Вт, 23-04-2024, 17:45
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:53
Україна - Польща: Анонс
Сьогодні ввечері настане вирішальний момент у боротьбі за вихід на чемпіонат світу в європейській відбірковій групі "Н”.

У Харкові зустрінуться національні збірні України і Польщі. У господарів ще зберігаються реальні шанси вийти на Мундіаль з першого місця, гості ж розраховують на друге. За принциповим протистоянням двох сусідів уважно спостерігатимуть англійці і чорногорці — ще два претенденти на поїздку в Бразилію з цієї групи.

Суперники зустрічалися шість разів: двічі перемагали українці, двічі фіксувалася нічия і двічі — перемога поляків. У цих матчах команди забили по 8 голів. Один з найбільш яскравих матчів між національними збірними України та Польщі відбувся 12 років тому. Тоді гол Андрія Шевченка, забитий, на думку поляків, після порушення правил проти Єжи Дудека, врятував команду Валерія Лобановського від поразки. Тоді, нагадаємо, Польща вийшла на чемпіонат світу з першого місця, а Україна в матчах плей-офф поступилася Німеччині. Тож зробіть свій прогноз на сьогоднішній матч і переглянемо всі протистояння України та Польщі. 

Польща — Україна — 1:1

Відбірковий матч Чемпіонату світу 2002

06.10.2001. Хожув. Стадіон "Шльонськ" . 20900 глядачів. +19 ° С.

Голи : 1:0 - Олісадебе (39), 1:1 - Шевченко ( 81).

Польща: Дудек, Клосс, Карван, Жевляков, Вальдох, Хайто, Сверчевскі (Яцек Бонк, 76), Козмінскі (Кшіновек, 64 ), Жевлаков (Кришаловіч, 46 ), Аркадіуш Бонк, Олісадебе.

Запасні: Матушек, Кукелка, Рзаса, Здебель.

Тренер: Єжи Енгель.

Україна: Рева, Лужний, Несмачний (Задорожний, 83 ), Головко, Ващук (Федоров, 78), Тимощук, Шевченко, Попов, Зубов, Мелащенко (Шищенко, 46 ) Воробей.

Запасні: Медін, Серебренніков, Співак, Мізін.

Тренер: Валерій Лобановський.

А перший матч цих команд в поточному відбірковому циклі завершився дещо несподіваною, але впевненою і яскравою перемогою збірної України. Команда Фоменка відправила Кадру в нокдаун, забивши два голи за 7 хвилин матчу. Через 10 хвилин Лукаш Піщек, здавалося, відродив інтригу, але гол в роздягальню від Романа Зозулі остаточно вбив надії поляків на здобуті очки.

Польща - Україна - 1:3

Голи: Піщек (17) - Ярмоленко (2) , Гусєв ( 7 ) , Зозуля (45)

Польща: Боруц, Піщек, Васілевскі, Глік, Беніш, Лукасік (Обраняк, 59), Криховяк, Блащиковскі, Маєвскі (Теодорчик, 75), Рибус (Косецкі, 46), Левандовскі.

Запасні: Щесни, Титонь, Целебан, Коморовскі, Саламон, Борисік, Вавржіняк, Мержеєвскі, Гросіцкі, Мілік.

Україна: П'ятов, Федецкий, Хачеріді, Кучер, Шевчук, Гусєв (Морозюк, 90+2), Ротань, Степаненко (Тимощук, 60), Ярмоленко, Гармаш (Безус, 90+1), Зозуля.

Запасні: Горяінов, Худжамов, Гоменюк, Селезньов, Мандзюк, Кравченко, Ракицкий, Бутко, Девіч.

Як відомо, матч у Харкові міг відбутися без глядачів. Скандальна історія з "расизмом”, яку роздула організація FARE, взагалі могла обернутися катастрофою для нашої команди. Однак остаточне рішення вдалося відтермінувати. Багато говорилося про те, що дії FARE пояснюються бажанням допомогти збірній Польщі пробитися на Мундіаль, бо керівники східноєвропейської філії цієї організації — поляки, а сама філія базується у Варшаві. Попри те, що ці чутки неможливо ні спростувати, ні підтвердити, вони вже додали футбольному матчу політичного забарвлення.

А якщо суто про футбол, то рівень командної гри збірної України вищий, ніж у Польщі. В Кадри дуже нестабільна і не зіграна оборона, проблеми в опорній зоні, брак креативу в атаці, де всі надії покладаються на гравців "Борусії”. Персона головного тренера Вальдемара Форналіка також доволі суперечлива, це визнають навіть у Польщі. Поляки не відзначаються психологічною стійкістю. Пропустивши гол, вони часто втрачають контроль і починають багато помилятися. Багато чого про збірну Польщі можна було зрозуміти під час матчу проти Сан-Маріно, в якому Кадра дозволила аматорській команді забити свій поки що єдиний гол у поточному відбірковому циклі.

Михайлом Фоменком усі задоволені. Під його керівництвом команда грає у швидкий і яскравий футбол. Тренер знайшов баланс між обороною і атакою, він має у своєму розпорядженні достатньо кваліфікованих гравців, щоб при потребі варіювати тактичними схемами і підсилювати гру замінами.

Польські футбольні експерти на увесь голос кричать, що Роберт Левандовскі набагато сильніший за форвардів збірної України. Про інші позиції вони чомусь не так багато говорять. Оптимізму додає той факт, що у варшавському матчі оборона "синьо-жовтих” практично виключила з гри нападника "Борусії", тож наші гравці вже знають, як ефективно протистояти найяскравішій зірці збірної Польщі.

А от чи знають польські захисники, як зупинити Девіча, Зозулю і Селезньова — це набагато актуальніше питання. Двоє з них точно вийдуть в основі, і яке б поєднання не обрав Фоменко, це буде правильне і обгрунтоване рішення, адже кожен з цих форвардів перебуває в чудовій формі. Варто відзначити і розмаїття центральних півзахисників, кожен з яких може додати в гру нашої команди щось особливе. Ну, а позиції флангових хавбеків у збірній України на сьогодні не обговорюються. Щодо оборони, то, в порівнянні з матчем проти Англії планується лише одна заміна — замість дискваліфікованого Кучера вийде Ярослав Ракицький.

Михайло Фоменко, головний тренер збірної України: "Пам'ятаю, коли мене призначали на посаду головного тренера, журналісти запитували, чи є у нас шанси на вихід з групи. Я відповів їм: шанси є навіть тоді, коли їх немає. Ми завтра будемо відповідати ділом, а не сьогодні - словами".

Вальдемар Форналік, головний тренер збірної Польщі: "Покажемо на полі все, що можемо, а чи вірять у нас вболівальники - це інше питання. Головне, що ми віримо в свою перемогу і постараємося на полі довести це".

УКРАЇНА - ПОЛЬЩА

21:00, Харків, стадіон "Металіст"

Арбітр - Йонас Ерікссон

Асистенти: Матіас Класеніус, Даніель Вернмарк (всі бригада зі Швеції)

Телетрансляція: "Інтер"

Роман Нагірний


Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 41161 | Додав: adminA | Теги: Україна - Польща: Анонс
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Кубок України серед жіночих команд прямує до Харкова
"Амкар" не розрахувався з "Динамо" за Дедечка
"Шахтар" бажає придбати Еммануеля Еменіке
"Шахтар" Донецьк - "Карпати" Львів. ВІДЕОЗВІТ
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна поки що тільки на 10 місці за підсумками сезону
Вболівальники "Баварії" у листопаді найкращим назвали Анатолія Тимощука
Станом на 17 грудня 2010 року Росія знову "втекла" від України в таблиці коефіцієнтів УЄФА
ПЛ, 6-й тур: "Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк
Бекхем тренуватиметься разом із "Тоттенхемом"
Вінченцо Пінколіні повертається до київського "Динамо"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024