Пн, 16-09-2024, 21:59
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


12:40
Україна у меншості вирвала перемогу над Марокко, забивши на останніх секундах – у групі повторюється сценарій з Євро

Україна у матчі 2-го туру групового етапу Олімпійських ігор-2024 перемогла Марокко (2:1). Звіт читайте на "Футбол 24".

Олімпійські ігри-2024
2 тур
Україна U-23
2 : 1
Марокко U-23
18:00 27:07:2024
22’
Дмитро Криськів
63’
Володимир Салюк
90+8’
Ігор Краснопір
 
Суф'ян Рахімі
64’

Ротань довірився лідерам першого матчу

Футбольна збірна України провалила дебют на Олімпійських іграх-2024, несподівано поступившись Іраку (1:2). Команда демонструвала непоганий футбол і вела в рахунку до 55-ї хвилини, поки Таловєров не привіз дурний пенальті – після нього "синьо-жовті" розклеїлись. Як наслідок, підопічні Руслана Ротаня опинились в загрозливій турнірій ситуації. Допускати осічку з Марокко українці права не мали.

"Атлаські леви" у 1-му турі здолали Аргентину, домінуючи протягом 70 хвилин, тож очікування були тривожними. Особливе занепокоєння викликав правий фланг, де грали Ашраф Хакімі та Абде Еззалзулі – легенда і вінгер Бетіса. Їм мав протидіяти Мартинюк.

Руслан Ротань не став проводити кардинальних змін у складі. Він навіть не випустив Сича, продовживши довіряти Крупському. Єдиною перестановкою стала поява Салюка в центрі оборони – Володимир замінив Таловєрова.

Симпатичний перший тайм України. Роботу над помилками провели

Головною проблемою поєдинку з Іраком стала відсутність роботи між лініями. У зустрічі з Марокко цей аспект дещо прокачали – "синьо-жовті" намагалися активно відкриватись у напів-флангових зонах і використовували позиційні ротації. Наприклад, центрхави Михайленко та Криськів страхували вінгерів під час їхніх заходів у опорну зону, а на чужій третині обидва старалися заповнити зони завершення у штрафному.

Також став помітнішим Сікан, який більше працював по задній лінії марокканців (а не опускався в глибину зайвий раз). Це дозволяло запускати довгі передачі вперед, за які Данило дуже добре чіплявся. З Іраком цього бракувало. Хлань, своєю чергою, значно частіше став шукати варіант для обіграшу через пас – у 1-му турі Максим дещо перегинав з дриблінгом.

Дива при цьому не сталося. Україна не стала грати в центрі поля, як Іспанія. Проблем із розіграшами вистачало, але вони характерні для більшості збірних. Більш важливо, що наші олімпійці грали з пристойним рівнем агресії – відповідали атакою на атаку, вмикали інтенсивний контрпресинг, фінтили й хитали захисників. Крім того, підопічні Руслана Ротаня намагалися грати першим номером у високому темпі.

Як наслідок, у першому таймі "синьо-жовті" могли забивати 3-4 рази. Дебютний момент стався на 13-й хвилині, коли Хлань влетів на правий край карного майданчика та пробив у ближній кут. Мунір парирував, але на 22-й хвилині йому таки довелося виймати м'яч із сітки.

Україна розіграла дуже красиву атаку лівим флангом. У її завершенні Брагару хитнув захисника в штрафному та прострілив на ближню стійку – там опинився Криськів, який розстріляв ворота. 1:0! Показово, що інші зони завершення теж були заповнені, а найнебезпечнішу заповнив центрхав. Так і треба!

На 31-й же хвилині Хлань ледь не виконав гол Мессі з фіналу Ліги чемпіонів-2009. Тоді мініатюрний Лео замкнув подачу на дальню, ефектно зігравши головою – тільки тоді навіс йшов на ліву стійку. Максим же прибіг на праву й завдав потужного удару головою у ближню дев'ятку. Мунір врятував і тут!

На 35-й Максим виконав прорив на дриблінгу в штрафний, але центрбек марокканців класно ставив корпус – він навряд чи б дав себе хитнути вправо, і при цьому контролював рух ліворуч. Хлань таки віддав пас на Сікана, а той пробив у дотик метрів з восьми. Постріл накрили.

На 41-й же Криськів виконував подачу на лінію воротарського, а Батагов замкнув головою. По горобцях! Також перед перервою Хлань міг би замкнути простріл Брагару, але дотягнутись не вдалося.

Марокко не вражало та лякало одночасно

Ще одним плюсом збірної України в першому таймі стала відсутність моментів у виконанні суперника. Африканці непогано рухались, відкривались, комбінували й демонстрували індивідуальну крутість – вони надзвичайно легко тікали на ривках і обігрували 1-в-1 Це тривожило.

Особливо лякали їхні флангові контратаки на шаленій швидкості. Відчувалось, що супернику не можна давати простору. Більшу частину матчу наш середній блок 4-4-2 стримував "атлаських левів", однак на певних відрізках Україну затягували у роботу на зустрічних курсах.

Щоправда, такий режим навряд чи тішив магрибців. Вони теж розкривались, а "синьо-жовті" теж були небезпечними на контрах. У цю гру добре грали обидва.

Найбільшу проблему для підопічних Руслана Ротаня становив правий фланг Марокко. По-перше, Хакімі діяв блискуче – давав ширину й створював шпарини у лінії оборони українців, або ж відкривався за спини, або ж заходив у середину. Приймаючи діагональ, він грудьми скидував м'яч у протихід Мартинюку й зміщувався в центр, звідки часто бив.

В останню 10-хвилинку перед перервою суперник ще й став перевантажувати наш лівий фланг, створюючи ситуації 3-в-2 або 4-в-3. Дати раду цим маневрам до перерви Руслану Ротаню не вдалося. Тим не менш, загальний атакувальний доробок африканців виявився мізерним – кілька неприємних прострілів і низка негострих дальніх ударів.

Повторення іракського сценарію

В цілому, перший тайм був рівним. Україна виглядала агресивно попереду й дисципліновано позаду. Від Марокко явно очікували більшого – і африканці дали це "більше" в другому таймі. Одразу ж після відновлення гри.

"Леви" увімкнули інтенсивний високий пресинг, та і загалом чинили шалений тиск по всьому полю. Несподівано "синьо-жовті" попливли, прямо як після пропущеного від Іраку гола – помилки й втрати м'яча на своїй половині траплялись ледь не щохвилини.

До 57-ї хвилини Марокко провело кілька атак із неточними ударами з меж штрафного, а лонгшот Річардсона під ліву стійку парирував Фесюн. Зрештою, такий футбол призвів до чергового пенальті, тільки тепер ще й з вилученням.

На 63-й хвилині Таргалін з власної половини протягнув м'яч метрів на 25, після чого розрізав усі лінії збірної України однією передачею – і вивів Рахімі віч-на-віч. Салюк зачепив форварда, рефері свиснув фол і показав жовту, а потім переглянув повтор і дав вилучення.

Фесюн спробував зіграти по удару, але навіть не встиг стрибнути. Рахімі зрівняв рахунок. 1:1! Ротань одразу ж провів потрійну заміну – Краснопір замість Сікана, Очеретько замість Брагару й Таловєров замість Криськіва.

Україна витримала удар

Здавалося, що зараз Марокко знесе Україну. Дійсно – в останні 30 хвилин африканці домінували й видавали дуже неприємні для нас відрізки, однак цього разу підопічні Руслана Ротаня прокинулись вчасно.

Вже на 67-й хвилині "синьо-жовті" вибігли в дуже небезпечну контратаку, яку Очеретько запоров слабким пасом. На 68-й же Краснопір опинився перед голкіпером, скориставшись вдалим відскоком від Хланя – втім, голкіпер врятував "левів"!

За сміливість мали карати. Так, на 72-й хвилині Еззалзулі стріляв зі стандарту в ближню дев'ятку – Фесюн парирував. На 77-й же Рахімі замикав простріл у центр карного майданчика, однак Батагов накрив у останню мить. Ще кілька гострих атак лише дивом не дійшли до гострого завершення.

Дуже небезпечним був простріл свіжого Магоуба з правого краю штрафного, який на 89- хвилині витягнув Фесюн. Ще за хвилину Хакімі проривався вздовж лінії на ударну позицію – його вдалося стримати. На 6-й же компенсованій Фесюн потягнув постріл Магоуба метрів з восьми. Після цього марокканці не вилазили з нашої третини, катаючи м'яч близько двох хвилин.

Диво

І несподівано вони обрізались, а Краснопір побіг в контратаку. Вона завершилась масовою навалою на ворота суперника. "Леви" звграли на відбір, а Рубчинський зіграв на підбиранні й почав нову атаку. Проникний пас на правий край штрафного, простріл Федора, замикання Краснопіра – гол!

У це взагалі не вірилось. Здавалося, що арбітр не зарахує, однак той вказав на центр поля. 2:1!

На останніх секундах ми ледь не втратили перемогу, адже сталося замикання кросу на дальню стійку у виконанні Накаша. Удар, на щастя, виявився неточним. Фінальний свисток зафіксував перемогу підопічних Руслана Ротаня!

Україна закрутила інтригу у групі В. Тепер у всіх чотирьох команд по три очки – прямо як на Євро-2024 перед останнім туром. Так вміє тільки наша збірна! За додатковими показниками "синьо-жовті" йдуть третіми.

Михайло Юхименко

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 430 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

УЄФА назвала претендентів на титул кращого гравця року
Морозов: "Динамо" зупинилось в розвитку
Трансфер Коельо - це втрата для "Металіста", вважає Луческу
Товариський матч: Україна - Нідерланди
Кан: "Баварія" зобов’язана досягати хоча б мінімального
Майкл Оуен хоче допомогти "Манчестеру" вже на Різдво
"Металісту" потрібні топ-гравці, ми за ціною не постоїмо" - Ярославський
Вболівальники "Баварії" у листопаді найкращим назвали Анатолія Тимощука
Колліна: В українських арбітрів є невеликі шанси працювати на Євро-2012
Алекс Ферг'юсон шукає заміну ван Дер Сару
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024