Пт, 29-03-2024, 17:14
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


22:21
"Манчестер Сіті" можуть позбавити чемпіонства і відправити в третій дивізіон АПЛ

"Манчестер Сіті" можуть позбавити чемпіонства і відправити в третій дивізіон АПЛ

Манчестер Сіті  Футбольний клуб "Манчестер Сіті" може втратити звання переможця чемпіонату Англії сезону-2013/14 через розглядів щодо порушень фінансового fair play, повідомляє Daily Mail.

Арбітражна палата інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів ухвалила рішення відсторонити "городян" від участі в єврокубках на два сезони через фінансові порушень, які були здійснені з 2012 по 2016 рік, і наклала штраф в розмірі 30 млн євро.

За інформацією видання, в разі остаточного підтвердження порушення клубом з Манчестера керівництво Прем'єр-ліги може постфактум позбавити "Манчестер Сіті" очок в сезонах, які входили у часовий проміжок з 2012 по 2016 рік.

Таким чином, клуб може позбутися титулу сезону-2013/14. Друге місце за підсумками чемпіонату тоді зайняв "Ліверпуль". Підкреслюється, що "Манчестер Сіті" має серйозно реструктуризувати витрати, через що команду можуть покинути кілька провідних гравців, таких як Рахім Стерлінг, Кевін де Брюйне і Аймерік Лапорт.

"Манчестер Сіті" є чинним чемпіоном Англії. У турнірній таблиці поточного сезону "городяни" (51) йдуть на другій сходинці, відстаючи від "Ліверпуля" (73) на 22 очка.

"Манчестер Сіті" можуть відправити у третій за силою дивізіон Англії

Футбольний клуб "Манчестер Сіті" після відсторонення УЄФА на два єврокубкові сезони може бути переведений в першу лігу Англії - третій за силою турнір після Прем'єр-Ліги і Чемпіоншипа.

Перед стартом нового сезону кожен англійський клуб повинен надати правдивий фінансовий звіт, щоб отримати відповідну ліцензію. Daily Star повідомляє, що за новими правилами футбольної асоціації Англії, будь-який клуб, який потрапив в ситуацію з порушенням правил фінансового fair play, повинен бути засланий в третій дивізіон.

Нагадаємо, що УЄФА відсторонив англійську команду від єврокубків на два сезони. Арбітражна палата інстанції УЄФА з фінансового контролю клубів (CFCB) ухвалила таке рішення через порушення фінансового fair play. Також команду зобов'язали виплатити штраф у розмірі 30 млн євро. Рішення арбітражної палати може бути оскаржене тільки в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Зауважимо, що УЄФА не буде коментувати ситуацію до відповіді "Манчестер Сіті". Мотивувальна частина рішення буде опублікована в разі згоди англійського клубу з санкціями або після рішення CAS.

На даний момент встановлено, що "Манчестер Сіті" зробив серйозні порушення правил ліцензування клубів УЄФА та фінансового fair play, завищуючи свої спонсорські доходи на своїх рахунках і в інформації про беззбитковості.

За підсумками сезону-2018/19 "Манчестер Сіті" посів шосте місце в списку найприбутковіших футбольних клубів Європи за версією аудиторської компанії Deloitte, дохід клубу за рік склав понад 610,6 млн євро.

"Справу ініціював УЄФА, розглядав УЄФА і ухвалюв рішення УЄФА. Ми будемо оскаржувати справу в CAS найближчим часом", - йдеться на офіційному сайті "городян".

У 2018 році CFCB прийняла рішення відсторонити італійський "Мілан" від участі в єврокубках на два сезони, утримавши 12 млн євро призових, які покладалися італійському клубу за виступ в Лізі Європи сезону-2018/19. Після цього "Мілан" направив апеляцію в CAS, який скасував дискваліфікацію, але пізніше керівництво італійської команди звернулося в УЄФА і домовився про пропуск лише одного розіграшу Ліги Європи, щоб уникнути санкцій і нормалізувати фінансовий баланс.

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4386 | Додав: futbolUA | Теги: Манчестер Сіті
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Визначилися всі учасники 1/8 фіналу ЛЧ, а також команди, які "вилитілі" до Ліги Європи
Чемпіонат Іспанії: "Депортіво" - "Еркулес" - 1:0. ВІДЕО
"Динамо" замінить "Шахтар" на Кубку Співдружності: жеребкування турніру
Національна збірна України з футболу посідає 24-те місце у оновленому за серпень рейтингу ФІФА
"Шальке" здолав "Майнц". ВІДЕО
Опитування: Іноземці бояться їхати в Росію на ЧС-2018
Огляд 17 туру Чемпіонат Німеччини. Результати матчів Бундесліги за суботу 18.12.2010. ВІДЕО
Кавані: Стадіон допоміг нам зіграти вдало
З вересня матчі "Шахтаря" показуватиме загальнодоступний канал
Болгарський півзахисник донецького "Металурга" Янков перейшов в "Ростов"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024