Пн, 29-04-2024, 17:46
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:00
Іспанія U-21 – Україна U-21: анонс матчу Євро-2023

Іспанія U-21 – Україна U-21: анонс матчу Євро-2023
Молодіжна збірна України 27 червня в рамках 3-го туру Євро-2023 (U-21) зіграє проти однолітків з Іспанії. Прогноз букмекерів на матч підкаже "Футбол 24".
Євро-2023 (U-21)
3 тур
Іспанія U-21
21:45
Україна U-21
21:45 27:06:2023
Матч Іспанія U-21 – Україна U-21 відбудеться 27-го червня на стадіоні "Супербет Арена" в Бухаресті. Стартовий свисток пролунає о 21:45 за київським часом.

Збірна України U-21 вже гарантувала собі участь у чвертьфіналі Євро-2023. Тепер залишаються питання щодо першого місця в групі та участі на Олімпіаді – питання, які чомусь отримали занадто велику увагу спільноти. Від лідерства в квартеті статус суперника у плей-офф мало залежить, але складно буде за будь-яких умов. Підопічні Руслана Ротаня зіграють з Францією, Італією або Швейцарією.

Для боротьби за Олімпіаду необхідно набрати бодай 7 очок, аби претендувати на статус однієї з двох найкращих команд, що вилетіли у чвертьфіналі. Вони зіграють у стиковому матчі за право виступити в Парижі – от тільки для цього потрібно, щоб у півфінал вийшли Англія й Франція. Детальніше про розклади у даному питанні читайте в нашій статті.

Хоча, в принципі, нікому Олімпіада аж настільки і не потрібна. Просто цікавий досвід, від втрати якого ніхто серйозно не постраждає. Тим не менш, Руслан Ротань налаштовує своїх підопічних на перемогу в матчі за перше місце. Наш коуч не просто бажає перемогти іспанців – він заявив про бажання здолати їх у власному стилі, в грі першим номером.

Руслан Петрович не жартує. На стадії відбору збірна України U-21 двічі зустрічалась з Францією, не відмовившись від фірмових коротких розіграшів у білд-апі та від роботи через центральний трикутник. Перший матч завершився розгромом з рахунком 0:5, але другий приніс фантастичну нічию – 3:3. Та і в чемпіонаті Ротань намагається уникати "автобусу" в поєдинках проти грандів.

Молодіжка сьогодні нічим не ризикує, але чи вдасться реалізувати свій потенціал на тлі Іспанії? Ось тут виникають серйозні питання. "Синьо-жовтих" більшість журналістів розхвалила за перемоги над Хорватією та Румунією – і вони дійсно сподобались через класну позиційну роботу та високу якість просувань м'яча. Судаков, Бондаренко й Бражко виділяються особливо, а Кащук круто проявляє себе при відкриваннях під гострі паси.

Тим не менш, варто відзначити одну важливу особливість – у перших двох турах Україну U-21 не пресингували систематично. Хорвати забили на цей аспект тотально, а румуни мали провальну структуру й взагалі відмовились від тиску по перерві. Іспанія ж буде душити з першої й до останньої хвилини.

На окремих відрізках "картаті" та "триколори" все ж затискали українців, що виливалось у колосальні проблеми. Але і в стадії позиційного захисту не все здорово. Помилок вистачало. Румуни й хорвати точно награли на 2-3 голи у наші ворота.

Труднощі є не тільки в грі без м'яча. У зустрічі з Хорватією U-21 було дуже мало моментів, а другий тайм проти Румунії вразив своєю ідейною банальністю. Атаки проходили за схемою "віддай пас відкритому Сичу, а він прострілить – повтори 10 разів". Чогось цікавішого вигадати не вдалося.

Втім, сьогодні труднощі в роботі на чужій третині можуть бути не такими помітними. Коли суперник надає простір, Україна карає – і карає блискуче. Іспанці ж не будуть затискатись біля власних воріт, та і склад у них сьогодні вийде не найсильніший.

Хоча як сказати. Іспанія привезла на Євро-2023 надзвичайно потужну заявку. Майже всі футболісти – основні у клубах Ла Ліги. Деякі перебувають в ротації, але виходять на поле часто. Будь-яка людина, яка подивилась хоча б з десяток матчів Прімери у сезоні, чула про прізвища Агірресабали, Міранди, Пачеко, Баени, Ніко Гонсалеса, Камельйо, Гільямона чи Сансета. А ще є Серхі Гомес з Ман Сіті.

Приїхали і суперзірки покоління – Габріель Вейга, Абель Руїс та Родріго Рікельме. Перший у Сельті забив 11 голів та віддав 4 асисти, ставши головним відкриттям Ла Ліги. Він відзначився у воротах Севільї та Атлетіко, а з Барсою оформив дубль. Жодному футболісту, народженому в 2002 році, не вдалося стільки забити у топ-чемпіонатах – за нього вже торгується Ліверпуль.

Абель Руїс виступає в Португалії за Брагу, причому проводить третій повний сезон у її складі. У сезоні 2022/23 він має 12+6 у всіх турнірах – зокрема, і в єврокубках, де грає регулярно. У матчі проти Хорватії в попередньому турі форвард відзначився вже на 20-й секунді.

Родріго Рікельме є партнером Циганкова у Жироні, тероризуючи суперників на своєму лівому фланзі. Він має 5+4 у сезоні Ла Ліги, що минув. За каталонським клубом зараз слідкують усі, тож швидкісного й нахабного вінгера знають усі. Він, як і Вейга, на прицілі у топ-клубі – до речі, ця парочка ще не виходила у старті на Євро-2023.

Футбол іспанської молодіжки не потребує особливої презентації. Всі збірні "Фурії Рохи" грають в одному руслі. Висока інтенсивність, агресивний пресинг, шалений темп і вражаюча позиційна робота на останній третині – ось на чому ґрунтується стиль підопічних Санті Денії. І така гра приносить результат.

У відборі іспанці здобули шість перемог (плюс дві технічних) із сумарним рахунком 37:5, залишивши позаду Словаччину та Північну Ірландію. На груповому етапі Євро-2023 піренейці розгромили Румунію U-21 (3:0) і здолали Хорватію (1:0). Але чи будуть іспанці наполягати на першому місці в групі?

"Фурія Роха" звикла до максималізму. Іспанія п'ять разів тріумфувала на молодіжних чемпіонатах Європи, а її лідери мають значну мотивацію – і це не якісь там медалі. Вони продають себе в топ-клуби. Втім, не всім це сьогодні вдасться, адже Санті Денія точно проведе ротацію. Як і Руслан Ротань.

Ослабленість складів дозволяє сподіватись на спокійнішу гру, в якій Україна U-21 може створити сенсацію. Зрештою, варто не забувати, що це – молодіжний турнір, а на цьому рівні всі здатні перемогти всіх.

Кадрова ситуація

Збірна України не виставить усіх лідерів не тільки з міркувань збереження сил. Участь Мудрика досі залишається під питанням, але навряд чи тренерський штаб ризикуватиме здоров'ям Михайла. Є невеликі ушкодження в Сича та Таловєрова – втім, Руслан Ротань запевнив, що це не завадить їм зіграти.

Через дискваліфікацію недоступний Ванат. В цілому ж, коуч "синьо-жовтих" не говорив про другий склад на Іспанію. Мова йшла лишень про обмежену ротацію – а інакше й бути не може, враховуючи залежність нашого футболу від зіграності.

Іспанія кадрових проблем не має.

Орієнтовні склади на матч Іспанія U-21 – Україна U-21

Іспанія U-21: Тенас – Мартінес, Паредес, Пачеко, Міранда – Баена, Вейга – Санчес, Сансет, Рікельме – Камельйо

Україна U-21: Трубін – Сич, Таловєров, Батагов, Вівчаренко – Бондаренко, Судаков, Криськів – Кащук, Сікан, Брагару

Прогноз букмекерів

Надійний букмекер FAVBET вважає Іспанію U-21 однозначним фаворитом. Коефіцієнт на перемогу підопічних Санті Денії становить 1.75. Перемогу України U-21 оцінюють коефіцієнтом 5.71.

Фахівці плекають надію на доволі результативний матч. Тотал більше 2.5 оцінюється коефіцієнтом 1.89, аналогічний тотал менше – 2.12. Гол Абеля Руїса помножить вашу ставку на 2.00, а Данила Сікана – на 3.80.

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 495 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Алекс Ферґюсон хоче придбати Ласана Діарру
Алан Ширер не очолить "Ньюкасл"
Третій тур ПЛ: огляд матчів п'ятниці
Станом на 17 грудня 2010 року Росія знову "втекла" від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
Перша ліга третій тур. "Олександрія" не знає втрат
Шовковський: Не варто злити "Динамо"
Чемпіонат Німеччини. "Борусія" Д - "Вердер" 2:0. ВІДЕО
Андрій Шевченко на межі розлучення з Крістен Пазік
Відеоогляд 16 туру Бундесліги. Матчі суботи. ВІДЕОЗВІТ
"Манчестер Сіті" підвищив ціну на Джеко
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024