Пт, 19-04-2024, 09:53
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:41
Шериф – Шахтар: анонс матчу Ліги чемпіонів

Шериф в рамках 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів приймає Шахтар. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
1 тур
Шериф
19:45
Шахтар
19:45 15:09:2021
 

Шахтарю не щастить з групами Ліги чемпіонів. Спочатку "гірникам" постійно підсовували Ман Сіті, а цього року донеччани знову знову зустрінуться з Реалом та Інтером – до повного комплекту на вистачає лишень ґладбаської Борусії. Втім, за нудний і одночасно важкий жереб підопічні Роберто Де Дзербі були винагороджені потраплянням у свій квартет молдовського Шерифа. Для італійських тренерів та новачків команди тираспольці виглядають солодким пиріжечком з очками, однак для ветеранів клубу та для більшості українців зустріч з цим колективом є знаковою.

Постраждає костюм: Вернидуб зізнався, на що готовий у разі перемоги Шерифа над Шахтарем Постраждає костюм:

Головним тренером Шерифа є Юрій Вернидуб, який помотав нерви донецькому Шахтарю на чолі Зорі. Після від'їзду з України іменитий коуч де-факто оформив чемпіонство Білорусі солігорському Шахтарю, а у першому ж повноцінному сезоні в Тирасполі він подолав надзвичайну тривалу кваліфікацію ЛЧ. Шериф вибив албанську Теуту, вірменський Алашкерт, белградську Црвену Звєзду й загребське Динамо – причому хорватів у першому матчі розгромили з рахунком 3:0. За вісім матчів команда пропустила всього два голи, забивши дев'ять. Круто!

Очевидно, що команда Юрія Вернидуба є аутсайдером у групі, але недооцінювати його проект не можна. На чолі Зорі він перемагав Шахтар, влаштовував перестрілки 4:4 з Динамо, виносив Герту та Атлетік у єврокубках та давав важкий бій РБ Лейпцигу – і це при дуже посередньому складі луганців У Шерифі зібралася, як мінімум, не слабша команда, в якій виступають всього три молдавських футболісти. Всі інші позиції зайняті легіонерами з усіх кутків світу, причому у нападі тираспольці покладаються на швидких і дуже технічних виконавців.

Зарядись енергією нестримного футболу, переглядаючи улюблені матчі Ліги чемпіонів разом із коктейлями на основі преміальної Żubrówka Czarna! Дізнатись більше про Zubrowka Czarna та коктейлі тут.

Господарі сьогодні гратимуть на емоційному піднесенні, а їхні контратаки здатні розірвати будь-якого суперника, за виключенням грандів. Достатньо переглянути голи у ворота Динамо Загреб, щоб зрозуміти, наскільки це небезпечний колектив. Між тим, Шахтар у поточнму сезоні вже програвав схожій швидкісній "маршрутці" із броньованим кузовом – Олександрія доволі заслужено била "гірників" на НСК Олімпійський. А Шериф сильніший за Олександрію. І гратиме він вдома, на шаленому емоційному піднесенні. Словом, легко сьогодні не буде.

Шлях донеччан до Ліги чемпіонів теж був непростим. Поєдинки з Генком у кваліфікації виявились дуже напруженими, а в плей-офф проти Монако "помаранчево-чорні" відверто відскочили – з 210 хвилин команда провела на високому рівні всього півгодини. Втім, ніхто і не очікував легкого прориву, адже Шахтар зараз перебудовується. Клуб закупив новачків на 40 млн євро й підписав найбільш перспективного італійського тренера, якого цілком можна назвати елітним. Його футбол дуже складний – за два місяці зрозуміти принципи його тактики дуже важко.

Донеччани практично у всіх аспектах виглядають прогресивно, але сиро. Роберто Де Дзербі намагається ставити гру через горизонтальне володіння у високому темпі з коротким та середнім пасом, але в такому режимі Шахтар якісно працює лишень протягом окремих відрізків. В позиційному плані екс-коуч Сассуоло проповідує жорстку структуру з високими позиціями флангових виконавців, в рамках якої футболісти можуть самі інтерпретувати простір і обмінюватись позиціями – втім, поки що "гірники" часто помиляються при такій роботі.

При цьому нікуди не зникла низька інтенсивність пресингу та помилки оборони. Як наслідок, Шахтар вже відстав від Динамо в УПЛ на три очки, а під тиском Монако в Харкові "помаранчево-чорні" напропускали моментів аж на 6+ очікуваних голів. Все це не дозволяє дивитись на Шериф зверхньо.

Втім, і боятись молдаван нічого. При всіх плюсах, тираспольці в УПЛ боролися б за бронзу з перемінним успіхом, а такі колективи Шахтар повинен бити за будь-яких розкладів – цього вимагає як статус клубу, так і шалена різниця в кадровому потенціалі. У "гірників" величезний досвід у ЛЧ, у них є купа футболістів високого європейського рівня, а їхній тренер доволі непогано проявляє себе у гейм-менеджменті (хоча помилки також є). Донеччани навчені грати у різний футбол в різному темпі проти різних суперників.

Якщо Шахтар бажає виступати в єврокубках навесні, то варіантів не залишається взагалі. Шериф необхідно перемагати без усіляких "але". Так, це не настільки легко, як здається, але хто казав, що у Лізі чемпіонів буде просто?

Кадрова ситуація

Травмовані: Бєлоусов – Мораєс, Трубін

Дискваліфіковані: –

Не зіграють з інших причин: Соломон (Шахтар; святкує Йом-Кіппур)

Орієнтовні склади на матч Шериф – Шахтар

Шериф: Атанасіадіс – Фернандо, Арбодела, Дуланто, Крістіано – Аддо, Тілль – Траоре, Колосов, Кастаньеда – Янсане

Шахтар: Пятов – Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі – Майкон, Антоніо – Педріньо, Патрік, Фернандо – Траоре

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Усі команди Юрія Вернидуба демонстрували якісний прагматичний футбол з контратаками на високих швидкостях. Можливо, це і не прогресивна тактика, але вона регулярно приносить успіх у поєдинках проти топових суперників. Крім того, Юрію Миколайовичу завжди вдається круто заряджати підопічних в емоційному плані – його футболісти несуться вперед до останнього. Навіть якщо є якісь проблеми в ігровому плані, їх до певного рівня вдається компенсувати психологією.

У Шахтаря ж є недопрацювання в організації роботи оборони, а поєдинок проти Олександрії показав, що донеччанам можна нав'язати гру від ножа. Саме тому сьогодні можна очікувати на гол у ворота "гірників".

Втім, на більше Шериф сподіватись не повинен. Які б труднощі не відчували "помаранчево-чорні", але чемпіона Молдови необхідно обігрувати. Будь-який результат, окрім перемоги Шахтаря, стане катастрофою для донеччан – вони сильніші за всіма параметрами. Крім того, поєдинок проти міцного СК Дніпро-1 на вихідних показав, що окремі недоліки у своєму футболі "гірники" вже подолали, а робота в атаці виглядала дуже переконливо.

Тактика Юрія Вернидуба не стане новинкою для Шахтаря, а ігрова модель Роберто Де Дзербі є невідомою для всього молдовського колективу. З такими суперниками у такому турнірі Шериф за всю свою історію ще ніколи не зустрічався. Для тираспольців це – космічний рівень, а в космос потрапити на одному лише бажанні нереально. Саме тому сьогодні варто ставити на перемогу "помаранчево-чорних".

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4303 | Додав: adminA | Теги: Шериф – Шахтар: анонс матчу Ліги че
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Санта Крус: Я не є гравцем "Лаціо"
Луганська "Зоря" зіграє з "Шахтарем"
Новорічний ролик від гравців "Вільяреалу". ВІДЕО
"Динамо", "Металіст" і "Карпати" отримали судів на свої матчі в Лізі Європи
Кубок України. "Динамо" у півфіналі зіграє з "Арсеналом", "Шахтар" з "Дніпром". ВІДЕО
"Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк. ВІДЕОЗВІТ
6-й тур Ліги Європи: "Динамо" не зуміло обіграти "Шериф", але групу виграло. ВІДЕО
Сімферопольська "Таврія" купила собі нового голкіпера
Стартові матчі 6-го туру ЛЄ: ПАОК, "Наполі" і "Севілья" виходять у плей-офф
Пепе має намір залишити "Реал"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024