Пт, 19-04-2024, 02:14
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


22:34
Шахтар сенсаційно поступився Львову, пропустивши три голи – донеччани відпускають Динамо

В рамках 19-го туру УПЛ Львів у фантастичній перестрілці примудрився переграти Шахтар.

Україна
19 тур
Львів
3 : 2
Шахтар
17:00 21:03:2021
24’
Тавареш Альваро
48’
Назарій Нич
73’
Шина
 
Манор Соломон
30’
Манор Соломон
56’

Шахтар після безславного вильоту з Ліги Європи та скандалу з Тайсоном Тайсон відмовився вийти на заміну в матчі з Ромою – Срна пояснив переведення зірки в дубль Шахтаря потребував якомога яскравішої перемоги, аби віднайти впевненість та реабілітуватись за невдалий початок року. Крім того, необхідно було не відпускати Динамо – кияни тримали відрив у чотири очки й не демонстрували жодних передумов для осічки. На щастя для "гірників", у 19-му турі їм випав легкий суперник – Львів йшов на останній позиції в таблиці й виглядав найслабшою командою УПЛ по грі. При цьому фактор рідних стін не міг зіграти за "містян", адже матч перенесли у Харків.

Арена Львів зазнала серйозних збитків через перенесення матчів збірної – працівники кілька місяців не отримують грошей

Здавалося, що формальних господарів чекає розгром. Шахтар розпочав поєдинок саме так, як і очікувалося: вже на 5-й хвилині Костику довелося парирувати удар Мораєса з центру штрафного, а після кутового на 8-й Жуніор пробивав головою в порожні ворота – і не влучив! Втім, вже на 11-й груба помилка Вітао завершилась виходом Нича віч-на-віч з Трубіним – його фінальний постріл в дальній кут Анатолій парирував.

Шахтар продовжував володіти ініціативою, створивши одразу два моменти на 19-й хвилині. Спочатку Марлос накрутив захисників на куті карного майданчика й пробив повз дальній кут, а потім Тете виходив сам на сам з Костиком – на щастя для "містян", голкіпер виграв дуель у бразильця.

Відповідь Львова була фантастичною: на 24-й хвилині "господарі" перевантажили правий фланг і відібрали м'яч, після чого Шина пройшов до краю штрафного – далі пішов простріл на дальню стійку із замиканням від Альваро. 1:0! Додо проспав ривок співвітчизника.

Гол Альваро у Харкові потішив єдиного фаната львів'ян, у якого в руках був шарф Карпат. Його радість тривала недовго: вже на 31-й хвилині Соломон відкрився на лівому куті карного майданчика, отримав пас від Марлоса й красиво закрутив м'яч під праву стійку – 1:1! Ще за три хвилини Мораєс заштовхав сферу у ворота після скидки від Кривцова з кутового, однак гол скасували через офсайд. Рішення виглядало сумнівно, але VAR на матчі не працював.

Останню можливість дотиснути Львів до перерви донеччани змарнували на 40-й хвилині, коли удар Антоніо з центру штрафного накрили захисники. Дальній постріл Тете за кільканадцять секунд після цього відправився на трибуни. Зрештою, відпочивати команди пішли за нічийного рахунку.

В перерві Луїш Каштру змінив Маркоса Антоніо, випустивши Алана Патріка. Здавалося, що зараз почнеться навала на ворота Львова, однак вже на 48-й хвилині "містяни" охолодили запал "гірників". Чір'як виконав розрізну передачу на хід Ничу, а Назарій у супроводі Вітао та Майкона спокійно добіг до штрафного й переграв Трубіна – 2:1!

Втім, Соломон не збирався миритися з ганьбою, відігравши цей гол на 56-й класним пострілом з лівого краю карного майданчика під ближню стійку. 2:2!

Шахтар продовжив йти уперед. На 58-й хвилині Соломон міг витягнути Шахтар за вуха, зібравши на собі кількох захисників і викотивши пас на Марлоса, але той метрів з десяти примудрився пробити вище воріт! На 62-й Соломон вирішив вистрілити з дальньої дистанції, але спробу парирував Костик. Донеччани тиснули, але ці моменти довгий час залишалися єдиними в середині другого тайму.

Львів же не знітився, а сміливо контратакував. Це вже заслуговувало на повагу, однак "містянам" цього було замало – на 72-й хвилині вони заробили пенальті внаслідок прориву Шини та фолу Трубіна. Сам же постраждалий і покарав Шахтар точним ударом з "позначки". 3:2! Шок!

Шахтар пішов істерично відігрувати цей гол. Тепер Львову було реально тяжко: Мораєс на 78-й хвилині пробивав повз ворота після прострілу в центр штрафного, Майкон на 80-й вистрілив повз ліву стійку, Коноплянка на 86-й крутив у дальній кут (трохи неточно), а Соломон на 89-й ледь не повторив свій другий гол – тільки з іншого краю карного майдачника. Цього разу Манор влучив у зовнішній бік сітки.

Втім, і Львів не здавався, розриваючи Шахтар на контратаках. В одній з них Нич отримав м'яч в метрах десяти від воріт, але його постріл в останню мить встиг накрити Додо. В такому руслі матч і добіг кінця. Фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу "містян"!

Таким чином, Шахтар залишився на другій позиції з 39 очками в активі, відпустивши Динамо вже на сім залікових балів. Львів, маючи в активі 15 пунктів, піднявся на дванадцяту сходинку в турнірній таблиці.

Динамо здолало Рух і солідно відірвалося від Шахтаря – львів'яни подарували джокеру Луческу переможний гол і розвалилися

 

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4323 | Додав: adminA | Теги: Шахтар сенсаційно поступився Львову, пропустивши три голи – донеччани ві
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Рібері: Мені потрібна ігрова практика
Х’ютон: Хочу продовжити кар’єру у футболі
Андрій Шевченко став першим володарем зірки "Патріот футболу України"
Дивитися онлайн відео програми "Інший футбол" каналу ICTV за 19.12.2010
Новорічний ролик від гравців "Вільяреалу". ВІДЕО
Огляд 17 туру Чемпіонат Німеччини. Результати матчів Бундесліги за суботу 18.12.2010. ВІДЕО
ЗНОВУ МЕССІ!
Сьомін сформував тренерський штаб
Президент "Ґреміо": Роналдінью згоден переїхати до нас
Рац хоче зіграти з "Барсою" у фіналі ЛЧ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024