Пн, 29-04-2024, 13:57
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:24
Румунія U-21 – Україна U-21: анонс матчу Євро-2023

Румунія U-21 – Україна U-21: анонс матчу Євро-2023

Молодіжна збірна України в рамках 2-го туру Євро-2023 (U-21) зіграє проти однолітків з Румунії. Прогноз букмекерів на матч підкаже "Футбол 24".

Євро-2023 (U-21)
2 тур
Румунія U-21
19:00
Україна U-21
19:00 24:06:2023
 

Матч Румунія U-21 – Україна U-21 відбудеться 24-го червня на стадіоні "Стяуа" в Бухаресті. Стартовий свисток пролунає о 19:00 за київським часом.

Молодіжна збірна України шикарно стартувала на Євро-2023, здолавши Хорватію у 1-му турі (2:0), хоча букмекери зовсім не вірили в нашу команду. Перемога над Румунією U-21 забезпечить підопічним Руслана Ротаня вихід в 1/4 фіналу турніру – "синьо-жовтих" там не було з 2006 року. Нічия ж залишає варіанти, але про них краще говорити після матчу.

Ймовірність успішного виконання завдання доволі висока. Україна U-21 привезла на Євро-2023 один із найдосвідченіших складів, з пристойним досвідом гри в Лізі чемпіонів. Великою мірою, саме цей факт зробив різницю в поєдинку з хорватами – необстріляні топ-рівнем "ватрені" інертно пресингували й провалили 60 хвилин, а в останні півгодини запороли три гольові моменти.

Вищий досвід можна було помітити по Бондаренку, якому вдавалося виводити збірну з-під тиску на власній третині. Чи по Кащуку з його нестандартними та сміливими рішеннями. А в запасі ще є Мудрик, Ванат і Судаков...

Хоча і без тактичних цікавинок не обійшлося. "Ротань-стайл" у роботі без м'яча перейшов на "автобус", який виявився дуже ефективним. Хорвати часто відбирали м'яч, але всього 3 з 20 наших втрат виявились ударними для суперника. В атаці збірна України U-21 теж краще виглядала в пасивному режимі, працюючи від контратак.

І це теж було заготовкою, з огляду на перманентну високу позицію Кащука й довгі передачі Бондаренка. На лівому фланзі з ривками справа йшла гірше, адже там довелося зіграти Брагару – втім, наявність Мудрика в ростері натякає, що Руслан Ротань готувався до швидкої флангової гри на Євро-2023.

Гострі контратаки є неабияким плюсом для сьогоднішнього поєдинку. Молодіжка Румунії не просто програла Іспанії U-21 перший матч, а зазнала розгрому (0:3). Тепер між нашими збірними 5 голів різниці, що може зіграти вирішальну роль в останньому турі. Відповідно, господарям турніру необхідно всіма силами йти вперед, розкриваючи тили.

Втім, не варто думати, що Україна U-21 тепер легко порве румунів на контратаках. По-перше, до перерви "триколори" зіграли з "Фурією" на нуль (в чому сильно допоміг голкіпер Попа). По-друге, у підопічних Руслана Ротаня не все в порядку із загостренням – моментів з хорватами створили обмаль навіть при грі на зустрічних курсах. Власне, в останні півгодини за кількістю big chance епізодів "картаті" вели з рахунком 3:1.

Можливо, з поверненням Судакова, Мудрика й Ваната ситуація стане кращою, але є ще й третій нюанс – Румунія U-21 не така слабка, як ми звикли вважати. Хорватія здається значно крутішою, однак нинішня молодіжка "триколорів" на порядок небезпечніша.

Румуни йдуть на рівних з Україною U-21 за кількістю футболістів з досвідом у національній збірній. Майже всі гравці є основними у своїх клубах. Що найголовніше, більша частина складу виступала на груповому етапі Ліги конференцій, та і легіонерів тут вистачає. Зокрема, Раду Дрегушін з Дженоа піднявся у Серію А, Валентин Міхейле виступає з Пармою в Серії Б, а Богдан Раковіцан став чемпіоном Польщі з Ракувом.

А ще й такі гравці, як Драгош Альбу, вихований в Утрехті. Взагалі, румунський "молодняк" у Європі цінується, хоча Україна має перевагу в кількості топ-виконавців. Жоден футболіст у складі нашого сьогоднішнього суперника не має досвіду Ліги чемпіонів – та і футболістів хоча б масштабу Судакова тут немає (не кажучи вже про рівень Мудрика).

Чотири роки тому "триколори" громили підопічних Руслана Ротаня, але нинішня збірна на порядок слабша. Це – далеко не найсильніший середняк. Претендент на чвертьфінал Євро повинен перемагати подібні колективи, однак сподіватись на легку прогулянку українці не мають права. Тим паче, граючи у Бухаресті.

Кадрова ситуація

У заявці збірної України немає втрат. Є навіть поповнення – Судаков запевняє, що повністю готовий до матчу проти Румунії. Цікаво, на якій позиції він зіграє і як це повпливає на тактику.

Від того, куди поставлять Судакова, залежатиме доля Бражка й Криськіва. Можна також прогнозувати зміни на позиції лівого вінгера, адже Брагару в даній ролі проявив себе неідеально.

Ванат і Мудрик навряд чи вийдуть на поле, хоча шанс є. Руслан Ротань заявив, що їхня участь залишається під питанням. У румунів проблем зі складом немає.

Орієнтовні склади на матч Румунія U-21 – Україна U-21

Румунія U-21: Попа – Ціку, Раковіцан, Дикан, Пантя – Піту, Альбу, Ішфан – Попеску, Берліджа, Мунтяну

Україна U-21: Трубін – Сич, Таловєров, Батагов, Вівчаренко – Бондаренко, Судаков, Криськів – Кащук, Сікан, В'юнник

Прогноз букмекерів

Надійний букмекер FAVBET вважає Україну U-21 однозначним фаворитом. Коефіцієнт на перемогу підопічних Руслана Ротаня становить 2.11. Перемогу Румунії U-21 оцінюють коефіцієнтом 3.80.

Фахівці не плекають надії на дуже результативний матч. Тотал більше 2.5 оцінюється коефіцієнтом 2.05, аналогічний тотал менше – 1.94. Гол Данила Сікана помножить вашу ставку на 2.60, а Леона Мунтяну – на 3.20.

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 491 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Металіст" зацікавився форвардом польського "Лєха"
Серія А не для Гвардіоли, впевнений Раньєрі
"МанСіті" віддасть Джонсона в оренду
"Фулхем" зменшить зарплату Шону Райту-Філіпсу
"Металіст" не зумів обіграти ПСВ і вийшов до 1/16 з другого місця в групі
Офіційно: Жажа перейшов в "Трабзонспор"
Моуріньо розгромлений Гвардіолою: "Барселона" знущається над "Реалом". ВІДЕО
Чигринський: При морозній погоді ми з "Брагою" будемо в однакових умовах
Чемпіонат світу-2018 буде в Росії, а мундіаль-2022 - у Катарі
Лукаку хоче грати в "Реалі"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024