Чт, 28-03-2024, 16:29
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:30
Шевченко взяв два пенальті, а Вернидуб забив вирішальний. "Мольде" - "Зоря" - 1:2. ВІДЕО

Матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи - луганська "Зоря" проходить у плей-оф після драматичного трилера в кінці зустрічі.

У Києві команда Вернидуба, як не прикро, завершила нічиєю 1:1, що змушувало сьогодні неодмінно забивати. Будь-яка результативна нічия від 2:2 і вище давала прохід саме українському клубові. Шанси не такі вже й погані, тим паче "Зоря" гідно дивилась у першому двобої тиждень тому.

Про результативну нічию доводилось тільки мріяти у другому таймі, коли хвилі атак "Мольде" одна за одною накочувала на володіння Микити Шевченка. І воротар "Зорі" сповна реабілітувався за привезений гол на 1:1. Помилку на виході компенсували два відбиті пенальті, а перед тим з добрий десяток сейвів. Луганськ вміє терпіти і перемагати, що й довів син головного тренера. 26-річний Віталій Вернидуб замкнув подачу з лівого флангу майже відразу після першого парируваного Шевченком пенальті.

1:2 - важливий бал йде Україні в таблицю коефіцієнтів, а "Зоря" чекає на суперника в плей-оф Ліги Європи.

Основні моменти зустрічі

На перших хвилинах норвежці пішли великими силами в атаку, а наші підловили їх на контрі. Блискуче розіграна атака зліва направа завершилась могутнім ударом Микити Каменюки під дальню ліву стійку. Ще один гол від капітана "Зорі", який красиво відзначився і в Києві!

Не притискаємось до своїх воріт. Уколи "Зорі" доволі гострі і за рахунку, який влаштовує. А ось у "Мольде" поки не виходить в атаці та й у захисті не дуже - Хомченовський і Каменюка змушують попотіти суперника.

На 16-ій норвежці володіли м'ячем на своїй половині, а луганчани агресивно пресингували. Як наслідок, нас спіймали на контрі. Простріл зліва замкнув Гульбрандсен, але вчасно затріпотів прапорець лайнсмена - положення поза грою.

Пішов футбол, атака на атку. Спершу удар норвежця заблокував у карному захисник "Зорі". А за декілька секунд Хомченовський продерся справа, а Любеновіч замикав у дотик. Куля полетіла трохи вище, ніж треба.

На 28-ій Будківського вивели на голкіпера "Мольде", але замість удару пішов неточний пас у центр карного. За 4 хвилини представники Луганська мали дві ідеальні нагоди. Любеновіч стріляв з льоту, але воротар Хашольд потягнув. А після подачі корнера Будківський схибив мінімально.

Норежці додали в атаці, але Шевченко впевнено реагував на загрози. Пенальті шотландський суддя у наші ворота не поставив, за що йому дяка і шана, а ось після небезпечного удару Форро зі стандарту круглий просвистів над поперечкою.

І все ж не витримують нерви у нашого воротаря. Елементарна помилка на виході після неважкого навісу, снаряд підбирає 21-річний Фредрік Гульбрандсен і котить у порожні ворота.

Гості з України провалились на 54-ій хвилині, внаслідок чого Шевченко змушений був грати у стилі Нойєра. Одного суперника воротар випередив, а ось Пап-Пате Діуф таки опинився на ударній позиції. Функції голкіпера виконав капітан Каменюка, головою вибивши круглого після навісного удару. За дві хвилини Шевченко рятував уже на своїй позиції, справившись із ударом з 10 метрів.

Усередині другого тайму напрочуд ефектно накрутив трьох наших Чіма, однак на удар вже не вистачило - Шевченко впевнено зловив снаряд у ближньому куті. За 12 хвилин до кінця основного часу воротар "Зорі" у красивому стрибку витягнув удар, який летів у ближні дев'ять. А ще за кількадесят секунд Микита знову був на висоті, парирувавши могутній удар здалеку.

На 85-ій Шевченко взяв ще один важкий удар - Ельянуссі розстрілював з кількох метрів. Ще за дві хвилини Микита феноменально рятує "Зорю": Форрен не реалізував пенальті. А за хвилину наші вже забивають - Любеновіч зліва подав, Віталій Вернидуб плечем замкнув. А вже на останній секунді гри арбітр дав норвежцям ще одне пенальті, проте Микита Шевченко і тут відбив удар з правого від себе кута!

"Мольде" - "Зоря" - 1:2 (1:1)

Голи: Гульбрандсен, 43 - Каменюка, 2, Віталій Вернидуб, 89

Нереалізовані пенальті: Форрен, 87 (воротар), Ельянуссі, 90+4 (воротар)

Попередження: Ігнятієвіч, 38, Грицай, 59, Малиновський, 46, Любеновіч, 90+2

"Мольде": 12. Ер'я Хашольд, 15. Пер-Егіль Фло, 8. Фредрік Гульбрандсен (20. Томмі Хейланн, 73), 25. Вегард Форрен, 6. Даніель Хестад (К), 5. Йоон Тайво, 9. Матіас Мострьом (21. Агналдо, 90), 7. Хармет Сінгх, 30. Пап-Пате Діуф (24. Мохамед Ельюнуссі, 63), 27. Даніел Чіма, 14. Мартін Ліннес.

Запасні: 34. Етан Хорват,  16. Ецаз Хуссайн,  23. Олав Ріндарей,  4. Рубен Габріельса

"Зоря": 30. Микита Шевченко, 6. Микита Каменюка (К), 8. Максим Малишев (18. Руслан Малиновський, 46), 15. Віталій Вернидуб, 17. Нікола Інатьєвіч, 25. Максим Білий, 35. Олександр Грицай, 37. Дмитро Хомченовський, 22. Желько Любеновіч (10. Джаба Ліпартія, 90+2), 20. Олександр Караваєв, 28. Пилип Будківський (7. Павло Худзік, 60).

Запасні: 1. Кршеван Сантіні, 3. Михайло Писко, 16. Григорій Ярмаш,  57. Олег Бородай

 

Категорія: Ліга Європи УЄФА | Переглядів: 41186 | Додав: adminA | Теги: а Вернидуб забив вирішальний. Мольд, Шевченко взяв два пенальті
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Завершальні матчі четвертого туру ПЛ: потрійний удар "Дніпра" та "Металіста"
Обидва Діарри можуть залишити "Реал"
Фернандо Йєро: Наша заявка була гідна вибору
Оди Мессі: швидкість - фантастика, його гра як оргазм і взагалі не факт, що він людина
"Шахтар" вступив в боротьбу за Веслі
Ліга Європи: "Карпати" - "Рейк'явік"
Лужний не знає, чи залишиться головним тренером "Динамо"
Юрґен Кльоп продовжив контракт з "Борусією"
ВІДЕО онлайн фіналу Клубного чемпіонату світу з футболу 2010 ТП Мазембе (ДР Конго) - Інтер (Італія)
Прем'єр-ліга. "Оболонь" - "Дніпро". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024