Вт, 23-04-2024, 20:34
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:13
СК Дніпро-1: чому шалений трансферний темп Михайленка становить загрозу навіть для Шахтаря та Динамо

Сергій Тищенко аналізує шістьох зимових новачків СК Дніпро-1 і перспективи, які з'являються у роботі Дмитра Михайленка.

Безперечно, що головний ньюзмейкер зимового трансферного вікна в Україні – СК Дніпро-1. Команда Дмитра Михайленка ще до зборів провела активну кампанію, запросивши ряд досвідчених та іменитих за мірками УПЛ гравців.

Насамперед, контракт із дніпрянами підписав чемпіон Білорусі-2019 Олексій Хобленко Хобленко офіційно став гравцем СК Дніпро-1 . Цей форвард є вихованцем київського Динамо, але зробив собі ім'я в Одесі, де був лідером місцевого Чорноморця.

Новачком команди став захисник Олександр Сваток Сваток став гравцем СК Дніпро-1 . Він провів рік у Хорватії, виступаючи за Хайдук. До цього упродовж двох сезонів грав за Зорю. Михайленко має досвід роботи із цим виконавцем у прощальному сезоні Дніпра в УПЛ. Тоді Сваток був одним із лідерів команди та лідером захисту. Тренер прекрасно знає його сильні та слабкі сторони.

Третій новобранець – Володимир Адамюк. Свого часу він вже відіграв за Дніпро два сезони. Має рік спільної роботи з Михайленком. Може зіграти на фланзі оборони, або ж центрбека. Точно додасть команді фізичної потужності.

Йдемо далі... Андрій Цуріков. Не так давно він був одним із лідерів Олександрії і навіть викликався у збірну України. Ще раніше не зумів заграти у Динамо. Попередню половину сезону провів у Яблонці, де повинен був замінити Едуарда Соболя, проте не грав через травму.

П’ятим підписали бразильця Лукаса Тейлора СК Дніпро-1 підписав бразильця з досвідом виступів в УПЛ . Він грав за ФК Львів і справив хороше враження. Говорили, що ним цікавилися навіть Динамо та Шахтар. Але потім Тейлор отримав важку травму і покинув Україну після завершення орендної угоди. Може діяти на позиції правого захисника, хава, або закривати всю бровку.

Врешті, поки що останнім, шостим новачком команди став аргентинець Франціско Ді Франко, один із вже колишніх лідерів Карпат. Ді Франко – креативний гравець середини поля, хоча раніше грав на позиції форварда.

Враховуючи таку надмірну активність СК Дніпро-1 та запрошення доволі серйозних гравців, можна зробити наступні висновки.

1. Команда вже у цьому сезоні боротиметься за топ-6

СК Дніпро-1 відстає від шостого місця на 4 очки. Це реально відіграти за 4 тури. Щоправда, у команди Михайленка дуже непростий календар – Шахтар, Динамо, Карпати та Маріуполь. Доведеться стрибати вище голови і набирати мінімум 7 очок, а то й 9-10, щоб реально претендувати на виступи у першій шістці.

Шахтар на порозі абсолютного рекорду, Михайличенко відстає від попередників: із чим зимують всі клуби УПЛ?

Всі новачки – досвідчені футболісти, які готові давати результат із перших матчів. Кожен має досвід виступів в УПЛ, а дехто навіть співпрацював із Михайленком раніше. Не доведеться запрягати, проходити адаптацію. Кожен із них повинен посилити команду і покращити турнірне становище.

Але є серйозні ризики, бо відіграти 4 очки у Маріуполя буде нелегко, враховуючи наведений вище календар. Не варто забувати про амбіції Колоса, який також активно поводиться на трансферному ринку, і Олімпіка, де чудову роботу проводить Вісенте Гомес. Та все ж бажання ризикнути і поборотися за вищі місця, а не просто чекати ще півроку, викликає велику повагу.

2. Підсилили проблемні позиції

У першій частині сезону дніпрянам дуже бракувало форварда. Влад Супряга краще почувається при наявності простору, а от у позиційній атаці він виглядає не настільки переконливо. Станіслав Куліш – доволі віковий футболіст, на рівні УПЛ йому вже важко. Тож підписання форварда стало логічним кроком. Хобленко може втекти, буде ефективним у чужому штрафному майданчику, на досвіді відчуватиме момент.

На правому фланзі абсолютно провалився Романюк. Виявилося, що клас цього футболіста не дозволяє грати на рівні УПЛ. Тому, власне, з ним попрощалися. Юрій не зумів стати надійним у захисті, не був ефективним в атаці. Якщо йшов уперед, не завжди встигав повертатися, велика кількість браку, відсутність прогресу. Тепер Михайленко отримав на цю позицію Тейлора, який ефективний в атаці, та Адамюка, який надійний у захисті. З'явилася не тільки конкуренція, але й різноплановість.

На протилежному фланзі виникали проблеми у Польового. Думаю, що тут головна проблема – у віці гравця. Все-таки важко виконувати багато бігової роботи і залишатися ефективним у 34 роки. Сьогоднішній футбол має схильність до так званих подвоєних флангів, коли захисники підключаються до атаки. Це стало проблемою для СК Дніпро-1 у першій половині сезону. Новачок команди Андрій Цуріков – дуже сильний фізично, чіпкий у захисті і готовий працювати по всьому лівому флангу. Головне, щоб травми оминали.

У першій половині сезону СК Дніпро-1 пропустив 28 м'ячів. Для першої шістки – це занадто багато. Пара Лопирьонок – Логінов не стала оплотом надійності. Хлопцям банально бракувало досвіду та класу. Був запрошений досвідчений Папа Гуйє, але це завершилося абсолютним провалом.

СК Дніпро-1: очікування були далекими від реальності, або Чому команда Михайленка не стала "третьою силою" СК Дніпро-1: очікування були далекими від реальності, або Чому команда Михайленка не стала “третьою силою”

Тепер вдалося повернути Сватка, можливості якого добре відомі Михайленку. Не варто забувати, що Адамюк теж може зіграти в центрі оборони. Отже, в СК Дніпро-1 вже навіть перебір із центральними захисниками, тож потрібно із кимось прощатися. Думаю, найбільші шанси – у сенегальського ветерана, який в плані швидкості та координації вже не витримує рівня УПЛ.

Також для Михайленка дуже актуальною була позиція "десятки" – гравця, який зумів би зв’язати захист та атаку, стати мозковим центром команди. Гадаю, що для цієї ролі годиться Ді Франко, який вміє віддати хороший пас, взяти ініціативу на себе, добре працює із м’ячем. При грі в короткий пас саме аргентинець може стати ключовою фігурою у другій половині сезону.

3. Ставка на надійність захисту

Для того, щоб бути успішним, потрібно вміти надійно оборонятися. У СК Дніпро-1 саме лінія захисту регулярно давала збої. Вистачало як індивідуальних помилок, так і командних прорахунків. Для всіх стало очевидним, що клас захисників – вкрай скромний. Тож зараз прийшли четверо нових оборонців: Тейлор, Сваток, Адамюк, Цуріков.

Це не тільки посилить конкуренцію, але й підніме індивідуальний рівень гри в захисті. Як би там не було, але вміння протистояти один в один, читати гру, діяти на досвіді є вирішальним при побудові оборони. Покращить ситуацію той факт, що Адамюк та Сваток знають вимоги Михайленка. Крім того, вони грали з Польовим та Лопирьонком три роки тому.

Не здивуюся, якщо на зборах Михайленко награватиме схему у три оборонці. Тейлор та Цуріков можуть грати по всьому флангу. Серед центральних захисників вибір узагалі великий: Логінов, Лопирьонок, Сваток, Адамюк, Папа Гуйє. Можна зліпити нову побудову із трьома оборонцями, адже яскраво виражених флангових гравців у Михайленка не так багато.

4. Лідерські якості

Серед причин невдалих виступів СК Дніпро-1 у першій половині сезону – відсутність характеру, капітана, людини, яка б вела за собою у складний момент. На жаль, найкращі часи Сергія Кравченка вже позаду. У нього багато травм. У тих матчах, коли він на полі, йому непросто брати відповідальність на себе. Те ж можна сказати і про Польового.

Зараз прийшли гравці, які з перших матчів можуть перехопити лідерські обов'язки. Сюди сміливо записуємо Адамюка, Сватка, Ді Франко та Цурікова. Перші двоє були одними із лідерів Дніпра-2016/17. Ді Франко носив капітанську пов'язку в окремих матчах Карпат. Аргентинець не тільки може брати на себе відповідальність, але й спонукати інших грати краще.

Сергій Тищенко

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4350 | Додав: adminA | Теги: СК Дніпро-1: чому шалений трансферн
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Сабо: Калітвінцев радитиме Ліппі тих же гравців
Шуст підписав контракт із “Іллічівцем”
Х’ютон: Хочу продовжити кар’єру у футболі
Запорізький "Металург" розійшовся миром з "Різеспором"
Жозе Моурінью: Я задоволений статистикою команди
Перед матчем з "Металістом" ПСВ втратив захисника
Результати жеребкування чвертьфіналу кубку Німеччини
"Реал" нікого не продаватиме
Лео Бенхакер: Англійські гранди - акули футболу
Гоменюк: Коноплянку виділяють тільки журналісти
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024