Пт, 19-04-2024, 21:38
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:51
Шахтар – Монако: анонс матчу-відповіді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів

Шахтар приймає Монако в рамках матчу-відповіді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА. Анонс і прогноз читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
Плей-офф кваліфікації
Шахтар
22:00
Монако
22:00 25:08:2021
 

До футболу Шахтаря під керівництвом Роберто Де Дзербі виникало немало запитань, однак проблеми легко списати на початок сезону та знайомство з новими вимогами тренера. Осічку з Олександрією та невиразні матчі в УПЛ можна було очікувати, однак у Лізі чемпіонів "гірники" не мають жодних поблажок – тут потрібно зціпити зуби й прориватись у групу. Так, це важко. Так, донеччанам далеко до ідеалу, але від них зараз і не вимагають красивої гри в єврокубках. Поки важливо просто пройти Монако.

Шахтар – Монако: прогноз на матч Ліги чемпіонів

Перший іспит на готовність до ЛЧ "помаранчево-чорні" склали на четвірку з мінусом. Букмекери не вірили у Шахтар, виставляючи надзвичайно високі коефіцієнти на перемогу – а команда взяла та й прибила Монако на його полі. І не просто прибила, а продемонструвала надзвичайно якісний і зрілий футбол топ-рівня. "Гірники" класно виходили з-під агресивного пресингу через розіграші у власному штрафному та зміщення Траоре в глибину, центрбеки грамотно просували м'яч, фулбеки вривалися з напівфлангів у чужий штрафний, а в обороні колектив припускався лишень некритичних помилок.

Шахтар – Монако: де дивитися матч Ліги чемпіонів

Віце-чемпіон України розкатував комбінації у високому темпі з нетривіальними рішеннями у завершальній фазі. Монако виявився не готовим до такого футболу, за що й був покараний. Шахтар за перші 25 хвилин провів 4 удари по воротах (3 – у площину) й забив красивий гол на чистій індивідуальній майстерності Педрінью. Здавалося, що вдвічі дорожчий за вартістю складу суперник просто не відповідає рівню донеччан.

Вболіваємо за улюблену команду в Лізі чемпіонів разом! Збирай друзів, міксуй коктейлі з легендарною Żubrówka та насолоджуйся переглядом топових матчів!

На жаль, такого сильного футболу вистачило всього на 25 хвилин. Далі Монако почав накривати "помаранчево-чорних" агресивніше, а ті, своєю чергою, повністю втратили ініціативу. До перерви українська команда ще тримала господарів на дистанції, однак у другому таймі підопічним Роберто Де Дзербі дуже пощастило – монегаски вели за ударами з рахунком 7:1, 6 разів влучивши у площину й організувавши ще кілька небезпечних атак без завершення. Тренерський штаб намагався вирівняти матч, випустивши Алана Патріка та Степаненка, але змінити зміст гри не вдалося. На щастя, Монако так і не забив.

Тим не менш, навіть при таких проблемах Шахтар можна відзначити. Колективу було важко, але він не втрачав організації – особливо це було помітно при стандартах, які давно стали головною вразливістю "гірників". Футболісти рідко фолили перед штрафним, а при кутових надійно закривали усі зони та всіх футболістів. Як наслідок, з 11 спроб монегаски витиснули лишень три негострі удари, хоча у попередньому сезоні вони були найкращими в Європі за реалізацією стандартів.

Після матчу Роберто Де Дзербі скаржився, що його підопічним не вистачає функціональної готовності для того, аби на рівних грати проти Монако більше 25-30 хвилин. Все ж, мова йде про команду, яка била ПСЖ й Ліон у чемпіонаті й відбирала очки у Лілля. Утім, на старті нинішнього сезону монегаски капітально провалюються – колектив Ніко Ковача опустився у зону вильоту, не вигравши жодного з трьох матчів Ліги 1 проти слабеньких суперників. Нічия з Нантом та поразки від Ланса й Лор'яна наклалися на фіаско з Шахтарем, тож зараз хорватський наставник ризикує кріслом. Виліт з ЛЧ може стати останньою краплею – в Монако тренерів змінюють часто й швидко.

Переоцінювати проблеми у таборі суперника, однак, не варто. Підопічні Ніко Ковача виглядали цілісним і доволі агресивним колективом, створивши не менше п'яти гольових нагод з позиційних атак, хоча цей компонент завжди вважався слабким місцем Монако. Після пропущеного гола команда підняла інтенсивність пресингу (він є найкращим у Франції) і перекусила центр поля, а донеччани притиснулись до власного штрафного. З іншого боку, всередину монегасків пускали рідко – проблеми з просуванням м'яча у них відчуваються, тож доводиться компенсувати дальніми ударами.

Їх впевнено тягнув Трубін, який ще й у роботі під пресингом допомагав. Його визнали найкращим футболістом першого матчу. На жаль, у матчі-відповіді Анатолій не допоможе через травму – "гірники" втратили свою зірочку мінімум на півтора місяця, хоча інсайдер Олег Ящук обіцяє повернення вже за три тижні. Так чи інакше, сьогодні у воротах вийде Пятов – і це не той випадок, коли досвід дарує впевненість. У поєдинку з Чорноморцем на вихідних Андрій встав у рамку (вперше за 9 місяців в УПЛ), пропустивши гол з удару в ближній кут (його скасували через офсайд). Така собі реклама.

Втім, у Пятова в Одесі серед партнерів були резервісти, а сьогодні Шахтар вийде в бойовому складі. Питання є лишень щодо Педрінью, адже він тренувався індивідуально, але схожа історія була і перед першим поєдинком – тоді хавбкек вийшов в основі й забив класний гол. Інших проблем немає, тож зараз "гірникам" важливо зібратись і просто взяти своє. Нинішній Монако необхідно проходити.

Кадрова ситуація

Травмовані: Трубін, Бондар, Мораєс – Павловіч, Діатта, Манноне

Дискваліфіковані: –

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Монако

Шахтар: Пятов – Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко – Майкон, Антоніо – Тете, Педрінью, Соломон – Траоре

Монако: Маєвскі – Сідібе, Маріпан, Бадьяшиль, Енріке – Тчуамені – Мартінш, Фолланд, Фофана, Головін – Бен-Єддер

Прогноз "Футбол 24" – 1:1

Перед першим матчем букмекери не вірили у Шахтар, але ми прогнозували результативну нічию. Зустріч на "Луї ІІ" показала, що саме так поєдинок і повинен був завершитись: донеччани видали сильний відрізок на старті й виявили проблеми під агресивним тиском, а монегаски продемонстрували хороший пресинг при традиційних індивідуальних помилках захисників. Моментів вони, звісно ж, створили більше, але більшість з них Трубін мав тягнути. За кількістю гострих епізодів у штрафному була приблизна рівність.

Перед матчем-відповіддю нічого принципово не змінилось. Монако сьогодні буде агресивно накривати Шахтар і багато стрілятиме з дистанції, а Шахтар ставитиме на прогресивну модель позиційних атак, допоки будуть сили – а далі доведеться закритись. Як показав досвід попередніх поєдинків, донеччани можуть помилятись під тиском, але вони не нервують.

Явною вразливістю здається позиція голкіпера – Трубін міг витягнути важку гру на собі, а ось чи здатен на це Пятов? Матч з Чорноморцем не вразив, тож сьогодні можна очікувати на гол у наші ворота. Зрештою, Монако заслужило на нього ще вдома, а в Харкові "гірникам" навряд чи буде легше. Втім, у монегасків теж слабенькі воротарі, а оборона підопічних Ніко Ковача, при всій стрункості системи, сильно страждає від індивідуальних помилок – гол Педрінью прекрасно це продемонстрував. Саме тому не віриться, що Шахтар покине поле без забитих м'ячів.

Словом, баланс сил змінився некритично, тож і сьогодні можна прогнозувати результативну нічию. Вона повністю влаштовує підопічних Роберто Де Дзербі. Донеччани точно здатні пройти Монако.

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4317 | Додав: adminA | Теги: плей-офф кваліфікації Ліги чемпіоні, Шахтар приймає Монако
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Карпати" знову розгромлені "Боруссією". Львів'яни все ще без набраних очок. ВІДЕО
"Баварії" сподобалось забивати "Штутґарту" в гостях. ВІДЕО
6-й тур Ліги Європи: "Карпати" і ПСЖ розходяться миром. ВІДЕО
На ЄВРО-2012 продаватимуть один квиток на всі матчі
ПЛ 6-ий тур: "Металург" Запоріжжя - "Оболонь" Київ
Чигринський: При морозній погоді ми з "Брагою" будемо в однакових умовах
Скрипник: Тимощук з Ван Боммелем пива попили...
Аржанов та Польовий уже майже гравці "Арсенала"
Розминка в кріслі від Еммануель Ебуе. ВІДЕО
Захисник "Рейнджерса" Керк Броудфут потребує хірургічного втручання
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024