Чт, 25-04-2024, 19:24
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


09:16
Україна – Ірландія: анонс матчу Ліги націй

Україна в рамках 4-го туру Ліги націй 2022/23 приймає збірну Ірландії. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Ліга націй
4 тур
Україна
21:45
Ірландія
21:45 14:06:2022
 

Два тижні щоденних міжнародних поєдинків – це занадто. Навіть від теми збірної України починаєш втомлюватись, а наш головний тренер почав говорити про бажання повернутись додому ще перед першим матчем проти Ірландії. Що ж, залишилось потерпіти зовсім трохи. Зустріч із "зеленою армією" у Лодзі стане останньою у літньому циклі Ліги націй та останньою в сезоні загалом.

Україна – Ірландія: де дивитися матч Ліги націй

Олександр Петраков після перемоги над Вірменією заявив, що з ірландцями буде важка гра. Тоді ця заява здавалася дивною, адже підопічні Стіва Кенні зазнали двох поразок у стартових турах – вони програли у Єревані й поступилися резервістам збірної України. Їхній футбол в кращому випадку можна було назвати посереднім. Втім, всього за кілька годин айріші влаштували розгром Шотландії, якій пророчили мінімум друге місце в групі. Що найбільш важливо, рахунок 3:0 був абсолютно по ділу.

Нічого особливого при цьому команда не продемонструвала. Той же високий пресинг, та ж мобільність форвардів (Обафемі забив супергол і віддав красивий асист), та ж ставка верхові дуелі (два з трьох м'ячів прийшли з повітря, а ще один не зарахували). Точно такі ж паттерни Ірландія використовувала у Дубліні проти України, однак там "зеленій армії" трішки не пощастило при завершенні. Різниця полягала тільки в схемі – до зустрічі з шотландцями Стів Кенні використовував 3-4-3, але потім перейшов на 3-5-2.

Робити висновки по нашому першому матчу з айрішами непросто, адже Олександр Петраков виставив молодь і глухий резерв. При такому складі будь-які кількісні показники доводиться використовувати з великою обережністю – втім, протистояння в Дубліні дуже гармонійно вписується у загальну картину нашого літнього циклу. Для нього були характерними три важливі проблеми – Україна важко розкривала низькі оборонні блоки, втрачала контроль над грою в середині другого тайму й надзвичайно сильно потерпала від верхових дуелей.

Погана оборона при кросах є природною для вітчизняних футболістів, а от інші недопрацювання коштували нам путівки на ЧС-2022. Тренерський штаб намагається щось вигадувати для покращення ситуації – зокрема, у матчі з Вірменією випробували Зінченка в ролі фальшивого фулбека, як у Ман Сіті. Вийшло не дуже, але не тільки із Олександром. Україна в принципі грала вузько, скочуючись великою групою гравців у центр і не розтягуючи захист суперника через фланги. Це вже не кажучи про купу інших нюансів на кшталт незручних позицій Маліновського й Шапаренка.

Як наслідок, вірмени довгий час впевнено оборонялись, не пускаючи українців у власний штрафний. Наша середня довжина удару в тому поєдинку склала 23,7 метрів. З Ірландією було 23,9, а з Уельсом за останні 15 хвилин "синьо-жовті" провели всього 2 постріли із середньої дистанції в понад 31 метр. За дотиками в карному майданчику та сама біда – 21 у Лодзі, 14 у Дубліні, 26 у Кардіффі.

І це при тому, що підопічні Олександра Петракова робили від 350 до 900 передач за матч, в середньому володіючи м'ячем 64% часу. Домінування є, але немає розуміння, як конвертувати його у прорив оборони. Як наслідок, Україна більшу частину ударів завдає з дистанції.

Крім того, команда постійно програє підбирання й має труднощі із виходом з-під пресингу. Особливо це стає помітно в середині другого тайму, коли лідери вже не витягують темп, а суперник все нахабніше лізе вперед. Це призводить до хаосу в центрі поля й на нашій половині – втрат стає більше, а разом з ними й контратак з навісами. Між тим, сьогодні нашій збірній знову доведеться зустрітись з колективом, який грає в три захисники, обороняється в низькому блоці, високо пресингує й активно йде у боротьбу.

Навіть з такими проблемами Україна здатна перемагати будь-кого. У нас дуже якісна національна команда, яка використовує сучасні тренди при організації гри – зокрема, позиційна ротація у комбінаційних ромбах на вузькому просторі характерна для Ліверпуля та Манчестер Сіті. Лідери збірної при цьому здатні самі розв'язувати проблеми на полі – наприклад, Маліновський забив вірменам після того, як надумав помінятись позиціями з Шапаренком (з такими рішеннями важливо не переборщити). Крім того, ми непогано пресингуємо рівних собі й пристойно виглядаємо у боротьбі.

Втім, без ефективних ідей щодо системного зламу автобусів, а також без виправлення проблем із підбираннями та втратою контролю над матчем Україна не зможе стабільно виходити на ЧС-2022 – доведено Уельсом. Саме тому в поєдинку проти Ірландії хочеться побачити не стільки результат, скільки нові тактичні рішення від Олександра Петракова. Ліга націй потрібна для експериментів, а вже потім для виходу в дивізіон А.

Кадрова ситуація

Наша команда продовжує потерпати від застуди, отриманої 9 днів тому в Кардіффі. Принаймні, високу температуру у 1-2 футболістів перед кожним із матчів Ліги націй списували саме на валлійську погоду – про це говорить і Олександр Петраков, і прес-аташе. У багатьох фанів виникли підозри щодо коронавірусу, але замовчування фактів про епідемію досі не було характерним для української збірної. Вірогідно, справа дійсно в тому злощасному дощу.

Табір "синьо-жовтих" вже покинули Пятов, Бущан і Степаненко. Яремчук має проблеми з гомілкостопом – чи зможе він зіграти, покаже МРТ, однак Роман не тренувався. Попов і Соболь жорстко зіткнулися на тренуванні, але обидва залишаються в обоймі. Зубков через температуру випав з тренувального процесу. У Маліновського була та ж ситуація, однак він вже повернувся в загальну групу. Крім того, в заявці знову доступні Ярмоленко та Сирота.

Дуже цікаво, як Олександр Петраков виплутається з такої кадрової ситуації. Можливо, тренер знову змінить схему на 3-4-3, але 4-3-3 здається більш вірогідною. Крім того, можна спрогнозувати появу Різника в старті. Все ж, він ще досі не грав у літньому циклі.

У ірландців теж не все в порядку. Обафемі отримав травму паху в матчі проти Шотландії, тож його поява у Лодзі залишається під питанням. Через перебір жовтих не зіграє Даффі, який кошмарив Україну в Дубліні. Крім того, збірну покинув Іган. Стівену Кенні в цих умовах довелося довикликати Річарда Данна з КПР.

Орієнтовні склади на матч Україна – Ірландія

Україна: Різник – Караваєв, Попов, Матвієнко, Соболь – Сидорчук, Шапаренко, Зінченко – Ярмоленко, Довбик, Циганков

Ірландія: Келлехер – Колінс, О'Ші, Данн – Крісті, Браун, Моламбі, Каллер, Макклін – Огбене, Перротт

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Букмекери вважають Україну фаворитом, хоча коефіцієнти на нашу перемогу досить високі – в районі 1,8. Інакше й бути не могло при такій кадровій ситуації, та і тріумф ірландців над шотландцями змушує нервувати. Втім, головною проблемою в цьому матчі стане злам насиченої оборони "зеленої армії". Матч, з великою вірогідністю, стане непростим.

Тим не менш, підопічні Олександра Петракова повинні добитись позитивного результату. По-перше, "синьо-жовті" навіть при усіх своїх негараздах мають певний запас класу, який дозволяє бити будь-які колективи із дивізіону В Ліги націй. Українці перемагають, хоч і не без скрипу, а конкретно айрішів взагалі переграли резервістами (та ще й у Дубліні).

По-друге, Ірландія обороняється великою групою футболістів, однак якість цієї оборони доволі неоднозначна – як у кадровому плані, так і в тактичному. З одного боку, "зелена "армія" допускає одні з найменш небезпечних ударів по своїх воротах в Європі (тобто, в них дуже низький xG). З іншого, команда пропускає досить прості голи. До голкіпера Келлехера теж є питання – вірмени забили йому ударом з-за меж штрафного, а Циганков відзначився, просто виконавши подачу на дальню стійку.

Зрештою, українців гнатиме вперед публіка у Лодзі. Це теж досить важливий фактор – він нагадує футболістам, для кого вони грають і що значить перемога збірної в наш час. Саме тому ми ставимо на тріумф "синьо-жовтих".

Росія напала на Україну: збірна має відчутні втрати перед Ірландією, Шевченко зібрав рекордні гроші (LIVE)

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 4198 | Додав: adminA | Теги: Україна – Ірландія: анонс матчу Ліг
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Севастополь". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Клаудіо Раньєрі розповів про заповітну мрію римлян
УЄФА назвала претендентів на титул кращого гравця року
Анчелотті:Модріч - хороший гравець, але нам він не потрібен
Опитування: Іноземці бояться їхати в Росію на ЧС-2018
Гендир "Кривбасу": Повністю довіряємо тренерському штабу
В УЄФА так і не отримали якихось доказів корупції проти України від Марангоса
Програма каналу "Перший" "Футбольний код". Ефір за 20.12.2010
Алан Ширер не очолить "Ньюкасл"
Алієв перейде в "Штутгарт"?
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024