Пт, 19-04-2024, 23:05
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:36
Штурм – Динамо: Циганков дарує перемогу та мільйони в ЛЧ – суперджокер Луческу, подвійна втрата, традиційна червона

Штурм – Динамо: результат і огляд матчу 09 08 2022 – Ліга чемпіонів 2022/23

Тарас Котів

Штурм поступився Динамо (1:2) у вирішальній зустрічі 3 раунду кваліфікації ЛЧ 2022/23. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
3-й кваліф. раунд
Штурм Грац
1 : 2
Динамо
21:30 09:08:2022
осн. час ( 1 : 0 )
27’
Расмус Хьойлунд
105+1’
Манпріт Саркарія
 
Костянтин Вівчаренко
97’
Віктор Циганков
112’

Австрійці налаштовувалися на реванш, тоді як команда Луческу мала у планах відстояти мінімальну перевагу, здобуту в номінально домашньому поєдинку. Матч, як і онлайн-трансляція Штурм – Динамо на "Футбол 24", стартував о 21:30 за київським часом. Після першого двобою динамівці лише цілеспрямовано тренувалися до вирішальної дуелі без проведення ігор. А ось Штурм у більшості втратив перемогу на полі Ріда в 3 турі австрійської Бундесліги, через що опустився на 4 сходинку в турнірній таблиці.

Штурм – Динамо: онлайн-трансляція матчу-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів


Перший удар на 48 секунді. Данте здалеку пробив дуже невлучно. Красиво комбінують динамівці в центрі поля, Шапаренку врізали по ногах, словацький суддя Кружляк, який у минуломі двічі вилучав гравців Динамо в єврокубках, не поспішає з "гірчичниками". Прем'єрний реальний момент ми побачили на 5 хвилині. Кендзьора закинув зі своєї половини на Циганкова, Шапаренко набігав у штрафний під пас Віктора, але бахнув трохи засильно – вище. Станковіч також підкрався і ззаду вдарив по ногах, тепер уже Циганкова. Перша жовта на 11 хвилині. Сирота ризиковано віддавав назад, Бущан дещо змістився, а м'яч ледь не закотився за лінію воріт після пасу Олександра, який замінив Попова.

Штурм – Динамо – відео голів і огляд матчу

Дебютне влучання у площину на 19-й. Шапаренко вирізав діагональ, Циганков пробив прямо у голкіпера. Два поспіль сейви Бущана. Хорват після простого пасу за спини вибігав у штрафний, і лише своєчасний вихід та сейв ногою Георгія врятував ситуацію. Хірландер приклався метрів з 25 – красивий політ кіпера Динамо. Кілька разів дуже ще й дуже небезпечні простріли перериває Бущан. Недбалий пас Бєсєдіна назад, йде миттєве переведення вперед. Сирота не додумався організувати офсайдну пастку разом зі всіма іншими партнерами, які вийшли. А далі Прасс закинув, а Хьойлунд спокійно розправився з Бущаном.

Класно закинув Шепелєв на дальню стійку, Циганков скинув лівіше, а Буяльський не зміг прошити воротаря у ближньому куті. Знову загострюють Циганков і Кендзьора праворуч. Пас польського захисника завершує Буяльський, в якого не виходить удар у дотик метрів з 10. Гостру багатоходівку вдалося організувати. Сидорчук кинув на Шапаренка, той продовжив ще лівіше, а простріл Дубінчака не дійшов до Бєсєдіна, якого в останню мить випередив захисник Вютріх.

Більшість моментів Штурма після жахливих передач гостей. Ось і цього разу вже ніби відібрали і можна було зіграти спокійніше. Але ні, черговий подарунок змушує політати Бущана. Кендзьора виклав Циганкову до штрафного майданчика, у Віктора також проблеми з прицілом. Після гармати Прасса снаряд метрів 30 ефектно пролетів, приземлившись зовсім поруч з дев'яткою українських воріт. Динамо до перерви створило не менше шансів забити, але забагато помилялося, і Штурм реалізував свій єдиний удар з меж штрафного.

Сидорчук загрався, спробувавши обіграти двох суперників біля свого штрафного. Митттєво пішов удар від австрійців, які в цьому протистоянні ніколи не беруть паузу на будь-які роздуми, а шукають тільки якнайшвидші шляхи до воріт. Зайві нерви Бущану, але Георгій контролював ситуацію. Шапаренко тонко зі стандарту відкинув на хід Циганкову, який теж блискавично пробив – непогано за ідеєю, але без особливих проблем для кіпера господарів.

Ще краще на фоні суперника контролює м'яч Динамо. Штурм ніби влаштовує повна нічия за поточним підсумком двох матчів. Вичікують господарі нових помилок від команди Луческу, а в самих не дуже налагоджується гра в пас. Кияни самі ж і дають супернику підстави відсиджуватися у засідках. Циганков у простій ситуації втратив м'яч у небезпечній зоні. Бущану довелося виконувати вже 5 сейв. Із великими труднощами – добре, що на добиванні підстрахували захисники Динамо.

Дубінчак і Кендзьора нині часто підключаються у фінальну третину. Якщо у поляка були хоча б 2 створені моменти у першому таймі, то в українця і цього нема. А ось після перерви обом не вистачає вдалих ідей на завершальній стадії атак. Саме дует фулбеків і замінив Луческу на 71 хвилині. Караваєв і Вівчаренко вийшли з метою покращити атакувальні дії киян. Прасс гостро пробивав з межі периметра, Забарний розумно притискав до тіла руку, в яку і влучив снаряд. Ванат замінив Бєсєдіна. Нападник Штурма, який все ж забив Бущану, також пішов з поля на 76 хвилині.

Гармаш замість Шепелєва на 82-й. Циганков знайшов подачею зі штрафного Буяльського, Віталій пробивав головою без перешкод, але нині не пішов у нього удар. Цього разу Караваєв пернехопив і вивів 29 номера Динамо у воротарський. Знову не вистачає влучності Буяльському. Гармаш на 90+2 влучає у поперечину після розіграшу кутового від Шапаренка і подачі Циганкова. Денис ще й болюче приземлився на землю, намагаючись добити ударом через себе. Сидорчук вирішив посперечатися із суперником після грубого фолу проти Вівчаренка. Яка ж безглузда жовта для капітана, яка стала для Сергія третьою і спричинила дискваліфікацію.

Дуже грубо ногою у повітрі влупив Гармашу Станковіч, в якого вже було попередження. Денис уже заробив жовту за розмови з арбітром, реально багато дістається йому, але треба стримуватися. Як же елегантно Київ зрівнює на 97-й! Блискуча діагональ Циганкова. Вівчаренко вривається у штрафний і в 2 дотики розбирається, кидаючи поміж ніг голкіперу. Андрієвський замінив Гармаша, ноги якого пережили занадто багато больового шоку. Догралися австрійці, не витримав арбітр. Чергова груба гра в ноги (тепер уже Андрієвського б'ють) завершується другою жовтою – Саркарія заробив червону і змусив свого тренера хапатися за голову. Третє вилучення в матчах Динамо з Кружляком, раніше словацький суддя вилучав Сидорчука та Гармаша.

На 112 хвилині Циганков, схоже, добиває. Буяльський розвів атаку спочатку пасом ліворуч на Ваната, потім праворуч. Циганков розбирався уже сам на сам з воротарем – 3:1 за підсумком двох матчів. Правий вінгер збірної України нині в ударі. Буяльський же виправляється асистом за змарновані моменти. Динамо, здавалося, так і буде просто катати м'ячик на своїй половині та в центрі, але команда Луческу тільки майстерно вимотала і приспала безсилого суперника. Київ заробить мінімум 8,7 мільйона євро завдяки виходу до плей-офф Ліги чемпіонів. Це якщо динамівці вилетять від Бенфіки в Лігу Європи. В разі перемоги українцям світять понад 15 мільйонів призових за саму участь на груповому етапі ЛЧ.

Заміни Луческу знову працюють – Вівчаренко після асисту ще й забиває!

Київ не виглядав гіршою командою навіть у програний основний час. Українці вдвічі частіше били з меж штрафного суперника, ніж австрійці. Вдавалося вигравати боротьбу та майже повністю нівелювати загрозу з повітря, що особливо приємно. Гості значно краще контролювали м'яч, хоча нервові рішення моментами приводили до небезпеки на рівному місці. Штурм намагався агресивніше тиснути, але помилки киян частіше ставали наслідками власної незібраності, ніж ефективності австрійського пресингу. Однак в якийсь момент краник щедрих подарунків перекрили, і "чорно-білі" зовсім знітилися.

Саме в потрібний період зустрічі Динамо почало нагнітати біля чужих воріт, зокрема, і через заміни, з якими Луческу не тягнув. Румунський тренер в один момент вирішив повністю оновити фланги оборони. Схожа заміна відбулася і в гостьовому матчі проти Фенербахче. Тоді Костянтин Вівчаренко дебютував гольовим пасом, а інший джокер Караваєв забив вирішальний м'яч. Цього вечора героєм став уже сам 20-річний вихованець клубної академії, покликаний замінити на лівому фланзі Миколенка.

Не обійшлося, щоправда, і без своєрідної допомоги Караваєва. Сашко віддав не дуже зручний пас назад, відтак Циганкову довелося закладати віраж. Однак саме ця дія привела Віктора у вільнішу центральну зону, давши змогу відірватися від захисника. Такий собі зразок позитивного хаосу від Караваєва, коли навіть потенційно невдала дія створює перевагу для одноклубників, а опонентів вганяє в ступор. Штурм спробував вийти, аби спіймати киян в офсайд, але це вже була запізніла дія. Відзначаємо, що у моменті з другим взяттям воріт участь у комбінації взяв інший гравець резерву Андрієвський.

Циганков дає емоцію і драйв – чудесному перетворенню сприяє Шапаренко

Двоє українців домінували біля чужих воріт. Шапаренко розводив гру за потрібними напрямками, розвантажуючи в пасовій роботі Забарного і Сироту, адже в центрбеків гостей деякі речі виходили гірше та нервовіше. Коли треба пришвидшував пасом чи ривками з м'ячем, шукав переведення у вільніші зони. Іноді заспокоював. Другий у матчі за кількість дальніх передач (феноменальні 19 вдалих лонгболів з 21) після свого воротаря (в Бущана 13 з 23). На двох із Циганковим вони видали 7 передач під удар, нікого з динамівців немає поруч. А ще Микола заробив на собі найбільше фолів (5), став королем дриблінгу (5 вдалих спроб з 6) і боротьби (13 вдалих єдиноборств і 23 дуелі загалом – також поза конкуренцією серед усіх гравців на полі).

Шапаренко створив Циганкову ідеальні умови для творіння. Віктор видав круті як для себе в Європі цифри атакувальної інтенсивності. Аж 6 ударів, з яких 4 – у площину воріт. Створив для партнерів 4 гольові моменти. Підсумкові очікувані голи (0,43 xG) та асисти (0,5 xA) виявилися на захмарному рівні. Кількість перерослав у якість, хай для цього і довелося чекати двох екстратаймів. Циганков був напрочуд легким і натхненним. Його не ламала невдачі. Замість цього була помітна впевненість, що рано чи пізно ми своє візьмемо. Не дуже високі показники успішності боротьби та оборонних дій, звісно, дещо псують картину, але є вже традиційними. Зрештою, іноді Віктор дуже непогано страхував, повертаючись в оборону. Абсолютно заслужений гравець матчу за версією всіх статистичних порталів.

Далі без капітана, але це не єдина втрата

Сидорчук і Гармаш десь встигли нахапатися вже 3 жовтих карток за ці 4 матчі кваліфікації Ліги чемпіонів. З Денисом взагалі кумедно. Виключно на заміну виходив 32-річний хавбек, але свій "гірчичник" не встиг заробити лише у першій грі проти Штурма. Луческу навіть зізнався, що прибрав Гармаша від гріха подалі зворотньою заміною на Андрієвського, мовляв, був великий ризик отримати і другу жовту. Обидва півзахисники пожвавили гру. Денис створював дуже багато хаосу, чим сантеличував суперника. Міг забивати на завершальних хвилинах основного часу, коли бахнув у каркас воріт.

Для України вийшло добре, що не забив той гол. Адже тоді була б нічия, тоді як в овертайм вдалося подвоїти наш доробок для таблиці коефіцієнтів. Андрієвський встиг взяти участь у блискучій 6-ходовій комбінації, яка остаточно закрила всі питання. Олександр зіграв у темп, а потім відвів на себе певну увагу захисників, залишивши Буяльського і та Циганкова у зовсім розкішних умовах. Перед тим заробив для суперника вилучення, вже фірмове для матчів Динамо із суддівством Івана Кружляка. Штурм, до слова, грав, ну дуже грубо. Безпідставно. Вдвічі частіше фолив, нахабно бив по ногах, а на червону картку його футболісти награли ще раніше. Далі Бенфіка, і без Сидорчука та Гармаша Андрієвський висувається на безальтернативного опорника у найскладнішій дуелі літа.

Бенфіка переграла Мітьюлланд і чекає Динамо у плей-офф Ліги чемпіонів – Яремчук віддав асист на шедевр

Тарас Котів

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4156 | Додав: adminA | Теги: Штурм – Динамо: Циганков дарує пере, традиційна червона, подвійна втрата
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Дніпро" Дніпропетровськ - "Металіст" Харків. ВІДЕОЗВІТ
Аргентинські папараці зазняли Мессі з його подругою. ФОТО
Після Коельо "Трабзонспор" поклав око на футболістів "Шахтаря"
Шевченку поки що не вистачає кондицій, каже Лужний
Нані може стати гравцем "Інтера"
Відеоогляд 16 туру Бундесліги. Матчі суботи. ВІДЕОЗВІТ
Морозов: "Динамо" зупинилось в розвитку
Дубль Агуеро приніс перемогу "Атлетіко" над "Депортіво". ВІДЕО
Євген Селезньов близький до переходу у "Вердер". ВІДЕО
Люнгберг повертається на Туманний Альбіон
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024