Пт, 26-04-2024, 10:07
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:23
Друге коло: Прем’єрна перемога "Динамо" та інші результати

Київське «Динамо», яке у першому турі несподівано зіграло внічию із земляками з «Оболоні» (2:2), зуміло здобути свою першу перемогу в турнірі, здолавши на своєму полі опір сімферопольської «Таврії» (2:1). Віце-чемпіони почали поєдинок активно і досить швидко перетворили свою ігрову перевагу на голи.


На 14-й хвилині аргентинець Факундо Бертольо, котрий дебютував за «Динамо», віддав зручну передачу на Романа Єрьоменка, і той ударом метрів з 20 застав зненацька Віталія Постранського. Голкіпер невдало підставив руки, від яких м'яч і пірнув у сітку.

 

Не минуло й трьох хвилин, як Андрій Шевченко, який знову був найпомітнішим у складі киян, здійснив слаломний прохід по лівому флангу і вже у карному майданчику був не за правилами зупинений Андрієм Корнєвим. Гол, проведений капітаном із 11-метрової позначки, став для нього другим у поточній першості.

 

Незважаючи на прикрий для сімферопольців початок матчу, вони не опустили руки і на 23-й хвилині забили у відповідь. Колишній нападник «Динамо» Лакі Ідахор скористався неузгодженістю захисту господарів, отримав чудовий розрізний пас від Слободана Марковича й упевнено реалізував вихід віч-на-віч із Денисом Бойком.

 

Напевно, по перерві варто було очікувати від «Таврії» сміливіших дій, однак її футболісти до фінального свистка здебільшого оборонялися і не загрожували воротам суперника. У підсумку чинні володарі національного кубка зазнали третьої поразки в сезоні − з урахуванням суперкубкового поєдинку.

 

Після матчу наставник кримчан Сергій Пучков зазначив, що швидкі голи вплинули на результат, і додав, що його команда вперше за два роки грала від оборони, готуючись до матчів стикового раунду Ліги Європи УЄФА. Зі свого боку Валерій Газзаєв висловив незадоволення великою кількістю нереалізованих моментів. «Наша перевага у рахунку мала бути набагато більшою», − підкреслив тренер київського клубу, котрий вже за півтора тижня в третьому раунді відбору Ліги чемпіонів УЄФА прийматиме бельгійський «Гент».

 

Натомість бронзовий призер чемпіонату харківський «Металіст» не зміг на виїзді обіграти дебютанта елітного дивізіону − «Севастополь». Підопічні Мирона Маркевича, як і очікувалося, домінували на полі, але так і не змусили помилитися захист суперника.

 

Кримчани відверто грали на нічию і врешті-решт досягли свого, закінчивши з рахунком 0:0 уже другий матч поспіль. Харків'яни запам'яталися хіба що дальніми ударами Джексона Коельо та Фініньо, однак для загального успіху цього виявилося замало.

 

«Тиждень тому  ми зустрічалися з «Таврією», і тоді було легше, адже «Металіст» мав змогу грати у відкритий футбол. А ось «Севастополь» націлювався на нічию. Мій колега Сергій Шевченко розумів, що у відкритому футболі протистояти нам буде дуже важко», − резюмував Маркевич, чия команда у серпні стартуватиме у стиковому раунді Ліги Європи.

 

Автором міні-сенсації став маріупольський «Іллічівець», який в іншому протистоянні суботи зумів у Полтаві покласти на лопатки місцеву «Ворсклу» (3:1). Гості відзначились на 22-й хвилині, коли після помилки голкіпера господарів Сергія Долганського м'яч у сітку спрямував Олексій Антонов.

 

Через десять хвилин після перерви свій шанс використав Адріан Пуканич, який подвоїв перевагу маріупольців сильним ударом з кута штрафного майданчика. Майже відразу «Ворскла» отримала гарну нагоду скоротити різницю в рахунку, однак Йован Маркоскі, виконуючи пенальті, поцілив у поперечину.

 

Усі питання щодо переможця в цій зустрічі на 71-й хвилині зняв Костянтин Ярошенко, котрий реалізував вихід сам на сам, скориставшись своєчасним пасом Івана Кривошеєнка. Лише у компенсований арбітром час «Ворскла» підсолодила гірку пігулку. Відзначився Василь Сачко, забивши свій третій м'яч у поточній першості.

 

«Ми добре вивчили своїх опонентів. Ми прагнули не дати зіграти  нападаючим і крайнім хавбекам полтавчан, і за великим рахунком мої хлопці впоралися з поставленим завданням», − не приховував свого задоволення головний тренер переможців Ілля Близнюк.

 

Нагадаємо, що другий тур розпочався п’ятничною перемогою донецького «Металурга» над столичною «Оболонню» (3:0), а завершиться чотирма недільними матчами. «Зоря» прийматиме «Арсенал», «Дніпро» − «Волинь», запорізький «Металург» − «Шахтар», а «Кривбас» − «Карпати». 


Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 41498 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Маркевич залишає збірну України з футболу через конфлікт "Металіста" і ФФУ
Стеценко: Ми не вимагатимемо від Рамоса в перший же сезон потрапити в Лігу чемпіонів
"Валенсія" - "Осасуна" - 3:3. ВІДЕОзвіт
Скрипник: Тимощук з Ван Боммелем пива попили...
Ліонель Мессі:Люблю віддавати паси
Президент "Зорі" вважає, що Суркіс не потрібен українському футболу
Девіч хоче зарплату рівня Тайсона та Хав'єра
Швейцарська влада перевірить ФІФА та УЄФА
Владислав Калітвінцев лікуватиметься в Італії
Фернандо Йєро: Наша заявка була гідна вибору
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024