Вт, 23-04-2024, 21:53
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:11
Україна перемогла у Фінляндії – на стадіоні відзначилися всі 12 гравців

 

Вчора Національна збірна команда України з футболу перемогла збірну Фінляндії у матчі відбіркового циклу Чемпіонату світу 2018. Синьо-жовту команду приїхали підтримати понад 800 уболівальників, половина з них — учасники фан-руху “Вірні збірній”.

Україна без віз, але з фанами

Підготовку до матчу в Тампере “Вірні збірній” розпочали заздалегідь. Трохи менше як за два місяці до поєдинку стартував фотоконкурс для дівчат, в результаті якого завдяки преміум-спонсору Національної збірної команди України з футболу – компанії “Перша приватна броварня” – 15 українських красунь та їхні супутники отримали можливість безкоштовно відвідати Фінляндію та вболівати за збірну та стадіоні “Ратина”.

Майже 350 фанів відправилися в Тампере автобусами. Їхня подорож розпочалася зі Львова та продовжилася в чотирьох країнах Європейського союзу – Польщі, Литві, Латвії та Естонії. Загалом 3200 км та 4 дні в обидва боки. Дві великі зупинки – Таллінн та Рига – тут в українських фанів були оглядові екскурсії містом та вдосталь вільного часу.

Ще одна частина команди “Вірні збірній” прибула в Гельсінкі літаком 11 червня в перший день “безвізу”. Вадим Мазніченко, Олександр Бабченко та Дмитро Блохін – учасники мультимедійного проекту “Переможці” – стали першими українцями в Фінляндії, які перетнули кордон лише з біометричними паспортами. Особисто зустріти цих героїв з України, а також Віктора Кардаша та Соломію Вітвіцьку приїхав в аеропорт Гельсінкі-Вантаа Надзвичайний і Повноважний Посол України в Фінляндії Андрій Олефіров.

– Сьогодні перший день без віз. Підготовка до нього тривала 9 років, і я був одним з тих експертів, хто починав всю цю справу, хоча в її реальність ніхто спершу не вірив, – розповідає Посол. – Що стосується Фінляндії, то кілька годин тому я зустрічав делегацію «Вірні збірній», і вони вам підтвердять, що все пройшло за 5 хвилин. Я та мої колеги вперше бачать такий виїзд фанатів. Ми стільки фінських прапорів не бачили, як сьогодні українських. Ми переможемо сьогодні.

4 години до гри

Для “Вірні збірній” Тампере привітне та сонячне місто. Дощ, що розпочався перед товариською грою вболівальників, мов за розкладом, закінчився рівно о 15:00. На поле вийшли збірні фанатів. У команді України – 22 гравці, в тому числі представники діаспори з 5 країн Європи.

Фінська фан-збірна налічувала орієнтовну таку ж кількість футболістів-любителів, серед них дівчина, яка, за словами судді матчу, достойно проявила себе на полі.

В другому таймі за команду синьо-жовтих зіграли учасники війни на Сході України, які повернулися з фронту з протезами, – Вадим Мазніченко, Олександр Бабченко, Віктор Кардаш та Дмитро Блохін. Гра була напруженою і закінчилася з рахунком 4:1 не на користь українських фанів та ще й з травмою одного нашого гравця.

Після фан-матчу українці вирушили до свого фан-посольства, а вже звідти колоною до стадіону “Ратина”. Маршрут ходи центральними вулицями Тампере простягнувся трохи більше, ніж на кілометр. Очолив марш фанатів відомий вболівальник української збірної – Сергій Притула. Під час маршу вболівальники виконали з десяток українських пісень та патріотичних кричалок.

Фінляндія – Україна

Насправді на “Ратині” було два матчі. Основним, звичайно, був матч збірних Фінляндії та України, проте не менша боротьба точилася між командами фанатів, які і водночас, і по черзі пробували перекричати та переспівати один одного. Українські вболівальники не поступалися протягом обох таймів, фанати “Вірні збірній” на додачу до звукової підтримки – пісні, підбадьорюючі кричалки, барабани – перетворили свій сектор в справжнє свято національних кольорів. Продумано було все: від прапорів, що прикрашали трибуну, до одягу хлопців та макіяжу дівчат. Українська символіка всюди.

З командою до кінця – вболівальники “Вірні збірній” підтримали національну збірну і під час першого, складного для гравців тайму, підбадьорили та надихнули, а під час другого – розділили радість перемоги разом з українськими футболістами. Після матчу гравці національної збірної та головний тренер команди Андрій Шевченко подякували всім на синьо-жовтій трибуні, а дехто з футболістів навіть подарував свої футболки фанатам.

Перемогу збірної фанати відсвяткували на українській вечірці в місцевому клубі TELAKKA разом з DJ Юрієм Гуржи.

А перша ранкова газета в Тампере вийшла з фото українського фан-сектору на першій шпальті. Цього разу в українській команді злагоджено зіграли всі 12 гравців.

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 4781 | Додав: adminA | Теги: Україна перемогла у Фінляндії – на
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Маріка може стати гравцем "Вердера"
Ібрагімовіч: Моурінью кричав на мене
Матч Кубка англійської ліги завершився масовими безладами
Бекхем не потрібен "МЮ"
Іспанська Прімера. "Барселона" - "Реал Сосьєдад" - 5:0. ВІДЕО
Гусін: На Кубок Співдружності їдемо не дурня клеїти
Гоменюк: Коноплянку виділяють тільки журналісти
"Металіст" обіграв "Дебрецен" і вийшов у плей-оф Ліги Європи. ВІДЕО
ПЛ, 6-й тур: "Таврія" розгромила "Кривбас"
Ігнатьєв: "Динамо" та "Локомотив" - це небо і земля
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024