Вт, 16-04-2024, 16:58
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:33
Список Фоменка: кого і навіщо викликав тренер на матч з Іспанією

27 березня на збірну України чекає один із лобових поєдинків відбору до Євро-2016. У Севільї на "синьо-жовтих" чекають чинні чемпіони Старого світу, великі та страшні майстри "тікі-таки", осоромлені в Бразилії іспанці.

Михайло Фоменко наголосив, що в нашій збірній зберігається курс на омолодження.

Так кого ж і головне для чого не полінувався вписати у список Михайло Іванович. «Будемо розбиратися» (с).

ВОРОТАРІ

АНДРІЙ П’ЯТОВ («Шахтар» Донецьк)

Андрій потрапив у публічну немилість Мірчі Луческу. Він, звісно, не на тому ж щаблі, що й арбітри, федерація та інші «змовники», але П’ятову також перепало. Та у національній команді він абсолютний та беззаперечний Номер Один. Без варіантів. Його досвід та клас просто мусять допомогти «синьо-жовтим» в Севільї. Для цього він збірній і потрібен.

ДЕНИС БОЙКО («Дніпро» Дніпропетровськ)

Бойко помітно чи непомітно, але дуже наполегливо топчеться по п’ятах П’ятову. Тьху-тьху, Денис вже дуже давно грає стабільно, класно та яскраво. Светр із символічно «дванадцяткою» на спині — його. Заслужено. Він на підстраховці.

ОЛЕКСАНДР РИБКА («Динамо» Київ)

А от цей хлопчина шансів зіграти з «червоною фурією» практично не має. Його до збірної викликали, аби подивитися у якій Рибка формі, все ж таки у всій красі його побачити вдається далеко не завжди — з-за спини Шовковського не видно. Та й зайвий раз мотивувати такого талановитого воротаря — справа хороша.

ЗАХИСНИКИ

В’ЯЧЕСЛАВ ШЕВЧУК («Шахтар» Донецьк)

Для Шевчука все стабільно, все звично. У нього місія нездійсненна, яку він вже разів мільйон здійснював: «закрити», «загнати», нейтралізувати головних зірок команди суперника.

АРТЕМ ФЕДЕЦЬКИЙ («Дніпро» Дніпропетровськ)

Завдання Артема майже таке ж, як і у Шевчука. Записати у свій послужний список, поруч із Рібері, ще якесь гучне футбольне прізвище. А якщо при нагоді ще й зі стандарту заб’є, то взагалі красень.

ЯРОСЛАВ РАКИЦЬКИЙ («Шахтар» Донецьк)

Ой, та добре вже, що доїхав. Нічим по дорозі не захворів. Радше, за все, його основним завданням буде підстрахувати в разі чогось основних оборонців.

ОЛЕКСАНДР КУЧЕР («Шахтар» Донецьк) і ЄВГЕН ХАЧЕРІДІ («Динамо» Київ)

А ось цим пацанам найпростіше. У них дуже легке завдання. Себто, їхнє завдання надзвичайно просто сформулювати. Вони повинні видати ідеальний матч. Максимальна концентрація з 1 по 90+. Без помилок, помарок чи навіть натяків на неточність. А так, то більше нічого.

МИКИТА БУРДА («Динамо» Київ)

24 березня вже на зборі юний та перспективний Бурда відсвяткував своє двадцятиліття. Для цього хлопчину, напевно, і викликали. Щоб проставився. А заодно себе показав, на збірну подивився. На перспективу.

ПІВЗАХИСНИК

АНДРІЙ ЯРМОЛЕНКО («Динамо» Київ)

Лідер українського футболу. Він просто зобов’язаний виправдати надії. Його закриватимуть, під нього готуватимуться, але попри все Ярмоленка викликали, щоб вів партнерів за собою.

ЄВГЕН КОНОПЛЯНКА («ДНІПРО» ДНІПРОПЕТРОВСЬК)

Ще один лідер національної команди. Край нашої атаки. Від Євгена чекаємо яскравої, а головне результативної гри в атаці та грамотних і самовідданих дій в обороні.

ТАРАС СТЕПАНЕНКО («ШАХТАР» ДОНЕЦЬК)

Зараз Степаненко є головним «хвилерізом» не лише «Шахтаря», але й національної збірної. А Ротань сам зауважив, що так як «возять» іспанці, не возить ніхто. Отож, роботи у Тараса Степаненка вистачатиме. Його до складу включили, щоб він зв’язав ноги «зіркам».

АНАТОЛІЙ ТИМОЩУК («Зеніт» Санкт-Петербург, Росія)

Ще один знаний «хвилеріз». Опорник! Він то збірній Фоменка потрібен у будь-якому стані. Навіть з паличкою та сивою бородою. Не здивуюся, якщо в Севільї Тимощук виведе партнерів на гру. Якщо ні, то ветеран все одно буде корисним: допоможе словом, хорошим настроєм та вірою у власні сили.

РУСЛАН РОТАНЬ («Дніпро» Дніпропетровськ)

Дніпропетровський «пірло». Довершений футболіст. Він має стати перехідною ланкою між обороною та атакою. А швидкі контрвідповіді для «синьо-жовтих» будуть ключовими.

ДЕНИС ГАРМАШ («Динамо» Київ)

Гармаша викликали із двох причин. По-перше, Денис дуже кваліфікований футболіст і навіть у не найкращих кондиціях може стати у нагоді збірній. А, по-друге, тренери хочуть, власне, оцінити фізичний стан Гармаша та дають йому можливість освіжити у пам’яті оцю неповторну атмосферу національної команди.

СЕРГІЙ РИБАЛКА («Динамо» Київ)

Рибалка повинен гідно і безболісно замінити свого колегу та партнера Сидорчука. Все банально. Запевняю Вас: те, що Рибалка до збірної долучився пізніше, з резервного списку, ні про що не свідчить. Він може вийти зі старту. Тоді йому доведеться викластися на всі 100%.

РОМАН БЕЗУС («Дніпро» Дніпропетровськ)

На Безуса нерідко «лихословить» Мирон Богданович Маркевич. Роман ніби і витіснив зі старту потенційних конкурентів, але другим Жуліано у Дніпропетровську він поки що не став. У Севільї Безус навряд вийде зі старту. А от із активно виходити на заміну «дніпрянин» вміє. За цим його і кликали.

ДЕНИС ОЛІЙНИК («Вітесс», Арнем, Нідерланди)

Олійник — прямий конкурент Безуса та навіть, напевно, Гармаша. Він — потенційна «десятка». Плеймейкер у виїзній дуелі з однією із найсильніших команд планети нам потрібен так-сяк. Дениса викликали, щоб ще краще з ним познайомитися.

ОЛЕГ ГУСЄВ («Динамо» Київ)

Один із найдосвідченіших гравців збірної. Там ще є порох у порохівницях, тому Гусєв звісно ж може допомогти головній дружині країни. Віримо!

РУСЛАН МАЛИНОВСЬКИЙ («Зоря» Луганськ), МИКОЛА МОРОЗЮК («Металург» Донецьк) АРТЕМ ГРОМОВ («Ворскла» Полтава)

Ось цю банду Фоменко викликав, щоб перевірити їх на тренуванні та у бою. Другий ешелон.

ФОРВАРДИ

РОМАН ЗОЗУЛЯ («Дніпро» Дніпропетровськ)

Основний нападник збірної України. Зозуля — ледь не ідеальний форвард як на той малюнок гри, який, найімовірніше, буде у Севільї. Якщо, тьху-тьху, «синьо-жовті» не пропустять швидкий гол чи два. Роман вміє чіплятися за м’ячі. Вміє підігравати партнерами, а інколи ще й навіть забиває. Та й на оборону дніпропетровець працює огого як!

АРТЕМ КРАВЕЦЬ («Динамо» Київ)

Кравця Михайло Фоменко, вочевидь, готує на випадок втоми Зозулі, якщо на той час нас влаштовуватиме рахунок. Артем також бореться, бігає та інколи забиває. Ризикну спрогнозувати, що з Латвією він вийде у старті. Я гадаю, навіть заб’є.

ПИЛИП БУДКІВСЬКИЙ («Зоря» Луганськ)

А от цей хлопчина допоможе збірній, якщо нам терміново треба буде організовувати штурм. 196 см при навалі можуть стати у нагоді. А ось весь резервний список потрібен для таких неприємних ситуацій, яка спіткала Сергія Сидорчука. Щоб у разі травми, були люди на низькому старті, які готові допомогти. А ще дуже хочеться вірити, що у списку Михайла Івановича Фоменка є ще один дуже важливий гравець — Фортуна!

 

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 4906 | Додав: adminA | Теги: Список Фоменка: кого і навіщо викли
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Кварцяний вибачився за різкі висловлювання, але від рішення піти у відставку не відмовляється
Ліга Європи: "Рейк'явік" - "Карпати"
У 19-му турі не зіграють команди з Ліверпуля
"Бешикташ", "Динамо", "Спарта", "Ліверпуль" і ПСЖ гарантували собі вихід до 1/16 ЛЄ
Ліга Європи: "Карпати" - "Зестапоні"
Юрґен Кльоп продовжив контракт з "Борусією"
Німці розійшлися бойовою нічиєю з данцями - товаристська зустріч
Огляд суботніх матчів третього туру ПЛ: "Діпро" одноосібно очолив турнірну таблицю
Едіна Джеко вже хоче "Ліверпуль"
"Греміо" заплатить "Динамо" 4 млн євро, лише б кияни забрали назад Родріґо
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024