Чт, 09-05-2024, 03:14
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:38
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна впритул наблизилася до омріяної топ-10 – Шахтар і Динамо дарують відмінний шанс

Динамо та Шахтар виграли матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи і вийшли до наступної стадії. Це дозволило Україні набрати чергові очки у рейтингу асоціацій УЄФА і впритул наблизитися до конкурентів.

Динамо виграло гостьовий єврокубковий матч вперше у поточному сезоні (без урахування перемоги над Гентом ще у кваліфікації ЛЧ). Гра проти Брюгге складалася не за сценарієм киян, але "біло-сині" зуміли реалізувати один із нечисленних гольових нагод біля воріт Сімона Міньйоле. Забитий м'яч Віталія Буяльського Брюгге – Динамо – 0:1 – відео гола та огляд матчу приніс Динамо мінімальну звитягу і вихід у 1/8 фіналу Ліги Європи.

Потішив і Шахтар, який на НСК Олімпійський вдруге обіграв Маккабі Тель-Авів. Гол Жуніора Мораєса дозволив "гірникам" святкувати тріумф з тим же рахунком 1:0. Вперше у поточній єврокубковій кампанії Динамо і Шахтар здобули синхронні перемоги.

Брюгге – Динамо: гравець сезону витягує щасливий квиток в 1/8 ЛЄ і захищає стиль Луческу, а українська молодь на висоті

Вдалі результати наших грандів дозволили Україні набрати чергові очки в таблиці коефіцієнтів УЄФА. Українська асоціація поповнила свій доробок на 4 очки (0,8 бала), скоротивши відставання від Шотландії практично до мінімуму. Тепер британці випереджають Україну лише на 0,025 бала та представлені в Лізі Європи тільки однією командою – Рейнджерс. Щоправда, не слід розслаблятися, адже влітку в України відпаде більший коефіцієнт за підсумками сезону 2016/17 (5,500 проти 4,375 у шотландців).

Шахтар з дивовижним везінням пробився до 1/8 фіналу Ліги Європи: суперник знайшов "ахіллесову п'яту", а Каштру помилився

Загалом поточний єврокубковий тиждень приніс виключно позитивні новини для України. Усіх своїх представників втратила Бельгія (поточне 9 місце в рейтингу асоціацій), яка наразі випереджає нас на 3,400 бала та втратить влітку вражаючий доробок у вигляді 12,500 залікових пунктів (у нас, нагадаємо, "згорить" тільки 5,500). Відповідно, перемога Динамо над Брюгге стала вкрай важливою і з точки зору очної боротьби в таблиці коефіцієнтів.

Жодної команди не залишилося і в Туреччини, якої тепер можна не боятися, адже турки втратили шанси обійти Україну за підсумками цього сезону. Нарешті, всіх своїх представників втратила і Австрія, адже Вольфсберг і Зальцбург припинили боротьбу за трофей. З урахуванням майбутніх втрат Україна відстає від австрійців менше, ніж на бал.

Словом, якщо кілька місяців тому ситуація виглядала плачевною, то зараз картина куди краща. Україна отримала відмінний шанс вирватися на таке бажане 10 місце рейтингу асоціацій УЄФА, яке гарантує участь чемпіона УПЛ у груповому турнірі ЛЧ. Все в руках Динамо і Шахтаря – наразі потрібно вболівати за вдалий жереб 1/8 для наших грандів, а також "топити" проти Рейнджерс, який залишився останнім представником Шотландії – чи не головного конкурента за топ-10. За вихід у чвертьфінал Ліги Європи команда отримує бонус у вигляді одного очка – ще один відмінний стимул підтримати обидві наші команди. Бельгію ми тепер точно обійдемо – залишилися Австрія та Шотландія.

Нагадаємо, таблиця коефіцієнтів УЄФА формує представництво на єврокубковий сезон 2022/23. 12-те місце, яке наразі посідає Україна, передбачає участь у єврокубках п'ятьох клубів. Двох – у Лізі чемпіонів (одного – у другому кваліфікаційному раунді, одного – у плей-офф раунді), одного – у Лізі Європи (у плей-офф раунді) та двох – у новоствореній Лізі конференцій (одного – у другому кваліфікаційному раунді, одного – у третьому кваліфікаційному раунді).

Юрій Яковлєв

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4319 | Додав: adminA | Теги: Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Гру з Нідерландами судитиме "друг" збірної України
Новачок "Динамо" зіграв за збірну Бразилії
"Динамо" замінить "Шахтар" на Кубку Співдружності: жеребкування турніру
"Шахтар" візьме участь у Dubai Cup
"МанСіті" віддасть Джонсона в оренду
Шовковський: Не варто злити "Динамо"
Бендтнер: Непогано було б виграти трофей
Владислав Калітвінцев лікуватиметься в Італії
Бєланов: "Золотий м’яч" отримає Хаві
Міністр спорту Росії: поки буде моя влада, я не допущу об'єднання чемпіонату з українським
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024