Ср, 24-04-2024, 03:23
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


15:01
Шахтар – Десна: анонс матчу УПЛ

Шахтар в рамках 19-го туру УПЛ приймає Десну. Анонс та прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Україна
19 тур
Шахтар
17:00
Десна
23:02:2020
 

Весняну частину чемпіонату відкривали Динамо і Зоря, здобувши перемоги над Ворсклою і Маріуполем відповідно, а честь розіграти перший у новому році топ-матч УПЛ випала Шахтарю й Десні. Для "гірників" ця зустріч не дуже то й важлива у турнірному плані (вони чемпіони де-факто), але через неї команда набиратиме форму в рамках підготовки до надважкого виїзного поєдинку з Бенфікою. Десні ж потрібно наздоганяти Зорю – звісно, якщо чернігівці дійсно бажають пограти на груповому етапі Ліги Європи.

Чемпіон світу U-20 Конопля назвав найтехнічніших футболістів Десни Чемпіон світу U-20 Конопля назвав найтехнічніших футболістів Десни

Статистика протистояння та цікаві факти

1. Всі п'ять матчів між Шахтарем і Десною завершились перемогами "гірників" з різницею м'ячів 11:2. В рамках УПЛ було проведено три поєдинки – донеччани забили в них чотири голи й не пропустили жодного.

2. Найбільший рахунок і найбільша перемога Шахтаря у протистоянні були зафіксовані в рамках 1/32 фіналу Кубка України 2005/06 – 2:5.

3. Лише Руслану Фоміну та Марлосу вдалося забити Десні більше одного гола. Найкращим і єдиним бомбардиром чернігівців у протистоянні залишається Олександр Кожем’яченко.

4. Шахтар не знає поразок в УПЛ з 11 серпня 2018 року вже 47 матчів поспіль (40 перемог, 7 нічиїх), а на своєму полі – 28 матчів (23 перемоги, 5 нічиїх). Крім того, з 22 вересня донецький клуб більше одного гола за матч в УПЛ не пропускає.

5. Десна не грає внічию на полях суперників з 29 квітня впродовж рекордних для клубу 12-ти матчів (7 перемог та 5 поразок).

6. Андрій Пятов може провести 450-й матч в складі Шахтаря у всіх турнірах, Тайсон може забити 50-й гол у складі "гірників".

Збори Шахтаря

Шахтар провів інтенсивний збір у Туреччині, зробивши ставку на пресинг та налагодження взаємозв'язків між футболістами. Навіть голкіперів вчили грати у спеціальних стробоскопічних окулярах, які могли прискорювати або сповільнювати рух м'яча в очах, або викликати тимчасовий засліплюючий ефект. Крім того, багато уваги приділялося конкретній підготовці під двобій з Бенфікою.

Коваленко потрапив до символічної збірної тижня в Лізі Європи за версією авторитетного ресурсу

"Гірники" провели у Туреччині десять матчів, здобувши шість перемог і зазнавши однієї поразки. Суперниками виступали представники Балкан, Латвії, Польщі й Данії – найбільш іменитим серед них був Лех, який донечани переграли з мінімальним рахунком. Також Шахтар провів поєдинок з Волинню (2:0), а загалом команда забила на зборах дванадцять голів, пропустивши сім.

Фіналом всієї підготовки перед поновленням сезону УПЛ став поєдинок проти Бенфіки в 1/16 фіналу Ліги Європи. Він продемонстрував відлагоджену систему пресингу й виявив хорошу ігрову та фізичну форму лідерів – навіть Тайсона, який втратив мотивацію, але зробив другий гол. Також якісним футболом здивував Коваленко, ставши героєм зустрічі. Словом, Шахтар входить у сезон у повній бойовій готовності.

Збори Десни

Десна також провела десять матчів на зборах, також здобула перемоги в шести поєдинках і також пропустила всього сім голів; взимку менше пропускали лише Зоря та Олімпік. При цьому чернігівці серйозно переважають в кількості забитих м'ячів (20). Взагалі, в плані атаки зазвичай прагматична команда Рябоконя здивувала, не тільки діючи агресивно, а й почасти забиваючи шедевральні голи – зокрема, цим "грішив" Калітвінцев. Щоправда, суперники у сіверян були далеко не найсильніші – посередні білоруси, грузини, латвійці та балканці.

Десна розтрощила суперника у завершальному матчі зборів – чернігівці надуспішно провели другий етап підготовки

На першому зборі команда традиційно присвятила увагу прокачці фізичної витривалості, а на другому відпрацьовувала тактичні моменти. Загалом, помітно, що чернігівці зробили ставку саме на посилення атакувальної міці (це підтверджує і перехід Гуцуляка), а в обороні все було прекрасно і раніше. Це може стати неприємним сюрпризом для Шахтаря, який восени з великими труднощами втримав мінімальну виїзну перемогу над Десною.

Кадрова ситуація

Шахтар на трансферний ринок не виходив, обмежившись поверненням Вакули, Нема (його намагаються продати) та Фернандо з оренд. Натомість, команду покинули Бутко, Борячук, Муравський, Біблик, Тотовицький і Кулач – причому останні два пішли безповоротньо. Словом, донецький клуб другу половину сезону проведе тим же складом, що і влітку-восени.

Ісмаїлі натякнув на відхід з Шахтаря

Десна дуже серйозно підсилилась взимку, придбавши не тільки Гуцуляка, а й Будківського, Тотовицького, Арвеладзе, а також естонського захисника Тамма. Втім, і без втрат не обійшлося – Богданов перейшов у Колос, Приндета знову став гравцем Волині, Дегтярьов повернувся в Олімпік, а Артема Фаворова продали а Академію Пушкаша за 470 тисяч євро.

Також варто зазначити, що матч проти Шахтаря через дискваліфікацію пропустять Огіря та Калітвінцев.

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Десна

Шахтар: Пятов – Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі – Степаненко, Алан Патрік – Тете, Коваленко, Коноплянка – Мораєс

Десна: Паст – Фаворов, Імереков, Тамм, Мостовий – Арвеладзе, Домбровський – Картушов, Тотовицький, Кузик – Філіппов

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Головною надією Десни у матчі проти Шахтаря буде якісна гра в обороні, адже у чернігівців в чемпіонаті всього 13 пропущених м'ячів – менше лише у Шахтаря. На зборах сіверяни також непогано відзахищалися, а крім того на стороні гостей гратиме фактор початку сезону – попри фору в один матч, "гірники" ще не до кінця увійшли в ритм, а на пік форми вони повинні вийти аж навесні. Та й бодай трішечки поберегти лідерів варто.

В атаці Десна також додала, але дискваліфікація Калітвінцева стала великим ударом для команди. Крім того, Шахтар у четвер розібрав набагато потужнішого суперника, а грати в півноги "гірники" не зацікавлені – їм потрібно якомога швидше набирати форму. Зрештою, у матчі першого кола донеччани мали проблеми лише в другому таймі, несподівано забувши про атакувальні дії, а от до перерви сіверян доволі впевнено розбирали.

Хто стане переможцем, сказати важко, але обидві команди точно повинні забити. Шахтар, за замовчуванням, фаворит, але у першій зустрічі в новому році багато речей можуть піти за неочікуваним сценарієм.

"Ми не знаємо, що у Тайсона на душі": чому Марлоса пограбували, або Яких помилок припустився Шахтар проти Бенфіки

 

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4745 | Додав: adminA | Теги: Шахтар – Десна: анонс матчу УПЛ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Девід Бекхем повертається до Англії і гратиме за "Тоттенхем"
Дієґо Форлан зазнав травми кісточки
6-ий тур Ліги Європи. Результати матчів четверга, 16 грудня
Рафаель Бенітес домовився з "Інтером"
Англійська Прем'єр ліга: "Блекберн" - "Вест Хем" - 1:1. ВІДЕО
Шевченко: У відпустку пішов здоровим
Клаудіо Раньєрі розповів про заповітну мрію римлян
"Реал" має намір придбати Джеррарда
Стартовий тур другої ліги: юні "моряки" розгромили "Десну". Огляд всіх матчів
Коваль: Хлопці позитивно відгукуються про Сьоміна
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024