Сб, 27-04-2024, 02:02
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


22:28
Шахтар – Динамо: матч за Суперкубок України 2020

Шахтар – Динамо: матч за Суперкубок України 2020

Шахтар і Динамо зустрілися у битві за 17-й Суперкубок. Чемпіони України проти володаря Кубка, перше Класичне після приходу Луческу. Відео голів і огляд матчу Шахтар – Динамо дивіться на "Футбол 24".

Суперкубок України
Шахтар
1 : 3
Динамо
21:00 25:08:2020
37’
Жуніор Мораєс
 
Карлос Де Пена
20’
Жерсон Родрігес
31’
Фран Соль
83’

 

Мірча Луческу проти команди, якій віддав 12 років. Матч, як і онлайн-трансляція Шахтар – Динамо на "Футбол 24", стартував о 21:00. Чемпіон України та володар Кубка встигли зіграти по туру в УПЛ. Динамівці здобули навіть переконливішу перемогу (4:1) над Олімпіком, а "гірники" трохи більше намучилися з Колосом (3:1), реалізувавши лише третій пенальті в матчі. З Шахтарем Луческу 7 разів вигравав Суперкубок України. Загалом же тріумфів у звітних суперників було порівно (по 8).

Шахтар активніше розпочав гру, але забило Динамо. На 20-й хвилині Жерсон знайшов Сидорчука на куті штрафного. Капітан навісив на Де Пену, який ударом головою відкрив рахунок.

На 31-й хвилині кияни забили вдруге. Голом-красенем відзначився Жерсон Родрігес, який елегантно перекинув Пятова.

Ще в першому таймі Шахтар скоротив відставання. Жуніор Мораєс ударом головою вразив ворота Бущана.


Луческу не радів взяттю воріт. Емоцій було значно менше, ніж під час обіймів з Тайсоном перед стартовим свистком. Другий же удар киян за 32 хвилини став знову фатальним. Жерсон сам же розвернув атаку, обігрався із Супрягою і перекинув Пятова. Оце так шокова терапія від Луческу для колишніх підопічних! У Шахтаря ж, крім контролю на рівні 67% і загострень Додо, нічого не було. Аж поки Мораєс на 37-й не переграв Кендзьору на другому поверсі. Тут, щоправда не дуже й вина поляка. Сирота загубив свого гравця, а Де Пена впав на рівному місці, програвши силову боротьбу Додо. Тете подавав без перешкод, а в Бущана не було шансів. За 17 хвилин 3 забиті м'ячі!

Бондар, якого не встигав накрити Супряга (дуель підвищеної напруги через амурні справи!), замикав кутовий ударом з кількох метрів. Не вийшло нормально пробити на дощовому газоні. Тете з-за меж штрафного крутив з-під Сидорчука – поперечина. Степаненко засильно приклався здалеку. Проблема нинішнього Шахтаря в тому, що більшість ударів змушені "гірники" виконувати з дальньої відстані, а не так, як звикли. І тут уже 68% володіння не дуже рятує. Динамо на контролі не наполягає, високим пресингом не страждає – переважно нижній і трохи середнього блоку, вибухові контратаки, нечисленні, але які ж ефективні розриви ліній суперника. Відзначаємо і героїзм тих, кому передусім відводили роль запасних у минулому сезоні. Тете і Супряга – асист, Жерсон і Де Пена з голами.

Марлос вже у перерві замінив Маркоса. Чи не найгірший матч Антоніо в Шахтарі, Луческу вдалося перекусити молодого бразильця з допомогою Шапаренка і Сидорчука. Тете продовжує розривати. Влучив у дещо виставлену руку Шапаренка, Романов не наважився призначити не на 100 відсотків очевидний пенальті. Подавав на Матвієнка (Микола в позиційні атаці замикав дальню стійку!), вибили. А на 54-й Тете вже крутив сам. Караваєв загубив бразильця, пощастило, що снаряд пройшов вище. Луческу на нервах. А все тому, що Марлос завершував рикошет від Сидорчука на прийомі в центрі поля. І знову Тете прорвав все той же вразливий лівий фланг Динамо, віддавши праворуч. Марлос прокинув повз Бущана, але Кендзьора виніс з лінії воріт.

Надто вже низько сидить команда Луческу, немов це якийсь середняк відчайдушно відбивається. Погано чіплявся за м'ячі Супряга після перерви. Мірча не церемониться і вже на 61-й випускає Соля. Відповідь Каштру – Соломон замість Тете. Буяльського, який не до кінця одужав після Олімпіка, готується замінив Андрієвський. Не Лєднєв, який більше підходить для атакувальної роботи, а не чорнової. Романов грає за Динамо в рикошеті. Матвієнко декілька разів по перерві замикав подачі з флангів. Такий собі прихований другий форвард. Каштру цього мало. Він ще й випускає Коноплянку замість Бондаря. Степаненко сідає глибше. Циганков також готується вийти. Андрієвський міняє таки Де Пену, а не Буяльського.

Все змінюється феноменально швидко в головах Луческу та його італійського асистента Лонго. Вже не Циганков, а Цітаішвілі знімає футболку, готуючись до виходу на заміну. Однак на поле виходить Лєднєв. І тут уже Буяльський йде. На прощання Віталій віддавав гостру передачу на Андрієвського, якого заблокували, але серію кутових вдалося організувати. Після однієї з подач забив не хто інший, як Фран СОЛЬ. Андрієвський подав, іспанець легко випередив Пятова і Степаненка. Ось вам і заміни Каштру та Луческу! Фантастика. Відчуйте різницю. Щоправда VAR перевіряв, чи Жерсон не був у положенні поза грою. Таке щось, до м'яча динамівці, які залізли в офсайд у першій фазі атак, не дотягнулися, тому все чисто. Заміст центрбека Кривцова вийшов нападник Фернандо. Шахтар вирішив узагалі грати без захисників!

Соломон двічі поспіль розриває захист киян. Манор знищив Караваєва та підстраховку, Фернандо випередив Кендзьору і пробивав. Хоч і порожні ворота, джокером бразилець не став, неймовірний промах. Сидорчук, схоже, все ж встигає притиснути руку до тіла після удару ізраїльтянина, тож VAR не дає сигнал про пенальті. Удар Фернандо після м'якого накидання з флангу – тепер вище. Луческу знову показує, що Суперкубок України – його трофей.

Категорія: Кубок України з футболу | Переглядів: 4391 | Додав: adminA | Теги: Шахтар – Динамо: матч за Суперкубок
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Друге коло: Дніпровські пороги. Огляд другого ігрового дня
Станом на 17 грудня 2010 року Росія знову "втекла" від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
Мессі забив найкращий гол року
Ярославський про Девіча: Я не терпітиму шантажу
ФУТБОЛЬНЕ ТБ: Пряма трансляція матчу 16 туру Іспанської Прімери: "Реал" (Мадрид) - "Севілья" (Севілья)
"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
Мхітарян: "Рома" - теж не подарунок
Моратті каже, що Бенітес звинуватив тінь Моурінью
"Барселона" готує для Гвардіоли новий контракт
"Динамо" та "Металіст" претендують на японця. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024