попередній вихід Олександра з перших миттєвостей датований ще минулим роком, коли він грав проти Лестера. Тепер, коли українець оговтався від травми і коронавірусу, Гвардіола довірив йому місце у старті і той провів на полі увесь матч.

Зінченко долучився до розгрому Норвіча – Манчестер Сіті став ближчим до "золота" АПЛ

Зустріч проти "канарок", які плентаються у зоні вильоту, не стала проблемою для "містян". Вони награли на понад 4 голи (xG 4.4 проти 0.4 у Норвіча) і саме стільки ж забили. Головним героєм став Рахім Стерлінг, який оформив "ідеальний" хет-трик (відзначився правою та лівою ногами, а також головою). Зінченко не віддав результативний пас чи вразив ворота суперника. Лише в другому голі він брав безпосередню участь в атаці, віддавши на Стерлінга, який прокинув далі Гюндогану, а німець асистував Фодену.

У суперниках був колектив з дна АПЛ, який мав обмаль моментів, тому серйозних проблем в Олександра не було. Все ж, це чудовий варіант, щоб набрати ігровий ритм після тривалої паузи. Оцінки від відомих статистичних порталів натякають, що Зіна міг і краще. SofaScore поставив йому 7,5 – середній бал в команді та третій в обороні (Натан Аке та Рубен Діаш набрали по 7,6, а Кайл Вокер – 7,2). WhoScored та FotMob нагородили Зінченка найменшими балами серед стартової одинадцятки – 7,2 і 7,6 відповідно.

Причина невисоких оцінок – у нерезультативному виступі (партнери по обороні Вокер і Діаш записали до свого активу по асисту) й програних дуелях (0 з 1 виграно на землі й 2 з 5 – у повітрі). Говорити можна про чудову точність пасів (аж 91%). Водночас профільні футбольні видання оцінюють виступ Олександра переважно середнім балом і добрим словом.

90min ставить українцеві тверду сімку, як і ще 7 представникам "містян". "Був один сумнівний момент з Ааронсом, але він також віддав кілька розумних та гострих пасів. Сильно залучений у гру, має найбільше дотиків (114), ніж будь-хто", – наголошує видання. City Xtra теж дає 7 балів: "На диво гостро грає, як для людини, що провела так мало матчів. Здається, він прогресує набагато більше, ніж зазвичай". Sky Sports оцінив українця теж у 7, BBC Sport – у 7,32 (нижче лише у Макейті та Кайкі, які вийшли на останні хвилини).

А от Manchester Evening News присвятив нашому земляку цілу статтю під назвою "Алекс Зінченко демонструє якість Венсана Компані під час звитяги Сіті над Норвічем". Автор Саймон Байковскі згадує, як Гвардіола говорив про те, що Компані може вийти будь-коли і показати першокласну гру, на відміну від того ж таки де Брюйне. Венсан не грає за "містян" з 2019-го, але Зіна показав, що є не гіршим за легенду.

"Ви точно не зрозумієте з його виступу, що він пропустив чимало. Одна річ працювати позиційно і знаходити простір, та зовсім інша – бути таким зібраним, коли отримуєш м'яч. Знайдіть когось, хто буде ставитись до вас так, як Зінченко до футболу, завжди віддаючи правильний пас із відповідним темпом. У Стерлінга, ймовірно, найкраще розуміння з Алексом ліворуч. Він показав, що може часто рухатись до воріт або ж зміщуватись у півзахист. На цьому етапі його кар'єри вже нічому не варто дивуватись", – завершує оду автор.

Приємно здивувати прихильників Манчестер Сіті нашому земляку вдалось. Вже вкотре! Twitter кишить похвалою і нерозумінням того, чому Олександр так мало грає. "Зінченко надто недооцінений. У нього фантастична техніка володіння м'ячем, – пише користувач Джеремі Льюїс, а інший додає: – Кожен крос був просто ідеальним".

Приємні слова лунають про характер одного з лідерів збірної України: "Дуже люблю Зінні, ніколи не розчаровувався, коли він грав. Він не стогне і не ниє, коли не грає, а завжди виконує свою роботу. Найкращий хлопець, кожній команді потрібен Зінченко".

Один із користувачів зауважив особливість останніх кампаній Олександра: "Його сезони дуже дивні. Спершу він стає першим номером на позиції лівого оборонця, не відзначається чимось, з'являються чутки про його можливий відхід і він повертається в команду, де грає нереально до кінця". А дехто навіть вимагав для Зінченка новий контракт. Як і для Стерлінга.

В Англії згадують і про брязкання зброєю, яким східний сусід намагається нас залякати. "Вміння Олександра повертатись у гру – виняткове. Він не починав зі старту в 2022-му, але миттєво освоївся і виглядав одним із найкрутіших на полі. Тим більше, якщо врахувати, у якому ментальному стані він перебував, коли думав, що близьким загрожує небезпека через можливе російське вторгнення", – написав прихильник "синіх" із Манчестера.

Олександр має усі шанси вийти на перший поєдинок 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти Спортінга, який буде на виїзді 15 лютого. Пеп звик випускати українця на важливі матчі, якщо він, звісно ж, доступний.

Павло Чубка

Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4266 | Додав: adminA | Теги: Усім командам потрібен Зінченко: Ан
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Анонс 15 туру Бундесліги
Пітерський "Зеніт" замахнувся на Буффона: пропонує "Ювентусу" 18 млн євро
Новачок "Динамо" зіграв за збірну Бразилії
Чинний президент УЄФА Мішель Платіні непохитний: при мені відеоповторів не буде
Футболіст "Дебрецена" розбив вікно консульства Польщі у Харкові
Магат продублював футболістів
Колліна: В українських арбітрів є невеликі шанси працювати на Євро-2012
Стартовий тур першої ліги: різні показники новачків
Серія А. Відеоогляд матчів суботи. ВІДЕО
Адебайор гратиме за "Тоттенхем"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024