Чт, 25-04-2024, 03:06
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:19
УПЛ. 26 тур. Підводимо підсумки. ВІДЕО

"Металіст" знову третій, "Шахтар" зі скандалом перемагає "Динамо" та відставка Леоніда Буряка у наших традиційних підсумках чергового туру української Прем'єр-ліги.

Протистояння туру

Поєдинок між донецьким "Шахтарем” та київським "Динамо” знову "нашумів” в українському футбольному просторі. Цього разу в епіцентрі подій опинився арбітр зустрічі Юрій Вакс, який наважився у такому відповідальному матчі вилучити з поля Дениса Гармаша. Якщо добре розібратися у цій ситуації, то ці дві жовті картки, які суддя показав Денису, не мають під собою ніякого підгрунтя. Адже у першому епізоді, коли Гармаш боровся за м'яч із Шевчуком — порушення правил не було. Це був звичайний ігровий епізод. Півзахисник "Динамо” не блокував свого суперника, він просто намагався відібрати м'яч. Чи він мав відійти і дати вільно пройти Шевчуку, який, до речі, не обіграв Дениса, а просто у нього врізався. Друга жовта — це взагалі особливий випадок. Більшість фахівців та екс-арбітрів ФІФА підтвердили, що у цьому випадку не можна було показувати гірчичник півзахиснику "Динамо”.

Загалом же матч видався дуже емоційним, адже нерви не витримали навіть у досвідченого Андрія Шевченка, який вдарив м'ячем Фернандінью. Якщо дивитися на гру з точки зору видовищності, то суперники продемонстрували красивий, атакувальний футбол, проте небезпечних моментів хотілося б побільше. А також бракувало швидкості у деяких епізодах гри. "Динамо” ж показало, що удесятьох не може протистояти серйозному супернику, а це погано. Адже якщо кияни хочуть виступати у Лізі чемпіонів, необхідно і в меншості вміти вигравати. Що ж тоді буде, якщо доведеться грати наприклад проти "Реала”? Зараз ситуація склалася таким чином, що поєдинок "Шахтар” - "Динамо” лише добавив олії у вогонь в завершальну частину чемпіонату України, яка обіцяє бути гарячою.

Шоста "бронза” поспіль

Справжній спектакль влаштували дніпропетровське "Дніпро” та харківський "Металіст” на "Дніпро Арені”. Давненько в Україні не було подібних матчів. Суперники боролися до останніх секунд поєдинку, врешті-решт, розписавши нічию 2:2. Харківська команда зуміла забезпечити собі третє місце у чемпіонаті України, і тепер у решті поєдинків може грати у своє задоволення.

Цей матч нічим не поступався загальнонаціональному дербі, яке напередодні відбулося у Донецьку. І якщо порівняти за якістю гри, то, мабуть, перевершило матч "Шахтар” - "Динамо”. Якщо "Металіст” так гратиме у поєдинку проти "Шахтаря”, то "гірникам” не позаздриш, адже атаки підопічних Мирона Маркевича будувалися спонтанно та з блискавичною швидкістю. "Дніпро” також під кінець чемпіонату нарешті віднайшов свою гру.
Коноплянка, Матеус, Ротань, Калініч показали технічний футбол, віддавали розкішні передачі, а головне безперешкодно трощили захист харківської команди. Насправді, віце-матч туру видався на славу, без будь-яких зауважень. Хіба що витівки фанатів "Дніпра” абсолютно не прикрасили це дійство, а навпаки дещо зіпсували враження, але куди ж у таких протистояннях без емоцій.

Нефартова "Арена Львів”

Все просто - донецький "Металург” приїхав до Львова і здобув перемогу у подавлених духом львівських "Карпат”. Хоча, якщо проаналізувати гру, то логічнішим результатом була б нічия. Але цим футбол і цікавий. "Металург” майже із 100 відсотковим результатом зумів реалізувати свої нечисленні гольові моменти. Цим і визначається клас команди. "Карпати” ж, продемонструвавши непогану гру, знову зазнають поразки на "Арені Львів”.

Тепер свій найближчий кубковий матч із "Чорноморцем” підопічні Дячука-Ставицького зіграють на стадіоні "Україна”. Останні поєдинки у чемпіонаті "зелено-білі” також проведуть на цій легендарній арені. Після 26 туру "Карпати” одноосібно очолили нижню частину таблиці, залишивши малі шанси на збереження прописки у еліті. Але львівські вболівальники не перестають ні на секунду сумніватися у своїх улюбленцях, і продовжують підтримувати "Карпати” у кожному матчі.

Очевидність туру

Результат поєдинку "Чорноморець” - "Зоря” був досить передбачуваним. Одеська команда не залишила у біді своїх колег із Луганська, дозволивши здобути "Зорі” життєво необхідну перемогу. Звичайно, звинувачувати "Чорноморець” не можна, адже підопічні Романа Григорчука зробили "все” аби перемогти, особливо це було помітно, коли "Зоря” забивала третій гол у ворота суперників. У цьому епізоді захисники не дуже старалися відібрати м'яч, аби завадити Ференчаку відзначитися у воротах. Але незважаючи на таку розв'язку гра подарувала багато емоцій та цікавих моментів. Команди продемонстрували красиву, технічну гру, і нічия була б логічним завершенням протистояння, та все ж "Зорі” вдалося забити гол на 94 хвилині та відсвяткувати перемогу.

Розгром туру

Київська "Оболонь” не змогла протистояти більш швидкому та сильнішому супернику. "Арсенал” влаштував "пивоварам” справжнє пекло, а своїм вболівальникам "хмільне свято”. Підопічні Леоніда Кучука легко та спокійно розправилися із своїми земляками у столичному "дербі”, забивши 4 м'ячі у ворота Махновського. Сподівання на те, що "Оболонь”, яка виграла попередню гру у "Карпат”, зуміє нав'язати серйозну боротьбу супернику — невиправдалися. Так, "пивовари”, намагалися гостро діяти попереду, проте "Арсенал” майже не дозволяв опонентам наближатися до власних воріт. Після цього поєдинку "каноніри” піднялися на 4 сходинку у турнірній таблиці, звідки посунули "Дніпро”, а "Оболонь” знову опустилася у зону вильоту, відстаючи від "Олександрії” на 2 очка.

Відставка туру

"Олександрія” змогла вирвати перемогу у криворізького "Кривбаса”, а заодно і піднятися із дна турнірної таблиці, залишивши позаду "Оболонь” та "Карпати”. Здавалося б, нарешті Леонід Буряк знайшов потрібні слова для своїх підопічних, аж тут раптом стає відомо, що за згодою сторін ПФК "Олександрія" та Леонід Йосипович припинили свою співпрацю. Цікавий хід збоку керівництва клубу. З одного боку їх можна зрозуміти, адже легендарний півзахисник "Динамо” не виправдав сподівання, проте з іншої сторони, для чого розривати стосунки з тренером, якщо команда нарешті здобула перемогу. Можливо причини не лише у тренерських успіхах Леоніда Буряка, а є ще щось таке, чого ми не знаємо...

"Кривбас” же не перестає дивувати. Минулого тижня криворіжці розійшлися миром з "Металістом”, а тут програли аутсайдерам. Підопічним Юрія Максимова бракує стабільності, яка була на початку сезону, адже зараз "Кривбас”, як хоче так і грає. В одному матчі демонструє якісний європейський футбол, а в другому — уподібнюється до першолігової команди.

Ювілей туру

Марко Девіч відсвяткував свій 65 гол у чемпіонаті України червоною карткою! Якщо без жартів, то гол форварда "Металіста" у ворота "Дніпра", дозволив українцю увійти у ТОП-20 найкращих бомбардирів елітного дивізіону.


"Металіст" знову третій, "Шахтар" зі скандалом перемагає "Динамо" та відставка Леоніда Буряка у наших традиційних підсумках чергового туру української Прем'єр-ліги.
Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 41255 | Додав: adminA | Теги: УПЛ. 26 тур. Підводимо підсумки
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Чемпіонат світу-2018 буде в Росії, а мундіаль-2022 - у Катарі
Жозе Моурінью: Я задоволений статистикою команди
ПРО ФУТБОЛ по-українськи започатковує прямі онлайн відеотрансляції футбольних матчів. Перша онлайн трансляція: ПСВ - "Металіст"
Перше коло другий ігровий день: "Шахтар" стартує без помилок. Інші матчі
Бутси Дідьє Дрогби продали за 12 тисяч доларів
"Манчестер Юнайтед" - "Арсенал" - 1:0. ВІДЕОзвіт
"Манчестер Юнайтед" та "Ліверпуль" зацікавлені у трансфері Ешлі Янга. ВІДЕО
"Ньюкасл" знайшов нового наставника у третьому дивізіоні Англії
Іспанська Прімера. "Хетафе" в меншості здолав "Вільяреал". ВІДЕО
Едіна Джеко вже хоче "Ліверпуль"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024