Ср, 08-05-2024, 13:19
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:17
Шахтар перестріляв Антверпен у божевільному матчі ЛЧ – Ракицький привіз і виправився, дубль Сікана, пенальті на 90+7

Шахтар перестріляв Антверпен у божевільному матчі ЛЧ – Ракицький привіз і виправився, дубль Сікана, пенальті на 90+7

Антверпен – Шахтар: результат і огляд матчу 04 10 2023

Антверпен програв Шахтарю (2:3) у 2 турі Ліги чемпіонів. Рахунок і огляд матчу ЛЧ – на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
2 тур
Антверпен
2 : 3
Шахтар
19:45 04:10:2023
3’
Арбнор Муйя
34’
Мішель-Анже Баліквіша
 
Данило Сікан
48’
Ярослав Ракицький
71’
Данило Сікан
76’

"Футбол 24" разом з партнером HLIBNY DAR дарує вашій увазі переможний огляд суперматчу Шахтаря в ЛЧ. Чемпіони України у, можливо, ключовій битві за єврокубкові перспективи на 2024 рік. Матч, як і онлайн-трансляція Антверпен – Шахтар на "Футбол 24", стартував о 19:45. У першому турі Ліги чемпіонів 2023/24 бельгійці й українці без особливих шансів програли Барселоні та Порту. Тож особистий двобій мав надважливе значення як мінімум у боротьбі за третє місце, що дасть право вийти у плей-офф Ліги Європи. Жвавий початок від гостей. Сікан відборовся, підібрав у фінальній третині та віддав під удар, Степаненко пристрілявся метрів з 30 в руки голкіперу. Помітно, що команда ван Боммеля планує активно пресингувати задню лінію "гірників".

Саме так і відкрили рахунок бельгійці. Криськів повторив долю Сікана зі стартового матчу та обрізав на лівому фланзі пасом назад. Назарина ніби вже відібрав, але Ракицький заплутався у власних ногах – Вермерен спритно обікрав Ярослава і покотив праворуч. У штрафному албанець Муйя знищив простеньким фінтом Азарова і бахнув у дальній. Різник не мав особливих шансів виручити, а політ Ракицького у підкаті – це вже було для ефектних обкладинок газет, а не порятунку. Кейта, в якого написано Мандела на спині, дуже грубо в'їхав у Судакова в центрі поля. Першу жовту маємо вже на 12 хвилині.

Відчути смак перемоги можна і до фіналу Ліги чемпіонів. Достатньо скуштувати напої HLIBNY DAR – одного з найкращих горілчаних брендів не лише України, але й світу. У скарбниці ТМ HLIBNY DAR – безліч почесних нагород, отриманих на авторитетних дегустаційних конкурсах і масштабних виставках.
Будь на стороні переможців вже сьогодні! HLIBNY DAR – там, де твій дім.

Зубкова затискають відразу 4-5 суперників на фланзі. Ракицький ледь не привіз пасом назад у центральне коло, де Судакова миттєво накривав усе той же Вермерен. Янссен здалеку потужно стріляє поруч зі стійкою. Розкішна діагональ від Степаненка з глибини на Зубкова у штрафний. Таке треба доводити хоча б до удару, а не чекати, поки до тебе підбіжить зграя оборонців. Різника двічі поспіль заганяють у небезпечну ситуацію передачами назад. Доводиться Дмитру імпровізувати і з допомогою дриблінгу накручувати форварда Антверпена. Ризиковано, але не голкіпер тут придумував.

Ударна двохвилинка від Шахтаря. Спершу Криськів ефектно розібрався у штрафному і викотив на розстрільну позицію, але Сікан дав у блок. Згодом Судаков подав кутовий, Ракицький скидав на дальню, а Матвієнко не замкнув у практично порожні ворота – Сумаїла Кулібалі блискуче зіграв на випередження. Зубков пробив здалеку: не так гостро, але те, як українці почали затискати суперника поближче до воріт, хоч трохи нагадує ті кращі, але вже призабуті версії Шахтаря. Показують знову і знову гол Антверпена. Як же важко виглядав ще на передматчевій розминці Ракицький і як довго та натужно ухвалює він рішення біля свого штрафного. Завіса.

Розіграли донеччани на лівому фланзі, Криськів не забив, бо воротар на місці – саме там, де потрібно. А ось у наступній атаці Вермерен розрізає дві лінії оборони і виводить Баліквішу сам на сам. Відзначилися обидва вінгери Антверпена. А 18-річний центрхав молодіжної збірної Бельгії показує насамперед відсутньому сьогодні Судакову клас і приклад. Артур Вермерен поклав 2 блискучі асисти, демонструючи високу якість і у відборі, і у креативі. Але поговоримо про наших легенд і зірочок. Що по центру поля? Як можна під час матчу ЛЧ дозволяти у 2 паси проходити всі зони... Без натяку на пресинг, спробу перехопити, підстрахувати, зіграти щільніше, нав'язати відбір.

Вибуховий старт другої половини. Судаков бабахнув у поперечину, Шахтар дотискає. Азаров геніально обіграв і шведою вирізав на супершанс Назарині, удар якого парирував воротар. Снаряд злетів у повітря, Конопля відборовся, голкіпер ще раз витягнув, але Сікан додав головою. Хвиля за хвилею атак українців. Сікан виводить Коноплю у штрафний, той прибирає одного захисника, але інший встигає накрити удар у підкаті. Проходять гострі діагоналі Ракицького на дальню відстань. Перспективно подає і Конопля. Вриваються під паси у численні вільні зони Криськів і компанія.

Божевільний обмін моментами. Азаров знову класно обігрується на лівому фланзі та націлено подає у штрафний. А ось Зубков вирішує бити з льоту і знаходить блок захисника. У відповідь злива ударів Антверпена, підкат Ракицького, який рятує ворота після виходу Різника, страхує голкіпера ще й Матвієнко – нарешті трохи щастить і гостям. Кулібалі грубо косить Сікана. По стопі Данила, до слова, перед тим Мандела Кейта відверто пройшовся шипами. Міг і другу жовту отримати спокійно. Ракицький! Виправляється Ярослав за всі проблеми в обороні, пробиваючи зі штрафного низом у ногу Баліквіші, від якого м'яч залітає не в той кут, де чекав його воротар. Оце так гольовий більярд.

І ось фантастична агресія, яка завела Шахтар після перерви, змусила і суперника, і суддю зіграти за українців. Високе перехоплення, прохід Зубкова у штрафний, намагання випросити пенальті, хоча насправді там був удар Сашка по нозі Вейндала. А далі голкіпер господарів Бюте намагається вибити, щоб не було кутового, люб'язний подаруночок використовує Назарина, який м'яко подає на голову Сікана – є дубль! Данило через гру рукою заробив жовту і небезпечний, як виявилося, штрафний. Алдервейрелд стріляє метрів з 30, Різник тягне, а Ракицький страхує на добиванні. Емоційно підбадьорюють один одного герої епізоду. Оце той самий дух, який так потрібен!

Баліквіша подає, чергова дуель Алдервейрелда проти Різника – сейв №4 нашого воротаря. На останній 90+6 хвилині Степаненко виставленою рукою заблокував дальній удар все того ж Алдервейрелда. Однак саме капітан Антверпена не реалізував 11-метровий. Різник вгадав кут і змусив помилитися легенду Тоттенхема – удар повз і шалені емоції Команди. Казкова розв'язка феєричного матчу, в якому було все. Шахтар набирає перші 3 очки та впевнено випереджає Антверпен (0 балів), не втрачаючи надій повернутися навіть у боротьбу за плей-офф Ліги чемпіонів.

Тарас Котів

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 467 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Франк де Бур хоче повернути "Аяксу" азарт
Хасан Саліхаміджич переїде в Мьонхенґладбах?
"Манчестер Юнайтед" придбав учасника чемпіонату світу серед бездомних
"Севастополь" скоротить склад
"Ювентус" - "Лаціо" - 2:1. ВІДЕО
ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
Фатіх Терім може очолити київське "Динамо"
"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
"Валенсія" - "Осасуна" - 3:3. ВІДЕОзвіт
Горан Попов став третім у голосуванні на звання кращого гравця Македонії
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Жовтень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024