Чт, 09-05-2024, 02:49
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:05
Шахтар – Порту: анонс матчу Ліги чемпіонів

$IMAGE1-left

Шахтар – Порту: анонс матчу Ліги чемпіонів

Шахтар в рамках 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА зіграє з Порту. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
1 тур
Шахтар
22:00
Порту
22:00 19:09:2023
 

"Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR дарує вашій увазі презентацію одного з ключових матчів Шахтаря у Лізі чемпіонів 2022/23.

Ось ми й дочекались тебе, рідненька!... Ліга чемпіонів нарешті повернулася – і в найближчі три місяці без української команди в ній не обійдуться. Такі моменти слід смакувати, адже потрапляння в груповий етап напряму для представників УПЛ скоро закриється. Вже з наступного сезону нашому чемпіону доведеться пройти один раунд плей-офф.

Але то буде потім. Нині ж Шахтар грає у групі з Барселоною, Антверпеном і Порту. Квартет за рівнем цілком співставний з торішнім – за євровесну поборемось з бельгійцями, а за гіпотетичний вихід у 1/8 ЛЧ треба буде тягатись з Порту. Принаймні, так це виглядає зараз, а по ходу матчів розклад може змінитись дуже серйозно. Кому, як не "гірникам", про це знати?
Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу “Люкс”. Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

Зустріч з Порту вже у 1-му турі виглядає доволі зручною. Якби починали з Антверпеном, то ставки були б занадто високі – із самого початку підопічні Патріка ван Леувена опинились би в ситуації, коли програвати не можна (і навіть нічия стала б неприємною). Нині ж у донеччан є право на помилку, а, значить, існує сенс зіграти розкуто, від душі. Тим паче, що у Гамбурзі команду гнатимуть вперед 50 тисяч уболівальників.

Благо, до середини вересня новий тренерський штаб Шахтаря встиг налагодити роботу в атаці. У перших турах УПЛ вона діяла у спрощеному режимі, однак зараз позиційний наступ "гірників" організований у досить цікаву систему. У ній не все ідеально – в кожному матчі є до чого дочепитись – але команда стала регулярно заходити в штрафний і створювати моменти по-різному, що приносить впевнені перемоги над українськими автобусами.

Пресингує Шахтар також досить переконливо. Втім, тут вже починаються нюанси. По-перше, ми ще не знаємо, наскільки тиск донеччан може бути ефективним у Лізі чемпіонів – і чи буде він там взагалі. Патрік ван Леувен у Зорі ставив прагматичну гру від контратак, як і Ігор Йовічевіч в єврокубках рік тому. На міжнародній арені донеччан поважають саме за систему виходу з оборони через інсайдів та флангові контрвипади.

По-друге, "помаранчево-чорні" намагаються високо накривати суперників в УПЛ, аби не втрачати контроль над м'ячем і тримати суперника на дистанції. Тільки за такого малюнку гра дається Шахтарю просто – якщо ж доводиться оборонятись на власній половині без м'яча, то починається паніка. Навіть Кривбас забивав донеччанам три голи.

Середня гострота ударів по воротах Різника до 4-го туру УПЛ залишалася другою в УПЛ – більше страждав тільки Федорівський з Оболоні. Особливо багато проблем виникає на флангах та при стандартах. І це в Україні! А сьогодні "гірників" екзаменуватиме Порту, проти якого доведеться відсиджуватись у блоці.

При першому погляді на нинішній Порту зажевріла надія, що "дракони" вже не настільки потужні, як рік тому. Останні їхні матчі в чемпіонаті виглядали доволі блідо – з Амадорою награли на 0,4 очікуваних голи, з Ароукою розписали 1:1, а перемогти Ріу Аве вдалося лишень завдяки двом голам у компенсований час. Забити більше двох м'ячів за гру підопічним Сержіу Консейсау досі не вдавалося.

Порту дійсно втратив у гостроті. Середній показник xG Порту впав з 2,18 до 1,74, середня дистанція ударів зросла з 16,5 метрів до 16,9, а середня кількість розрізних передач знизилась вдвічі. І це за відсутності масштабний кадрових втрат у атаці – так, за 60 мільйонів євро продали вінгера Отавіо, але інші лідери залишаються в строю.

А команда ще не зустрічалась з топовими суперниками (за виключенням Бенфіки в Суперкубку, де сталася поразка 0:2). Це – плюс для Шахтаря. Разом з тим, недооцінювати Порту в жодному разі не можна. Попри певний спад, "дракони" за більшістю статистичних показників йдуть другими після Бенфіки. В найгіршому випадку – третіми.

В обороні португальці теж не виблискують. Вперше залишити поле без пропущених голів команді вдалося лишень на минулих вихідних, а сьогодні вони ще й зіграють без провідного центрбека Маркао.

Проблемою є загальна в'язкість гри "драконів" та тактична гнучкість Сержіо Консейсау. Він може зіграти як у схемі 4-4-2, так і перебудуватись на 3-5-2. Саме останню модель Порту використовував проти Амадори в суботу, але у повторення цієї історії сьогодні чомусь не віриться.

Кадрова ситуація

Травма вибила центрбека Маркао. Між іншим, він є не тільки важливим футболістом оборони, а й одним з двох головних бомбардирів – в активі Івана аж два голи. Стільки ж забив форвард Тоні Мартінес.

Крім того, в поєдинку проти Амадори пошкодження зазнав 23-річний нападник Еванілсон, який тільки-тільки повернувся на поле після тривалого перебування у лазареті. У попередньому сезоні він провів 8 голів і 5 асистів, а Transfermarkt оцінює бразильця в 22 млн євро.

Шахтарю в сьогоднішній зустрічі не допоможуть одразу три центральних захисники – команда приїхала у Гамбург без Чигринського, Матвієнка та Бондаря. Очевидно, що сьогодні місце в основі отримають Лемкін і Ракицький, яких перевірили у матчі з Оболонню.

В стрій повернувся Різник, який пропускав поєдинок з киянами через сімейну трагедію. Ну а до відсутності Траоре й Шведа вже всі звикли.

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Порту

Шахтар: Різник – Конопля, Лемкін, Ракицький, Азаров – Степаненко – Зубков, Судаков, Криськів, Кащук – Сікан

Порту: Кошта – Жоау Маріу, Кардосо, Карму, Венделл – Пепе, Гонселас, Еуштакіо, Галену – Таремі, Мартінес

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Очевидно, що Порту – фаворит у всіх букмекерів, причому з солідним відривом. Інакше й бути не може. Для українських клубів вже сам факт виступів у Лізі чемпіонів є подією, в той час як від "драконів" вимагають вихід у 1/8 фіналу.

От тільки нинішній Порту далекий від тієї форми, яку команда демонструвала з Інтером. Атака у підопічних Сержіо Косейсау відчутно просіла, оборона завжди пропускає від аутсайдерів і середняків, а нині ще й кадрова ситуація непроста. В таких умовах португальці мають переживати не менше за українців – вони теж бояться пропустити контратаку й теж не вірять у свій захист.

Команди десь схожі за своїми проблемами й чеснотами. Між тим, Шахтар починає на своєму полі (нехай і в Гамбурзі). З огляду на всі ці фактори, ми ризикнемо поставити дуже сміливий прогноз – донеччани як мінімум не програють.

Шахтар – Порту: де дивитися матч Ліги чемпіонів

Поєдинок в прямому етері можна переглянути на платформі MEGOGO (за наявності відповідної підписки), починаючи з 21:50. Сервіс є офіційним транслятором єврокубків у сезоні-2023/24. Коментатори – Вадим Шевякін і Сергій Лук'яненко.

Трансляція матчу буде обрамлена аналітичною студією. Журналісти та експерти підготують глядачів до гри – старт програми на "MEGOGO Футбол Перший" о 21:00. Після фінального свистка фахівці розберуть матч у тій же студії.

 

 

 

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 466 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Блохін віддав би "Золотий м'яч" Мессі
"Динамо" та "Аякс" не змогли визначити сильнішого у київському матчі
Михалик: Коли граємо в морозну погоду, одягаємо теплі шкарпетки
ЗМІ: "Зеніт" оцінив Лемпарда в 15 млн євро
Златан: Нам не вистачало такого як Кассано
"Динамо" – "Шериф" 0-0. ПРЯМА телевізійна онлайн трансляція на СПОРТ 1
Друге коло: Дніпровські пороги. Огляд другого ігрового дня
Янков відмовляється повертатись в "Металург" Д
Луческу: Ахметов готовий купувати найдорожчих гравців, але я проти
Фостер: Повернувся на пік форми
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Вересень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024