Пт, 26-04-2024, 13:10
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


18:00
Ворскла – Динамо: чемпіонський розгром, потрійне шоу Буяльського і Караваєва, мотивація на висоті, резервісти напоготові

Динамо розгромило Ворсклу в Полтаві (1:5) в рамках 24 туру УПЛ. Віталій Буяльський відзначився трьома голами, а Олександр Караваєв – трьома результативними передачами. Огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Україна
24 тур
Ворскла
1 : 5
Динамо
19:30 01:05:2021
24’
Владислав Кулач
 
Віталій Буяльський
6’
Віталій Буяльський
15’
Віталій Буяльський
31’
Жерсон Родрігес
65’
Феррейра Сідклей
84’

Динамо минулого тижня оформило чемпіонство – перше за 5 років! Завдання вирішено, останні тури не мають для киян жодного значення, можна готуватися до Кубка України. Сьогодні на гру з мотивованою Ворсклою, яка продовжує боротьбу за єврокубки, не приїхали два лідери Динамо: Сергій Сидорчук і Віктор Циганков.

Перший хет-трик Буяльського та асистентський вечір Караваєва у відеоогляді матчу Ворскла – Динамо – 1:5

Капітанська пов'язка перейшла до Буяльського та надихнула його на подвиги. Хет-трик від Віталія за стартові півгодини! У перших двох епізодах асистував йому Караваєв: поборовся до кінця за пас Кендзьори та з лінії покотив під удар, а через 10 хвилин підхопив м'яч після помилки Альюна та вивів Буяльського на порожні ворота...

Динамо тотально домінувало, а Ворскла загубилася. Господарі не могли перейти центр поля, втрачали м'яч під пресингом киян і від безвиході просто в паніці вибивали вперед. На полі була одна команда. Динамо постійно проникало в чужий штрафний майданчик і загострювало. Найкращий шанс змарнував Жерсон – з кількох метрів пробив повз ворота, замикаючи навіс Шапаренка.

Ворскла скоротила відставання завдяки суперечливому пенальті, коли Степанюк перечепився за ногу Забарного і картинно впав у штрафному майданчику. Арбітр вказав на 11-метрову позначку, потім використав VAR і підтвердив своє рішення. Хоча з повторів так і не зрозуміло, чим провинився молодий захисник Динамо.

Гостей ця ситуація не збила з ритму. Вони продовжили створювати моменти. Зрештою тиск на ворота Різника приніс дивіденди. Затяжна атака з серією прострілів завершилася голом – м'яч у сітку проштовхнув Буяльський. Дуже впевнено виглядало Динамо, елітно, потужно.

У перерві тренери провели багато замін. Юрій Максимов намагався врятувати гру, а Мірча Луческу дав ігрову практику Супрязі та Гармашу. Денис навіть побув капітаном після заміни Буяльського. А Віталій, перш ніж сісти на лавку, посприяв ще одному голу. Саме з ним обігрався Караваєв перед третім результативним пасом – цього разу Олександр асистував Жерсону.

Ворскла намагалася грати активніше, хоч щось створювати попереду, хоч якісь проблеми створювати Бущану. Однак нічого не вдавалося, а помилок в роботі з м'ячем ставало тільки більше. Динамо цим користувалося й у дві-три передачі доводило справу до ударів. Якби ж Супряга був вправнішим у завершенні...

У підсумку кияни забили ще один м'яч – створили його Клейтон і Сідклей, які вийшли на заміну. Перший асистував, другий розстріляв у ближній кут. Для Клейтона цей матч став дебютним в УПЛ. Ворскла має радіти, що пропустила тільки 5. Та і забитий гол їм подарували. Удар Кулача з пенальті залишався єдиним у Полтави до 89 хвилини.

Динамо перемогло, набрало 61 очко та продовжило виграшну серію в чемпіонаті до 9 матчів. Чемпіонський футбол, чемпіонські результати. Гра Динамо приносить задоволення. Ворскла з 37 балами залишилася шостою.

Динамо стало чемпіоном України 2021: Циганкова не спинити, 5 голів у "золотому" матчі, гольова українізація Луческу

Ефектне Динамо – мотивація не зникла

Без спущених рукавів і чемпіонської зверхності – кияни серйозно підійшли до поєдинку в Полтаві. Висока інтенсивність гри, активний пресинг, націленість на ворота. Динамо потужно розпочало, а після здобуття комфортного гандикапу навіть не думало заспокоювати матч. Кожне перехоплення миттєво перетворювалося у швидку атаку, гості уникали сонних перепасовок.

Дострокове чемпіонство не розслабило команду, натомість скинуло тиск необхідності здобувати результат. Футболісти не вбивали хвилини, щоб зменшити ризики, не перестраховувалися, а просто летіли вперед, показували, на що вони здатні. "Біло-сині" проігнорували пропущений гол і саме призначення суперечливого пенальті.

За цим Динамо приємно спостерігати. Приємно бачити, як у команди проходять комбінації, як Шапаренко, Караваєв і Миколенко беруть на себе гру, як заряджений Буяльський. Одне задоволення.

Але треба зробити поправку на жахливу гру Ворскли. Перші два пропущені на совісті Альюна. Він був блідою тінню самого себе, ледь ходив по полю. Помилялися й інші полтавці. Атаки у господарів не існувало як явища. Кулач і Степанюк нагадали про себе лише раз – в моменті з пенальті. Команда за весь матч завдала двох ударів. Дуже-дуже слабко.

Всі резервісти, крім Супряги, нагадали про себе

"Відсутність Сидорчука і Циганкова ніяк не позначилася на грі", – сказав після матчу Луческу. І це правда. Під час матчу не було приводу згадати капітана, віце-капітана чи Де Пену, який отримав відпочинок. Їх без проблем замінили. Караваєв сідає в запас, коли виходить Циганков, а сьогодні Олександр оформив хет-трик з асистів і загалом був на висоті.

Луческу зробив 5 замін, дав пограти резервістам, і навіть вони виглядали гармонійно. Гармаш класним пасом з глибини започаткував четверту результативну атаку, Лєднєв – розігнав п'яту і ще кілька разів загострив. Клейтон і Сідклей красиво забили гол. Всі радісні, всі щасливі, що принесли користь.

А пригадаймо, як Динамо з запасною парою опорників обігрувало Шахтар. Підсилення влітку потрібне, але з таким військом можна воювати, катастрофи немає. Катастрофа тільки з форвардами. Супряга за цілий тайм так і не реалізував жодного моменту, не скористався подарунками Ворскли. Владислав востаннє забивав ще у вересні. Цим все сказано.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4346 | Додав: adminA | Теги: Ворскла – Динамо: чемпіонський розг
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Девіч: Така команда як "Шахтар" не розгубить перевагу в дванадцять очок. ВІДЕО
Товариський матч Росія - Болгарія: Адвокат здобув першу перемогу на чолі збірної
Снейдер став гравцем року в Нідерландах
Сьогодні стартує відбір на ЄВРО-2012. Перший матч відбору - Естонія - Фарери
"Севастополь" скоротить склад
Ліга чемпіонів: "Динамо" Київ - "Гент"
Кака: Гол - це те, що мені було потрібно
Ігнатьєв допомагатиме Сьоміну в Києві
Франк де Бур хоче повернути "Аяксу" азарт
"Металіст" зацікавився форвардом польського "Лєха"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024