Чт, 18-04-2024, 06:21
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:57
Зінченко в Арсенал: Лондон вабить розкішними умовами – Манчестер Сіті не проти, а Гвардіола вже знайшов українцю заміну

Український легіонер Манчестер Сіті Олександр Зінченко став однією з головних трансферних цілей Арсенала.

Головний тренер Арсенала Мікель Артета запланував підсилитися завдяки своєму колишньому роботодавцю. Нагадаємо, іспанець був асистентом Пепа Гвардіоли перед тим, як очолив "канонірів". Тепер він готовий використати свої зв'язки, щоб перевезти в Лондон кілька гравців Манчестер Сіті. Передусім йдеться про Габріеля Жезуса – це пріоритет. Однак сьогодні у британській пресі з'явилося ще одне ім'я. Олександр Зінченко міг вирішити відразу кілька проблем Арсенала, повідомляє The Telegraph.

 Арсенал хоче переманити Зінченка – Артета бачить українця на іншій позиції

Для чого Артеті Зінченко? У Лондоні гравця збірної України бачать у півзахисті. Арсенал поступово переходить до схеми 4-3-3 як до основної формації. Для цього команді потрібні відповідні виконавці у середині поля. Зінченко – ідеальний кандидат, щоб закрити позицію зліва в трійці. Зараз там змушений грати Граніт Джака, для якого це не рідна і, відповідно, не дуже зручна позиція. Артета чудово знає здібності українця і переконаний, що Сашко впорається з цим завданням.

Манчестер Сіті не буде перешкоджати трансферу. Зінченка цінують у його нинішній команді та не будуть змушувати прийняти пропозицію. За безцінь Арсеналу футболіст не дістанеться. Гвардіолі подобається універсалізм та неконфліктність 25-річного українця. Олександр роками грає на нерідній позиції і не робить з цього трагедії. Водночас "містяни" не будуть проти, якщо гравець захоче піти. Тим більше у наступному сезоні становище Зінченка може ускладнитися. Річ у тім, що Гвардіола хоче запросити у свою команду Марка Кукурелью з Брайтона. Відтак, і на лівому фланзі оборони Манчестер Сіті стане тісніше.

Все залежить від Зінченка. Практично під час кожного трансферного вікна українця сватають в інші клуби, але він щоразу демонстрував свою лояльність. Сашко також цінує уболівальників Ман Сіті, які підтримали його у такий складний для України час. "Ця підтримка багато означає для мене все. Я готовий померти за цих людей. За всю цю підтримку, за те, що люди дали мені, що вони зробили для мене в цей період, найважчий період мого життя, я дуже вдячний. Ніколи цього не забуду. Ніколи у своєму житті", – сказав Зінченко.

Зінченко: Чемпіонство – приємний бонус, але зараз я не можу довго радіти

Перспективи в Лондоні доволі привабливі. Там на Зінченка чекає тренер, який у нього вірить. Рідна позиція. Перспектива стати одним із лідерів. Щоправда, гарантувати трофеї Арсенал ніяк не може. Для клубу це теж вигідна угода. Артета, окрім варіанту А, не забуває про універсалізм Зінченка. Такий гравець допоміг би уникнути колапсу, який цьогоріч утворився через травму Кірана Тірні. То й же Юрі Тілеманс, яким також цікавляться "каноніри", таких опцій не дає.

Насамкінець, варто розуміти, що поки не варто говорити про трансфер як такий. Будь-які дії у цьому напрямку перебувають на початкових етапах. Арсенал наразі шукає точки дотику з Манчестер Сіті та Зінченком. Поки лондонці усі зусилля спрямують на те, аби на Емірейтс опинився Габріел Жезус. Перехід українця буде бонусом. Персонально для Мікеля Артети.

Нагадаємо, Зінченко підписав контракт з Манчестер Сіті влітку 2016, але відразу вирушив у ПСВ, де виступав на правах оренди. За наступні п'ять сезонів Олександр провів у футболці "містян" 128 матчів (2 голи, 12 асистів). Колекція трофеїв просто вражає – 4 перемоги в АПЛ, 4 тріумфи в Кубку ліги, ще по дному – в Кубку та Суперкубку Англії. Чинний контракт українця розрахований до літа 2024 року.

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4183 | Додав: adminA | Теги: Зінченко в Арсенал: Лондон вабить р
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
Матч Кубка англійської ліги завершився масовими безладами
Голкіперські пристрасті у "Баварії" тривають
Тренер "Копенгагена" хоче зіграти з "Шахтарем" у плей-офф Ліги Чемпіонів
Огляд 17 туру Чемпіонат Німеччини. Результати матчів Бундесліги за суботу 18.12.2010. ВІДЕО
Стеценко: Ми не вимагатимемо від Рамоса в перший же сезон потрапити в Лігу чемпіонів
Ярославський про Девіча: Я не терпітиму шантажу
Франк де Бур хоче повернути "Аяксу" азарт
Ґрегоріо Мансано: Четвертий гол дуже негативно вплинув на гравців
Сабліч завершив кар'єру
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024