Чт, 19-09-2024, 04:11
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


15:35
Полісся втримало сенсаційну перемогу над Шахтарем – три травми, бійка, 13 компенсованих хвилин і фантастичне шоу Волинця

Полісся втримало сенсаційну перемогу над Шахтарем – три травми, бійка, 13 компенсованих хвилин і фантастичне шоу Волинця

Шахтар – Полісся – 0:1

Полісся у рамках 2-го туру УПЛ 2024/25 перемогло Шахтар (1:0). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Україна
2 тур
Шахтар
0 : 1
Полісся
18:00 11:08:2024
 
Сергій Чоботенко
35’

Травматичний матч

Лазарет обох клубів почав заповнюватись ще задовго до стартового свистка. Полісся змушено було вийти без провідного центрбека – Сарапій ушкодив коліно на одному з останніх тренувань, вилетівши на 3-4 місяці. Замість нього випустили 21-річного Віалле.

На початку зустрічі травмувався ще й опорник Кушніренко, замість якого з'явився Крушинський. У Шахтаря ж через декілька хвилин зламався Марлон, який потягнув задню поверхню стегна. Це в додачу до травм Зубкова й Криськіва, внаслідок яких вони не потрапили навіть до заявки.

Хороший тайм Полісся

Комана Імада Ашура мала реабілітуватись за виліт з єврокубків від словенської Олімпії. Фіаско можна пробачити, адже тренерський штаб тільки нещодавно прийшов у Полісся й збирається ставити атакувальний футбол з високою інтенсивністю гри без м'яча й осмисленим володінням. Словом, проєкт потребує часу – однак коуч все одно оголосив, що із Шахтарем влаштовуватиме тільки перемога.

"Вовки" дійсно завелись. Вже на 2-й хвилині Кушніренко прибіг у зону завершення перед карним майданчиком і пробив з відскоку. М'яч пройшов у метрі від лівої стійки. На 13-й же хвилині Матвієнко та Різник ледь не привезли пенальті.

Микола під тиском Пайшао вирішив прикрити м'яч корпусом і дочекатись виходу голкіпера, але бразилець все одно вислизнув з-за спини.

Дмитро ж, опинившись за межами штрафного, не міг взяти сферу до рук, а спроби зіграти ногами виявились незграбними. Все завершилось падінням Пайшао та вмиканням VAR, однак порушення правил там не знайшли. Хоча Різник все ж торкнувся м'яча руками за межами штрафного.

На 32-й же хвилині Гуцуляк прийняв проникний пас і пробив з лівого краю. Олексій цілив під ближню стійку, але Різник парирував ногами!

Зрештою, на 35-й хвилині Полісся забило гол – Назаренко виконав подачу з кутового, а Чоботенко протиснув Бондаренка й замкнув головою. 0:1!

Шахтар за весь цей час мав тільки півтора цікавих епізоди. Так, на 9-й хвилині Бондаренко пробив зі штрафного у стінку, а Судаков з добивання бахнув повз лівий нижній кут.

На 18-й же Траоре зачепився за м'яч у периметрі й спробував виконати бісіклету – вийшло зависоко. Після пропущеного гола "гірники" взагалі нічого не створили.

У Шахтаря до перерви відчувались ті ж проблеми, що і в попередньому сезоні – і навіть в попередньому турі, коли Ворсклу розгромили з рахунком 5:0. Донеччани доволі круто просували м'яч на перших двох третинах, але зламати низький блок було важко. Як і тиждень тому, кількість дотиків у карному майданчику виявилась мінімальною.

Полісся ж сподобалось хорошою динамікою і розумінням, як саме команда збирається бити гранда. Житомиряни не діяли бездумно. Команда здорово використовувала швидкі фланги й мала декілька гострих кросів. Крім того, підопічні Імада Ашура нав'язували колосальну кількість єдиноборств. В якомусь сенсі гості зламали футбол чемпіона.

Шахтар прокинувся, але все одно не те

Відпочивати команди відправились за мінімальної переваги Полісся. Маріно Пушіч відреагував на цей результат подвійною заміною – у роздягальні він зняв Траоре й Віктора Педрінью. На полі з'явились Сікан і Швед.

Хід міг принести успіх вже за чотири хвилини по перерві. Бондаренко після розіграшу стандарту виконав точну подачу на Сікана, а той пробив головою. Волинець врятував Полісся!

Після цього Шахтар продовжував тримати контроль над м'ячем, однак динаміки "гірникам" бракувало. Житомиряни вміло збивали її єдиноборствами та фолами, демонструючи високу інтенсивність і надійну організацію в обороні. Реально розгойдати блок Імада Ашура не вдавалося, а на 60-й хвилині темп збила ще й повітряна тривога.

"Вовки" ще й тікали у контратаки час від часу. Зокрема, на 54-й хвилині Назаренко видав ривок метрів на 70, перегравши Степаненка й Бондара.

Все завершилось прострілом Олександра на ближню. Брістріч міг замикати, але не зміг підлаштуватись під удар.

Після відновлення гри на полі з'явився Егіналду, який замінив фулбека Педрінью Енріке. Імад Ашур парирував виходом Шастала й Таллеса Кошти. Тренер намагався зберегти динаміку й агресію на чужій половині, адже Полісся в першій 15-хвилинці "підсіло". Хід спрацював – ось як житомиряни пресингували на 78-й!

До 70-х хвилин зміст гри особливо не змінювався, однак потім Шахтар пішов у навалу. Що найбільш важливо, підопічні Маріно Пушіча почали створювати небезпечні моменти. Купу моментів.

Волинець врятував від навали Шахтаря

На 69-й хвилині Матвієнко прийшов на ближню стійку й замикав подачу з кутового. Волинець виручив. На 70-й же Швед прострілював, а Сікан замкнув із рикошетом від захисника – м'яч промайнув повз дальній кут!

Ще за п'ять хвилин Егіналду забіг за спини під проникну передачу, однак пройти Михайліченка не вдалося. Бразилець спробував намалювати пенальті – теж безуспішно.

На 84-й хвилині відзначитись міг Невертон, який замінив Кевіна. Швед вирізав шикарний навіс на дальню стійку, однак бразилець не зміг влучити у ворота.

У компенсований же час Волинець зняв крос із голови Бондара, однак Невертон опинився на добиванні – голкіпер парирував.

Полісся декілька разів тікало в небезпечні контратаки. У одній з них навіть могли вискочити на порожні ворота. Також пригадується лонгшот Лєднєва, який не без труднощів потягнув Різник. Втім, загалом гра перебувала під контролем Шахтаря. Донеччани серйозно навалились на гостей.

Різник у компенсований час приходив на кожний кутовий, але врятувати від поразки міг інший футболіст. На 90+5-й Судаков видав геніальну закидушку з правого флангу на дальній край карного майданчика, а Бондар перестрибнув опонента й пробив головою під поперечку – втім, Волинець у карколомному стрибку дістав м'яч!

За кілька секунд до цього Євген вибив крос, зачепивши стегном голову Шведа. Мар'ян отримав такий удар, що його довелося вивозити з поля на електрокарі. На щастя, потім вінгер підвівся.

Арбітр, своєю чергою, не збирався зупиняти шоу – на 10-й компенсованій Брістріч ледь не відзначився голом з власної половини у порожні ворота Шахтаря, а вже на 11-й Волинець виконав черговий сейв. Судаков ледь не перехитрив голкіпера, закидуючи м'яч з гострого кута за спину Євгену.

Зрештою, на 13-й компенсованій матч добіг кінця. Імад Ашур схопився за голову, а футболісти одразу ж почали бійку. За це очок не дають – Шахтар програв Поліссю з рахунком 0:1.

Михайло Юхименко

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 427 | Додав: futbolUA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Сісе не хоче йти з "Фрайбурга"
Бекхем не потрібен "МЮ"
Аргентинські папараці зазняли Мессі з його подругою. ФОТО
Результати жеребкування чвертьфіналу кубку Німеччини
У "Закарпаття" серйозні фінансові труднощі
"Карпати" знову розгромлені "Боруссією". Львів'яни все ще без набраних очок. ВІДЕО
Сімау Самброза гратиме в "Бешикташі"
Ярославський запевняє, що не байдужий до того, що відбувається в українському футболі
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
Гусін: На Кубок Співдружності їдемо не дурня клеїти
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024