Пт, 29-03-2024, 02:44
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:18
Справа "Металіст" - "Карпати": свідчення Димінського
Видання "Пресинг" опублікувало повний переклад тексту рішення CAS у справі про договірний матч між харківським "Металістом" та львівськими "Карпатами".

Зазначимо, що на даний момент офіційний текст рішення CAS англійською мовою досі не опублікований. Оригінал документа отримали тільки офіційні представники обох клубів.

Короткий виклад свідчень Петра Димінського являє собою огляд заяв, зроблених у ході слухань:

394. Пан Димінський заявив, що перед матчем пропонував гравцям великі бонуси.

395. Згідно з його свідченнями, під час зустрічі з паном Суркісом, президентом ФФУ, пан Димінський намагався підняти питання незадовільної роботи футбольних суддів в Україні. Пан Димінський вказав на те, що у відповідь пан Суркіс рекомендував йому ретельніше дивитися за іграми ФК "Карпати", а саме звернути увагу на матч між ФК "Карпати" та ФК "Металіст", який мав договірний характер. Пан Димінський зазначив, що почуте його вкрай засмутило і стурбувало. За словами пана Димінського, він вирішив провести внутрішнє розслідування з даного питання.

396. Що стосується внутрішнього розслідування щодо договірного характеру матчу, пан Димінський заявив наступне:

Після розмови з паном Суркісом, пан Димінський кілька разів подивився запис матчу і опитав ряд гравців. На його думку, деякі гравці грали нижче свого рівня і своїх можливостей. Пан Димінський отримав інформацію про те, що гроші від пана Краснікова з ФК "Металіст" отримав Апелянт 8, і запросив пана Лащенкова до себе. У ході слухань Пан Димінський не розкрив особистість того, хто надав йому таку інформацію, пославшись на обіцянку збереження конфіденційності.

Пан Лащенков звернувся до пана Димінському з пропозицією розірвати контракт з обопільної згоди. Пан Димінський вказав на те, що йому все відомо про договірний характер Матчу і обіцяв надати статус вільного агента апелянтів 8 за умови, якщо останній розповість правду. Пан Димінський заявив, що не примушував апелянтів 8 робити заяву. Згідно зі свідченнями пана Димінського, пан Лащенков розповів про подробиці під час розмови, що мав місце в будинку пана Димінського і записувався на аудіо-носій без відома пана Лащенкова. Пан Димінський дав гравцям прослухати аудіозапис на тренувальних зборах в Угорщині.

Пан Лащенков поінформував пана Димінського про те, що отримав дзвінок від пана Краснікова, який запропонував йому певну суму грошей за здачу Матчу. Пан Красніков також акцентував увагу пана Лащенкова на тому, що якщо ФК "Карпати" відмовиться від пропозиції, організувати договірний Матч допоможуть арбітри. Потім пан Лащенков повідомив подробиці пану Димінському. У цілому, розмова в будинку пана Димінського була більш тривалим, ніж наступна розмова в офісі.

Пан Димінський попередив апелянтів 8 про те, що збирається зробити відеозапис розмови в офісі і попросив його повторити все те, що пан Лащенков розповів йому у нього вдома. Цей відеозапис використовувалася в якості основи для подальшого внутрішнього розслідування і була направлена в львівську прокуратуру. Пан Димінський вказав на те, що жоден з інших гравців не представив йому будь-яких подальших доказів.

397. Пан Димінський запевнив, що був особисто впевнений в тому, що деякі гравці, такі як пан Федорів, пан Пшеничних, пан Кирильчик, пан Налєпа і пан Лащенков, порушили правила чесної гри. Тим не менш, Пан Димінський вказав на те, що не мав інформацію, щоб довести це, і тому прийняв рішення розлучитися з цими гравцями з обопільної згоди. Згідно із заявою пана Димінського, у такий спосіб він "очищав команду" Пан Димінський зазначив, що після Матчу вся команда була оштрафована.

398. Далі пан Димінський заявив, що спочатку нічого не повідомив ФФУ, оскільки отримав інформацію про договірний характер Матчу від ФФУ. Він також заявив, що не був упевнений в тому, що заяви одного футболіста достатньо для оприлюднення інформації, тобто її передачі у ФФУ. Пан Димінський зазначив, що дав доручення посадовим особам ФК "Карпати" направити львівський відеозапис у львівську прокуратуру з тим, щоб отримати більше пояснень від гравців після виникнення справи Федоріва. Згідно зі свідченнями пана Димінського, ФФУ не просила його давати пояснення або направляти будь-які матеріали. Пан Димінський заявив, що для того, щоб підтвердити правильність рішення ФК "Карпати" щодо пана Федоріва, він попросив пана Єфремова передати запис у ФФУ.

399. Пан Димінський додав, що пан Іщенко і пан Кобін гру не здавали: інакше ФК "Шахтар" Донецьк не купив би обох футболістів за вказані суми. Тим не менш, пан Димінський не зміг ні підтвердити, ні спростувати, чи вони брали участь у здачі гри чи ні. За словами пана Димінського, контракт з паном Федорівим не був розірваний тому, що на відміну від пана Лащенкова, вік якого на момент Матчу становив тридцять років, пану Федоріву було близько двадцяти. Тому Пан Димінський порахував, що він міг зробити помилку і йому потрібно дати ще один шанс.

400. Пан Димінський також заявив, що зміст розмови з паном Лащенковим обговорювалося у вузькому колі клубу. Згідно зі свідченнями пана Димінського, на той момент пан Дедишин в клубі не працював, проте питання обговорювалося з юристами і паном Єфремовим. При цьому пан Димінський пояснив, що пан Єфремов не був залучений до участі у внутрішньому розслідуванні, і як тільки пан Дедишин почав свою роботу в ФК "Карпати" в якості генерального директора, за розслідування відповідав він


Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4963 | Додав: adminA | Теги: Справа Металіст - Карпати: свідченн
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

4-ий тур ПЛ: матчі п'ятниці
"Шахтар" розійшовся миром з "Пармою"
Луїш Фігу може стати тренером "Інтера". ВІДЕО
Офіційно: Жажа перейшов в "Трабзонспор"
Владислав Калітвінцев лікуватиметься в Італії
Блохін віддав би "Золотий м'яч" Мессі
Прем'єр-ліга. "Оболонь" - "Дніпро". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Букмекери впевненні, що "Шахтар" переможе "Брагу"
"Фулхем" зменшить зарплату Шону Райту-Філіпсу
"Динамо" у грудні проведе збори у Туреччині
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024