Сб, 27-04-2024, 01:30
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


15:12
"Динамо" - "Дніпро". Перед матчем. ФОТО

Центральний матч 23 туру УПЛ очима журналістів сайту "ФУТБОЛ 24".

18.03.2012. 17:30. Київ, НСК "Олімпійський". Пряма трансляція на каналі "1+1", текстова онлайн трансляція на сайті "ФУТБОЛ 24".

 

Юрій Басенко:

З початком весняної частини чемпіонату "Дніпро" вкотре підтвердило тезу, що на даний момент - це команда-загадка. І що чекати від дніпропетровців - з впевненістю не може сказати ніхто. Команда на характері здобула 1:1 на "Донбас Арені" із "Шахтарем", натомість за тиждень з таким же рахунком з власного стадіону відпустила "Ворсклу"... Де тут логіка?

"Динамо" вдало стартувало навесні, і підходить до протистояння із дніпропетровцями явним фаворитом. Проте можна не сумніватися, що "Дніпро" нав'яже віце-чемпіону серйозну боротьбу. Команда Раомса втратила шанси зачепитися бодай за бронзу, тому вдалий результат в матчі з такими суперниками, як "Шахтар" і "Динамо" потрібен "Дніпру" насамперед для самоствердження та здобуття впевненості. Окрім того, після дискваліфікації повертаються Стрініч (на дуже проблемну у даний час позицію крайнього захисника) і лідер команди Коноплянка. Також відмінили жовту картку Кравченку, і він теж зможе протистояти своїй колишній команді. Тому в іспанського наставника з'явилося значно більше варіантів для манверу зі складом, ніж у перших двох весняних турах.

Для "Дніпра" головне не пропустити у першому таймі. Можу спрогнозувати, що по перерві у разі неприйнятного результату, у діях динамівців з'явиться нервозність, і з кожною хвилиною забити їм буде все важче. Натомість якщо кияни розмочать рахунок доволі швидко, то скоріш за все "Дніпро" "попливе" і це буде розгром. Та я сподіваюся на конкурентний матч, тому спрогнозую важку перемогу киян з різницею в один гол.

 

Юрій Шутка:

На мою думку у цьому поєдинку перемогу здобуде дніпропетровське "Дніпро". Якщо не перемогу, то хоча б нічию. І це не тому, що я симпатизую одній із команд, а тому, що гра "дніпрян" у весняній частині чемпіонату мені сподобалася більше. Незважаючи на те, що підопічні Хуанде Рамоса змогли здобути лише два очки у цих поєдинках, вони продемонстрували красиву атакувальну гру. Їхні комбінації були цікавими та особливими, а те, що їм не вдалося виграти - це вже інше. Та й суперники попадалися не слабі. Спершу "дніпрянам" протистояв донецький "Шахтар", а у другому матчі їм довелося зіграти із непоступливою полтавською "Ворсклою".

Зараз "Дніпро" перебуває у чудовому фізичному стані. Великої відповідальності за результат нема, адже зрозуміло, що наздогнати "Металіст" практично нереально, а опуститися нище Ліги Європи також буде важко. Тому психологічна перевага також на боці "Дніпра", для якого перемога не настільки важлива, як для "Динамо".

Звичайно, що гра буде непростою. Підопічні Юрія Сьоміна намагатимуться діяти першим номером, адже для того, щоб завоювати чемпіонство, необхідно перемагати і відриватися від "Шахтаря". На боці "Динамо" вболівальники, адже за інформацією, вільних місць на НСК "Олімпійському" майже не залишилося. Також кияни мають у своєму арсеналі хороших виконавців, які буквально з нічого можуть створити серйозні проблеми дніпропетровцям.

Очікуватимемо на хороший та видовищний поєдинок, який має подарувати велику кількість емоцій та незабутніх спогадів.

 

Олег Бабій:

Були часи, коли "Дніпро" на полі київського "Динамо" почувався, немов удома, і, у підсумку, вивозив звідси три очки. Протасову дістався непоганий спадок метра Кучеревського, та й сам Олег Валерійович тямив у тренерському ремеслі немало. Зараз дніпропетровці про ту епоху можуть лише мріяти. Хоча, фрагментарно, команда Рамоса таки здатна на емоційно-вольовий вибух, як от у матчі зі "Шахтарем". Про це киянам забувати не варто. Як влучно зауважує Денис Босянок, під керівництвом Сьоміна "Динамо" грає в "боягузливий" футбол, відтак, цікаво, як поведе себе російський фахівець перед вщерть заповненим "Олімпійським". Граючи "другим номером", можна накликати свист і обструкцію. З іншого боку, наступивши на горлянку власній пісні і кинувши в атаку великі сили, ризикуєш випустити з рук нитки гри.

Нам належить стати свідками зустрічі двох хронічних невдах останніх сезонів, один з яких, як не парадоксально, претендує на чемпіонський титул, а, отже, має мотивацію, на кілька рівнів вищу.

Андрій Думич:

Попри статус центрального, про теперішню різницю між командами красномовно свідчить відстань у 23 очки, яка розділяє їх у турнірній таблиці. Та й в першому колі у Дніпропетровську в киян не виникло труднощів – 0:4.

Однак підопічні Рамоса не можуть собі дозволити втрачати очок, адже на п’яти їм наступають "Таврія", "Арсенал", "Ворскла" та "Кривбас".


Проте навіть попри заяви Рамоса про те, що завдання "Дніпра" виграти чемпіонат (звичайно ж не цього сезону), авторитетне видання Tuttosport вважає, що цього фахівця відправлять у відставку ще до початку Євро-2012. Можливо навіть і після матчу з "Динамо", якщо дніпряни не покажуть пристойної гри. А без дискваліфікованих Баотенга та Ротаня це зробити буде ой як важко.

Та все це лише здогадки і дуже хотілося б, аби "Дніпро" у цьому матчі їх спростував і матч вдався насправді видовищним.


Ну а щодо "Динамо", то у таборі "біло-голубих" приємна новина – залікувавши травму на поле повертається Андрій Шевченко. Навряд чи варто очікувати виходу Андрія у старті, проте все ж таки Сьомін напевне надасть Шеві декілька хвилин ігрової практики випустивши його на заміну.

 

Ярослав Семків:

Враховуючи становище команд у турнірній таблиці чемпіонату та той футбол, які в перших двох весняних турах показували обидва колективи, "Дніпро" на "Олімпійському" влаштує і нічия. Перед грою в Києві дніпропетровці зустрілося з чимали кадровими проблемами. Зокрема, підопічним Рамоса через дискваліфікацію не зможуть допомогти такі важливі в ігровому плані виконавці як Боатенг та Ротань. Зі своєї сторони "Динамо" вже привикло грати без Шевченка, про що свідчать недавні перемоги над середняками чемпіонату "Арсеналом" та "Кривбасом". Підопічні Сьоміна проджовжують боротись за золоті медалі першості, а тому для збереження мінімального гандикапу над донецьким "Шахтар", "блакитно-білим" в останніх семи турах, що залишилися потрібно перемагати в кожній грі. Скоріш за все господарі гратимуть першим номером на полі. Гості ж шукатимуть шанси біля воріт киян, викосистовуючи контратаки. Особливо небезпечними для "Динамо" можуть бути фланги дніпропетровців, на яких, скоріш за все, гратимуть технічні Олійник та Коноплянка. В психологічному плані великий тиск на гравців "Дніпра" чинитимуть трибуни столичного євростадіону, які сьогодні виступатимуть в ролі 12-го гравця "Динамо". Колосальне значеня на результаті протистояння може відіграти гол, забитий у дебюті зустрічі.

Прогнозую мінімальну перемогу господарів (можливо це буде 2:1). Але, як кажуть, м'яч круглий. В центральному матчі 23-го туру зійдуться два конкурентні колективи, які гідні один одного. А перемогу здобуде та сторона, чий вибір виконавців та побудова гри будуть більш правильними та збалансованими.

Тарас Котів

 

"Дніпро" може не хвилюватися. "Таврія", єдина команда, здатна посунути його з четвертої сходинки, свого завдання не виконала і ледь не поступилась наступному претендентові - київському "Арсеналу". Проте в тому, що клуб наставника Рамоса може грати у власне задоволення, є значні сумніви. Команда не зможе розраховувати на важливого опорника із задатками вибивали ганця Боатенга. А "Динамо" - майже "Ювентус", навіть трошки краще, адже це єдиний колектив, що жодного разу не відчув гіркоти поразки в першості, а нічиїх не так і багато, як в туринців. Нема підстав сподіватися на гірку "прем'єру" в динамівському виконанні саме 18 березня. Тим паче, що Донецьк уже переміг одеських "моряків" і зрівнявся з Києвом за очками. "Динамо" вже два матчі без пропущених у новому футбольному році, а з урахуванням минулорічних досягнень, то вже цілих 6 поєдинків, або 554 хвилини без доданих арбітрами не пропускає захист Сьоміна. Водночас "дніпряни" мають дві непоганих і за грою, і за підсумком зустрічі, і взагалі не програють вже 3 по 90, що для них є певною стабільністю. Такої гідності, з якою вони проводили ці поєдинки, давно вже не помічлаи за дніпровцями.

Щодо фаворита матчу, то одразу на думку спадає гра першого кола між нинішніми суперниками. Тоді "Дніпро" ніби трохи "розігнався", набув солідності і впевненості у керуванні власною грою, а всі чекали від "дніпрян" трохи більшого, ніж вони досі показували. І що отримали на виході? Безжальні для фанів клубу 0:4 на домашній арені. Це притому, що й "Динамо" не можна було назвати махіною до забивання голів у такій значній кількості. Проте з іншого боку можна згадати, що проти "Шахатаря" були така ж сумна гра і результат - 1:3. А всі бачили, що відбулося згодом на "Донбас Арені", і головне - як закінчилось. Тому легко цього разу старим-новим господарям "Олімпійського" стадіону не буде, а повторення дніпропетровського розгрому здається зараз фантастикою. Але й програти столичним ні з чого. Мінімальна перемога киян або нічия десь так між 1:0 і 2:1 максимум - найбільш ймовірний варіант.



Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 41707 | Додав: adminA | Теги: Динамо - Дніпро. Перед матчем
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Анчелотті:Модріч - хороший гравець, але нам він не потрібен
Фатіха Теріма в "Динамо" не буде, а Газзаєву запропонували очолити сочинську "Перлину"
Агент Бенітеса ще не домовився про розірвання контракту
Кращий бомбардир групового етапу Ліги чемпіонів - Ето'О, а "гірник" Едуардо - найскорострільніший
Молодіжна збірна України зіграє товариські матчі з учасниками Євро-2011
Президент "Зорі" вважає, що Суркіс не потрібен українському футболу
"Локомотив" винен за Алієва 4 млн євро"- Суркіс
Маркевич: З "Дебреценом" не зіграють Тайсон, Фініньйо та Дішлєнкович. ВІДЕО
Ярославський про Девіча: Я не терпітиму шантажу
"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024