Ср, 24-04-2024, 13:04
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:40
"Шахтар" - "Динамо" - 2:0

"Шахтар" - "Динамо" - 2:0
Перший матч нового футбольного сезону України однозначно вдався. Цікаве протистояння одвічних суперників, яке в цей раз на щастя обійшлося без бійок і зайвих грубощів. Гра показала справжній європейський рівень команд. Але про все по порядку.
Почнемо з того, що перед матчем перевагу надавали "Динамо" через скандал у стані "гірників" з несподіваним бойкотом шести легіонерів вертатись в Україну після зборів у Швейцарії. Серед них були два безперечні лідери команди - Алекс Тейшейра і Дуглас Коста. Єдине, що в цій ситуації могло врятувати "Шахтар" - тренерський геній Мірчі Луческу.
Досвідченому фахівцю вдалось заспокоїти команду і виставити боєздатний склад, який насправді виявився досить несподіваним. Цікавим рішенням було виставити одразу пару практично однотипних форвардів - Адріано-Гладкий.
У "Динамо" була єдина втрата - Браун Ідейє, який нещодавно покинув клуб і переїхав до АПЛ. Ребров теж зробив сюрприз, поставивши в основі молодих Калітвінцева та Рибалку.
Перший тайм пройшов практично на рівних, але за моментами перевага була на стороні донецької команди. Помітною проблемою для киян став вихід з оборони в атаку. "Шахтар" активно і агресивно пресингував захисників і голкіпера киян, чим створював неабиякі складнощі для суперника.
Другий тайм "Динамо" провело значно активніше, але і тут моментами біля воріт опонентів кияни особливо похвалитись не можуть. У свою чергу "Шахтар" свідомо віддав ініціативу "біло-синім" і почав діяти на контратаках. Основною рушійною силою "Шахтаря" був Тайсон, який раз-по-раз втікав від візаві і створював небезпеку біля володінь Шовковського. Активним був також Ілсінью. А от дует таранних форвардів Адріано-Гладкий ніяк не встигав за думкою креативних партнерів з півзахисту.
Переломний момент стався на 75 хвилині, коли абсурдної помилки припустились центрбеки "Динамо". Під натиском Гладкого вони помилились при грі за верховий м'яч і форвард, проявивши неабияку холоднокровність, спокійно і впевнено обіграв Шовковського та відправив шкіряну сферу у сітку воріт. Схоже, проблеми у центрі оборони киян так і залишились невирішеними з минулого сезону.
Не видно було і за рахунок чого кияни можуть відігратись. Атака, як і оборона не надто виблискувала. Знов таки практично все зводилось до флангових навісів, які майже завжди не знаходили адресата.
Фінальним акордом був гол Марлоса. А от як він виник - це знов досить дивна історія. Аруна припустився безглуздої помилки в центрі поля, Болбат підхопив м'яч, віддав на хід новачку "гірників" Марлосу, який спокійно добіг до штрафного майданчику "Динамо", обіграв на рівному місці двох захисників і закотив кулю у кут воріт Шовковського.
Отже, "Шахтар" навіть без шести легіонерів показав впевнену гру проти нового "Динамо". У "гірників" є дуже класний тренер і молоді виконавці, які моужть замінити втрачених іноземних. В принципі, команда готова до нового сезону і до перемог.
Що ж до колектива Реброва, то тут більше запитань, ніж відповідей. По-перше, досі гостро стоїть питання з центром оборони. По-друге, є явні негаразди з роботою середньої лінії, яка дуже слабко забезпечує переведення м'яча до чужих воріт. Знову атаки "Динамо" здебільшого починаються довгим пасом в боротьбу. Третє - незлагоджена робота ліній. Є реальні розриви між лінією атаки та оборони. Тобто, працювати Реброву ще треба довго і наполегливо. Поки що столична команда не виглядає готовою до чемпіонської гонки.
Але це лише перший матч сезону і робити справжні висновки про готовність команд до боротьби за "золото" на протязі усієї дистації можна буде лише після 6-8 зіграних турів в УПЛ.
Наразі "Шахтар" здобуває перший трофей сезону і входить у новий футбольний рік з внутрішніми проблемами, але в хорошому настрої.
"Шахтар": Каніболоцький, Срна (К), Ракицький, Кучер, Шевчук, Степаненко, Фернанду, Тайсон, Ілсінью, Луіс Адріано, Гладкий.
Запасні: П'ятов, Кобін, Кривцов, Ордець, Болбат, Гречишкін, Марлос.
"Динамо": Шовковський (К), Даніло Сілва, Драговіч, Безус, Ярмоленко, Рибалка, Віда, Макаренко, Калітвінцев, Мбокані, Беланда.
Запасні: Рибка, Селін, Вукоєвіч, Сидорчук, Гусєв, Кравець, Аруна.
 
 "Шахтар" - "Динамо" - 2:0.
Голи: Гладкий, 75; Марлос,93
 
Категорія: Кубок України з футболу | Переглядів: 4937 | Додав: adminA | Теги: Шахтар - Динамо - 2:0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Дніпро" не зміг купити іспанського захисника
"Шахтар" та "Брагу" розсудять німці на чолі з Феліксом Бріхом
Кононов: "Карпатам" потрібно підсилюватися
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Шевченку поки що не вистачає кондицій, каже Лужний
"Дніпро" націлився на форварда "Браги"
"Борусія" М - "Гамбург" - 1:2. ВІДЕО
Моуріньо розгромлений Гвардіолою: "Барселона" знущається над "Реалом". ВІДЕО
Для Нойєра найважливіше "Шальке"
Бертольйо хочуть повернути в Бразилію
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024