Пт, 19-04-2024, 13:07
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


22:15
Україна втратила перемогу над Казахстаном у матчі відбору ЧС-2022 – драматичний провал у дебюті Петракова і Сікана

Казахстан та Україна розійшлися фатальним миром (2:2) у 4 турі Європейської кваліфікації Чемпіонату світу 2022. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

ЧС-2022
4 тур
Казахстан
2 : 2
Україна
17:00 01:09:2021
74’
Руслан Валіуллін
90+6’
Руслан Валіуллін
 
Роман Яремчук
2’
Данило Сікан
90+3’

Дуже важлива битва для команди Петракова – дебютна для нового головного тренера нашої збірної. Матч, як і онлайн-трансляція Казахстан – Україна на "Футбол 24", стартує о 17:00. До щзвітної дуелі господарі замикали таблицю групи D з єдиним балом, який, на жаль, взяли в Києві. Україна після 3 нічиїх на старті відбору посідала друге місце. Воно дає право грати стикові матчі, але й в обох головних суперників є матч у запасі, причому саме з аутсайдером. Українці раніше в історії перемагали казахів 4 рази, зокрема, обидва – на їхньому полі. Лише при Шевченку у поточній кваліфікації "синьо-жовті" втратили очки. Зараз права на помилку вже не було.

Казахстан – Україна: онлайн-трансляція матчу відбору ЧС-2022

Блискучий гол уже на 2 хвилині. Трійця центральних захисників покатала м'яч, поки Забарний не кинув Караваєва по правому флангу. Сашко відразу ж дав у центр, а Яремчук підбив собі грудьми і з льоту ефектно перекинув голкіпера – шедевр форварда Бенфіки. Такі забивають 3 на 100 спроб! А непоганий стартовий пресинг біля чужого штрафного – позитивна агресія з високими перехопленнями у стилі Динамо Луческу в останніх матчах УПЛ. Зінченко блокує стартовий удар казахів на 15 хвилині. А перед тим наш легіонер з Манчестер Сіті видав націлену подачу на Миколенка. Трохи влучності забракло Віталію, але далі динамівець видав прорив лівим флангом і простріл. Соболь на підбиранні накриває у штрафному. Удар, рикошет, стійка і невдала спроба Ярмоленка добити.

Казахстан – Україна – відео ефектного гола Яремчука

Непогана діагональ Куата з глибини. Караваєв залишився у величезній зоні проти одного суперника, тож навісу не завадив, але не більше того. Класний пас Буяльського, який дебютує в стартовому складі збірної у 28! Віталій фактично грає на позиції лівого інсайда. Ярмоленку треба було лише влучити – стійка. Караваєв підбирає, Сидорчук добиває з меж штрафного. І знову каркас воріт. Фантастика, тричі обстукали наші збірники стійки і поперечини за перші 25 хвилин.

Два поспіль дальні удари вище воріт. А ось третій – це вже тривожно. Пятов, який повертається в основу через травми Трубіна і Бущана, накриває удар казахського капітана Нургалієва. Сидорчук, звісно, самовіддано стелився у блоці, але в опорній зоні моментами не вистачає сил і ніг нівелювати загрозу господарів. Уже й з меж штрафного перший удар пропускаємо. Просте закидання вперед, але далі тільки слабкий удар у Пятова. Ще кілька дальніх спроб Казахстану – то вже таке.

Насторожує кількість втрат у Сидорчука і Миколенка (по 11 на брата, найгірший показник за тайм з відривом). Казахи миттєво конвертують будь-який шанс в удари і здається, що біля наших воріт стабільно дуже і дуже гаряче. Утім, загалом все досить спокійно. За ударами з меж штрафного, а звідти забити шансів найбільше, 8:1 на користь України. Казахстан дуже поспішає, іноді аж занадто. Хаотичний футбол може створити проблеми гостям, однак після першого тайму більше шкода втрачених моментів у стартові 25 хвилин. Це згодом збірна взяла паузу, яка відверто затягнулася, а так гру можна було завершувати дуже швидко.

Забагато гравців попереду, розрив у центральній зоні, Миколенко змушений фолити. Це жовта і дискваліфікація динамівця на матч з Францією через перебір карток, якщо вірити УАФ, але у Віталія не було жовтих у цьому відборі тільки вилучення. Дивна ситуація. Після перерви гра зовсім заспокоїлась. За 10 хвилин лише прорив і заблокований удар Ярмоленка на дві команди. Петраков із замінами не затягує. Циганков і Маліновський замість Яремчука і Буяльського на 59 хвилині.

Ярмоленко тонко відіграв п'ятою, Матвієнко несподівано увірвався у штрафний, підключившись з глибини. Одне тільки погано в цій атаці – захисник Шахтаря не реалізував вихід сам на сам з голкіпером. Ще один розкішний пас Ярмоли. Зінченко на класі розіграв у центрі і віддав на свого партнера по АПЛ. Капітан збірної України вивів цього раз Соболя на побачення з Покатіловим – і знову тягне кіпер. Забиває Аймбетов на 67-й. Литовські судді свистять офсайд. VAR підтверджує. Фух! А майже відзначився нападник Астани, який вийшов на заміну.

Та минуло кілька хвилин, і ми такий пропустили. Валіуллін прийняв дальній пас, Караваєв не встиг накрити, а Пятов пропустив у ближній кут. Цього разу VAR не допоміг. Ще й Зінченко на рівному місці в центрі поля заробив жовту. Це вже точно дискваліфікацію на Францію. Шапаренко замість Сидорчука на 76-й. Циганков крутить у дальній – мінімальний промах. Ярмоленко після пасу Маліновського обіграв двох і в падінні на межі фолу суперників пробив повз ворота.

Циганков вибігає на воротарський, покатілов зближається і не дає себе прошити. Черговий змарнований суперпас Ярмоли. Сікан замість Соболя на 83 хвилині: у 2 форварди і 4 захисники завершуємо. Маліновський не дуже вдало вийшов. То занадто важкі передачі, які не розуміють партнери, то бездумний дальній удар вище. І знову круте рішення від Ярмоленка. А Миколенко гальмує і не повторює гольовий трюк Зінченка з матчу проти Швеції на Євро-2020. Маліновський, ну як же так?! Караваєв був зовсім відкритий у штрафному, замість цього удар у захисника зі значно гіршої позиції. Прорив центром крізь ноги Забарного, удар Аймбетова – Пятов відверто рятує в дуелі віч-на-віч.

Майже казка. Сікан, вічний джокер Петракова, який отримує крихти часу в Шахтарі, забиває після комбінації Циганкова і Миколенка на 90+3. Але чи був офсайд у Віталія чи навіть Ярмоленка? VAR вирішує і зараховує. Неймовірна історія. Однак на шостій компенсованій Валліулін забиває другий. Знову з-під Караваєва. Знову банальна подача і скидання, знову не виручає воротар, який сьогодні поступився своєму візаві Покатілову, хоч і не був єдиним винуватцем фіаско. Знову бездарно програна боротьба у центрі. Катастрофа у відборі. Трагічний дебют Петракова, який майже приніс нам вистраждану перемогу.

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 4287 | Додав: adminA | Теги: Україна втратила перемогу над Казах
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Волинь" зіграє спаринг з поляками
"Манчестер Юнайтед" придбав учасника чемпіонату світу серед бездомних
Мессі забив найкращий гол року
Адебайор гратиме за "Тоттенхем"
Едмар невдовзі стане українцем
"Манчестер Юнайтед" цікавиться двома бразильцями "Шахтаря"
Прем'єр-ліга. "Шахтар"-"Арсенал". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Голкіперські пристрасті у "Баварії" тривають
Алан Ширер не очолить "Ньюкасл"
Прем'єр-ліга. "Оболонь" - "Дніпро". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024