Пн, 29-04-2024, 08:02
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:19
Форвард СК Дніпро-1 втратив усе в Авдіївці: "Каменя на камені не залишилось"

Форвард СК Дніпро-1 втратив усе в Авдіївці: "Каменя на камені не залишилось"
Олександр Філіппов / СК Дніпро-1

Український нападник дніпрян Олександр Філіппов розповів про рідне місто, яке російські окупанти практично стерли з лиця землі.

"Авдіївка до війни – це таке промислове маленьке містечко, котре було зв'язано в основному з Донецьком. 35 тисяч людей. Звичайно, є великий завод коксохімічний, але більшість, переважно молоді хлопці, працювали в Донецьку. Я поїхав, коли мені було 12-13 років, почав вже займатися футболом і жив у спортивному інтернаті. Але з радістю завжди повертався на вихідні дні.

В СК Дніпро-1 відреагували на відмову бразильців повертатися в Україну

Я не скажу, що у нас були якісь великі школи-інтернати. Ви ж повинні розуміти, що це маленьке містечко. Але були декілька місцевих тренерів, котрі набирали групи футболістів. З кожним роком все налагоджувалося – тренери домовлялися про якісь там турніри, в тому ж Донецьку грати проти Шахтаря, Маріуполя, Металурга донецького, Олімпіка – проти хороших команд. Хлопці займалися, найкращі їздили на перегляд, когось забирали до того ж Шахтаря чи Металурга. Спорт розвивався, завжди любили футбол, навіть не дивлячись на те, що маленьке місто.

Чи залишалися у мене після 2014 року родичі в Авдіївці? Звичайно. В мене мама жила весь цей час, тому що цей дім – це і мій дім, звичайно. І бабуся, царство їй небесне. Жили, нікуди не від'їжджали. Я ж кажу: це наш дім, чому ми повинні кудись їхати? Зараз родичі в безпеці. Бабусі вже нема три роки, а мама у травні 2022-го виїхала з Авдіївки. Тоді вже було дуже-дуже небезпечно, і вона виїхала.

Моя родина втратила в Авдіївці все. Важко пояснити, але, я гадаю ви бачили світлини й інших міст – і Маріуполя, і Бахмута. Авдіївка – це дуже маленьке містечко. Там щодня по 50 авіабомб скидають. Там вже каменя на камені не залишилось. Ще у 2022-му, на початку, вже було декілька прильотів – і біля квартири, і в квартиру, і в будинок неодноразово. Трішки вже з цим змирилися... Боляче, тому що це приємні спогади. Я ріс там, це моє дитинство, завжди важко розлучатися зі спогадами з дитинства. Але треба жити далі. Намагаємося в такий нелегкий час продовжувати жити.

Маю один такий спогад – коли я виходив з дому, мене мама завжди проводжала, махала завжди рукою. Тільки я виходив з підʼїзду – завжди дивився на вікно, і бачив, що вона мені махає. Щодня, не дивлячись на те, що ми вже перед виходом з квартири попрощалися, я завжди дивився у вікно – і все. Зараз дуже боляче дивитись на квартиру, якої вже майже немає, і уявляти там, як ти виходиш маленький, і мама тобі махає", – розповів Філіппов у коментарі Tribuna.

Нагадаємо, 17 лютого Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський оголосив про рішення повністю вивести українські війська з Авдіївки Донецької області з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров'я військовослужбовців. Цьому передували місяці активних спроб російських військових захопити місто.

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 445 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Кубок України серед жіночих команд прямує до Харкова
Офіційно: Сьоміна відправили у відставку, він їде в Київ
Звання футболіста року дісталось Саміру Насрі. ВІДЕО
Гомес: Важко бути джокером
Новим тренером збірної Японії став іспанець Віктор Фернандес
Сьомін сформував тренерський штаб
Іспанська Прімера. "Барселона" - "Реал Сосьєдад" - 5:0. ВІДЕО
Златан: Нам не вистачало такого як Кассано
Жозе Моурінью: Я задоволений статистикою команди
Рейтинг-таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна вже майже наздогнала Росію
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024