Сб, 20-04-2024, 08:40
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


16:32
Олімпік – Шахтар: анонс матчу УПЛ

В рамках 17-го туру УПЛ Олімпік приймає Шахтар. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Україна
17 тур
Олімпік
17:00
Шахтар
17:00 06:03:2021
 

Шахтар жахливо розпочав новий рік, втративши очки з Колосом, зазнавши поразки від Зорі (граючи в більшості) і програвши Агробізнесу в Кубку. На такому тлі навіть прохід в 1/8 фіналу ЛЄ не тішить, адже в обох матчах з Маккабі донеччани продемонстрували непереконливий футбол. Єдиним успіхом у 2021-му стала перемога над Рухом, хоча і там "гірники" не продемонстрували звичного домінування.

Судаков – про донецьке дербі: Важливо реабілітуватись після матчів проти Агробізнеса та Зорі

Після кожної невдачі здавалося, що в наступному матчі підопічні Луїша Каштру точно переможуть, адже далі відступати нікуди – команда і так вже відстала від Динамо в таблиці на чотири очки. Втім, після поразки від Агробізнеса при рівному футболі (суперник був навіть гострішим) говорити про якесь налаштування чи перевагу в класі не доводиться.

Шахтар дискредитував свою репутацію – нині його не бояться ні у Ковалівці, ні у Волочиську. Що найгірше, ця картина не нова – ще восени той же Рух цілком міг обіграти "гірників", але взяв лише 1 пункт.

У Шахтаря дійсно багато проблем. Луїш Каштру не здатний налаштувати бразильців на УПЛ, Мораєс і Соломон не в формі, Коноплянка не змінився, Тайсон ігнорує партнерів, і навіть Марлос, за чутками в ЗМІ, конфліктує з головним тренером. Моментів біля чужих воріт небагато, контроль над грою постійно втрачається, а захисники так і не навчились оборонятись при стандартах. Все це ми вже бачили і кілька років тому, і в першому колі. Будь-який колектив може перемогти такий Шахтар – навіть якщо він не з УПЛ і навіть якщо він не грав три місяці. Доведено Агробізнесом.

"Нас дивує все, що зараз відбувається з Шахтарем": Каштру – про виліт з Кубка і головну ціль

Щоправда, і Олімпік зараз виглядає розібрано. В новому році команда зазнала трьох поразок поспіль. Невдачу з Динамо можна зрозуміти, а от з СК Дніпро-1 та Минаєм все виглядало навіть трішки ганебно – моменти донеччан за ці два матчі разом узяті можна порахувати на пальцях однієї руки. При цьому не можна сказати, що все упирається лишень у втрату Шахаба, адже нападник Нкенг нічим не гірший. В його активі два голи в двох турах, причому один з них – шедевр.

Футбол "олімпійців" слабкий системно. Попри це, звільнення Ігоря Климовського вже після другої поразки виглядало дуже дивним, а призначення Юрія Калітвінцева – тим паче. Спеціаліста хвалять за ідеї, однак в його активі немає жодного успішного клубного проекту. Золото юнацького Євро-2009 і досі залишається його єдиним досягненням, однак у Олімпіка молоді небагато. До того ж, три з половиною роки Калітвінцев взагалі ніде не працював.

Калітвінцев встановив нестандартний рекорд УПЛ

Втім, робити висновки по поразці від Миная зарано. Тренер чесно зізнався, що за два тренування команда ще не встигла зрозуміти його вимог – і навряд чи щось зміниться за тиждень. Тим паче, що Юрій Калітвінцев не є апологетом футболу на результат, а бажає ставити яскраву атакувальну гру. Час покаже, що з цього вийде, однак прямо зараз Олімпіку тягатися з Шахтарем не з руки. Навіть при усіх проблемах "гірників".

Кадрова ситуація

Травмовані або під питанням: Цимбалюк – Степаненко

Дискваліфіковані: Драме – Алан Патрік

Орієнтовні склади на матч Олімпік – Шахтар

Олімпік: Кичак – Пасіч, Снурніцин, Зотько, Лебеденко – Бабенко – Альваренга, Політило, Хамелюк, Тейшейра – Нкенг

Шахтар: Трубін – Додо, Вітао, Матвієнко, Ісмаїлі – Майкон – Тете, Марлос, Антоніо, Соломон – Мораєс

Прогноз "Футбол 24" – 0:2

"Не хочу говорити про обов'язок. Скажу про совість. Совість – з нею, братці, жити – з нею і вмирати", – говорив Трохим Семенчук в екранізації роману "Моонзунд", коли матроси бажали розбігтися з позицій і влаштували бунт. Ці слова ідеально підходили б для налаштування "гірників" перед матчем проти Олімпіка. Ситуація схожа: бразильці не бажають віддаватись на внутрішній арені, дехто явно саботує роботу, а відступати вже нікуди. Різниця полягає в тому, що Луїш Каштру – не харизматичний Семенчук, а бразильських ветеранів словами про совість не завести.

Якщо відійти від лірики й дати реальний прогноз, то все буде банально. Шахтар – фаворит. Тим паче, у поєдинку з нинішнім Олімпіком. Для підопічних Юрія Калітвінцева поки що навіть Минай є складним суперником. Проблема полягає в тому, що на Шахтар тепер не можна робити прогнози – після поразки Агробізнесу стало очевидно, що будь-який колектив за певних обставин може прибити "гірників". При цьому не дуже важливо, як донеччани зіграли у попередній грі та наскільки перемога важлива для боротьби за золото – команда Луїша Каштру роками вже не демонструє систематичного бажання реабілітуватись за помилки.

Звісно, на перемогу Олімпіка навіть у таких умовах ставити не варто. Ймовірно, Шахтар все ж переможе – хоча б завдяки теорії вірогідності. Просто не факт, що через тур не станеться нової осічки.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4475 | Додав: adminA | Теги: Олімпік – Шахтар: анонс матчу УПЛ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Рамос отримає на трансфери від Коломойського стільки грошей, скільки зможе витратити
Дубль Агуеро приніс перемогу "Атлетіко" над "Депортіво". ВІДЕО
Президент київського "Динамо": якщо утрясемо дрібні моменти з Сьоміним, 24 грудня контракт буде підписано
ПЛ, 6-й тур: "Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк
"Шахтар" цікавиться Клео
Нані може стати гравцем "Інтера"
Андрія Гусіна представли команді
Ліонель Мессі:Люблю віддавати паси
Луческу хоче зіграти із "Зенітом"
Лужний нікуди не йде з "Динамо": його слова перекрутили журналісти
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024