Чт, 25-04-2024, 19:30
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:08
Реал епічно зганьбився проти Шерифа: Вернидуб написав казку у Мадриді, його команда – абсолютний лідер

Реал епічно зганьбився проти Шерифа: Вернидуб написав казку у Мадриді, його команда – абсолютний лідер

Реал приймав Шериф у матчі 2-го туру Ліги чемпіонів. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
2 тур
Реал Мадрид
1 : 2
Шериф
22:00 28:09:2021
65’
Карім Бензема
 
Джасурбек Яхшибоєв
25’
Себастьєн Тілль
90’

Реал вальяжно, на правах господаря та очевидного фаворита, розпочав цей матч. Гості злагоджено відбивалися, але було незрозуміло, чи витримає ця фортеця, коли Мадрид увімкнеться на повну потужність. На 17-ій хвилині виник перший небезпечний момент. Бензема виконував штрафний удар із вбивчої позиції, але цілив у воротарський кут, тож Атанасіадіс впорався. Невдовзі м’яч розминувся із хрестовиною після гострого підключення Вальверде до атаки.

Сенсаційна перемога підопічних Вернидуба у відеоогляді матчу Реал – Шериф – 1:2

Шериф міг мріяти лише про те, щоб дійти до центру поля – далі всі спроби гостей губилися. Але на 25-ій хвилині на Сантьяго Бернабеу запанувала могильна тиша. Команда Вернидуба успішно вибігла у контру, Крістіано ювелірно подав на голову Яхшибоєву, який пробив у протихід Куртуа – 0:1.

Вимоглива публіка освистала своїх улюбленців. Натомість почулося злагоджене скандування "Шериф! Шериф!" Більше того, через кілька хвилин Куртуа помилився з передачею, і це ледь не закінчилося другим голом Шерифа – м’яч після удару того ж Яхшибоєва у міліметрах розминувся із дальнім кутом воріт.

Врешті Реал згадав про свій статус і люто накинувся на володіння гостей. Дуже небезпечно пробивали Гутьєрес, Вінісіус, Азар, Бензема, Каземіро. Кілька разів серйозно рятував Атанасіадіс. Шериф таки відстояв у першому таймі мінімальну перемогу – 1:0.

Невдовзі після відновлення поєдинку Вернидуб несподівано зняв із гри свого героя – Яхшибоєва. Тим часом за справу взявся Вінісіус. Якщо його перше падіння у штрафному майданчику Шерифа головний арбітр проігнорував, то в другому епізоді втрутився VAR. Пенальті потужним ударом у верхній кут реалізував Бензема – 1:1.

Анчелотті кидає в бій одразу чотирьох нових гравців – Модріча, Крооса, Йовіча та Родріго. Реал тисне, але… пропускає. Щоправда, після тривалого перегляду VAR гол Шерифа скасували – офсайд. Виводити господарів вперед міг Модріч. Із вбивчої позиції хорват влучив в обличчя голкіпера, відправивши його у нокдаун.

До закінчення основного часу залишалися лічені хвилини. Виявилося, що заміни тільки погіршили гру команди Карлетто. Реал втратив у гостроті якраз у той момент, коли належало йти на вирішальний штурм. На 88-ій хвилині Йовіч недолуго пробив метрів із 5-ти, завершуючи простріл Родріго. І – жорстока кара за легковажність. Шериф вкинув аут, скидання на Тілля – і той потужно зльоту в дев’ятку – 1:2!!! Шериф набирає 6 очок після 2 турів. Це фантастика.

Анчелотті вперше програв

Маститий італійський алленаторе повернувся на Сантьяго Бернабеу після шести років у Баварії, Наполі та Евертоні. Наміри – вкрай серйозні. Бо якщо кубок ЛЧ він із Мадридом здобував, то чемпіонство Ла Ліги – досі незакритий гештальт. Команда розпочала сезон достатньо впевнено – 6 перемог і лише дві нічиї (обидві – у чемпіонаті). Проте варто було приїхати Вернидубу і його шаленій команді, як Анчелотті отримав першого ляпаса. Та ще й якого гучного!

Реал явно недооцінив опонента. А досвідчений тренер, мабуть, недостатньо вивчив відеоматеріал дебютної перемоги Шерифа в ЛЧ. Клуб із Молдови бив мадридців тією ж зброєю, що й "гірників" – рідкісні гострі контратаки і безжальна реалізація.

Можливо, фаворит все ж вистраждав би три очки, проте реалізація численних моментів була вкрай низькою. До того ж, Анчелотті не отримав вигоди від проведених замін, яким відводилась ключова місія. При рахунку 1:1 він зняв Гутьєрреса, Азара, Каземіро та Начо, що несподівано негативно позначилося на атакувальних потугах. Ветерани Кроос та Модріч різницю не зробили, а Йовіч виявився відверто провальним наконечником. Саме він запоров ключовий момент на 88-ій хвилині, після якого спрацювало старе футбольне правило.

вернидуб анчелотті

Найкращий український тренер прямо зараз

"Найважливіше – ми не повинні боятися. Поважати – так, але боятися нам не потрібно. Ми повинні вийти і зіграти якомога краще як в обороні, так і в атаці", – наголошував Юрій Миколайович перед матчем на Бернабеу. Ось вам частина відповіді на запитання, що такого особливого у цьому Шерифі, трансферна вартість гравців якого – у 66 разів нижча за Реал.

Психологія, строга ігрова дисципліна, самовіддача. Ну й елемент недооцінки від суперників. Мовляв, хто-хто, а команда з Молдови точно нам не конкурент. Поки що всі фактори якнайкраще грають на руку цим голодним до слави хлопцям із країн "третього світу". Завжди так не буде. Шериф уже мінімум двічі змусив себе поважати. Невдовзі на підопічних Вернидуба налаштовуватимуться зовсім по-іншому і виявлять їхні слабкі місця. Проте наразі казка триває, а путівка у євровесну – практично в кишені.

До речі, ви оцінили увесь масштаб іронії долі? Обидва українські гранди зі своїми бюджетами, що перевершують Шериф, із зірковими складами та іноземними тренерами дуже непереконливо розпочали сезон в ЛЧ. Надії на диво – мізерні. Здається, наш максимум – вихід з третього місця в 1/16 Ліги Європи. Причому, саме Шериф може залишити за бортом Шахтар.

Паралельним курсом страждає і збірна України. Турнірне становище – критичне, тепер воно вимагає лише перемог. А конфлікти на рівному місці між в.о. головного тренера і лідерами команди прискорюють цілковитий крах мрій про ЧС-2022. Я знаю, що вже сьогодні чимало наших вболівальників та експертів затягнуть стару пісеньку: "Вернидуба – в збірну! Такого тренера проср*ли".

По-перше, дійсно проср*ли – після відставки із Зорі він півроку перебував у статусі безробітного, потім погодився всього лише на Білорусь, тепер – на Молдову. За цей час ніхто з провідних українських команд не почухався йому довіритись. По-друге, Юрій Миколайович – найкращий український тренер прямо зараз. І додому, судячи з усього, він повернеться ще нескоро.

Герой матчу

Його звати Гіоргос Атанасіадіс. Це голкіпер, орендований Шерифом в АЕКа перед стартом чинного сезону. Йому 28 років. В Афінах мав статус дублера, перед тим виступав за скромні клуби Пантракікос та Астерас. Зараз – його зірковий час.

Ще проти Шахтаря цей еллін видав парочку ефектних сейвів, а ось у Мадриді спіймав справжній кураж. Десять сейвів за матч, причому навіть обличчям – після вбивчого пострілу Модріча! Беззаперечно найкращий гравець матчу – при всій повазі до красивих голів Яхшибоєва і особливо Тілля. Без чудової реакції Атанасіадіса всі зусилля Шерифа були б марними.

Олег Бабій

Наставник Шерифа Юрій Вернидуб після перемоги над Реалом (2:1) пережив один з найкращих вечорів у своєму житті.

"Емоції ще є, куди вони дінуться. Головне, що все вдало. Я радий і щасливий, що хлопці виклались. Гадаю, Дірк Куйт трохи поквапився, коли говорив про нас “Шерифу нема чого робити в Лізі чемпіонів”: Куйт наїхав на команду Вернидуба через потенційний вихід в груповий етап . Ми там, де повинні бути.

Сенсаційна перемога підопічних Вернидуба у відеоогляді матчу Реал – Шериф – 1:2 Сенсаційна перемога підопічних Вернидуба у відеоогляді матчу Реал – Шериф – 1:2

Так, трохи зіпсував костюм, я впав. Але воно того варте. У моїй кар'єрі це найбільший матч. Чи міг уявити таке? А чому ні? Ми їхали туди, то я і директор клубу думали лише про перемогу. На нас дивились і думали, що ми двоє... незрозумілих. На очі гравців і тренерів Реала я не дивився, не до того було.

Футболку Модріча теж отримав. Завдяки Андрію Луніну, який був у запасі Реала. Він пішов від нас із Зорі в Реал. Я пішов і домовився, тому все є", – розповів Вернидуб у розмові з журналістами біля автобуса.

 

 

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4297 | Додав: adminA | Теги: Реал епічно зганьбився проти Шерифа, його команда – абсолютний лідер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Алієв перейде в "Штутгарт"?
П’ятірка клубів для Жо
Стартовий тур першої ліги: різні показники новачків
Анчелотті:Модріч - хороший гравець, але нам він не потрібен
Рікарду Карвальо офіційно став гравцем "Реала"
В УЄФА так і не отримали якихось доказів корупції проти України від Марангоса
Програма каналу "Перший" "Футбольний код". Ефір за 20.12.2010
Клаудіо Раньєрі розповів про заповітну мрію римлян
Опитування: Іноземці бояться їхати в Росію на ЧС-2018
"Металісту" потрібні топ-гравці, ми за ціною не постоїмо" - Ярославський
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024