Чт, 18-04-2024, 20:43
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:41
Олімпіакос – Динамо: ідеальний результат при посередній грі, інертний Соль та повторення історії

Динамо на останніх хвилинах гри зуміло забити Олімпіакосу рятівний гол в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи 2018/19. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Ліга Європи 2018/19. 1/16 фіналу, перший матч

Олімпіакос – Динамо – 2:2

Голи: Хассан, 9, Діаш, 40 – Буяльський, 27, Вербіч, 89

Матч, як і онлайн-трансляція Олімпіакос – Динамо на "Футбол 24" розпочався о 19:55. Цей поєдинок став для команди Олександра Хацкевича першим офіційним у 2019 році, тоді як греки провели вже 6 матчів у чемпіонаті та 3 – в Кубку. У цих поєдинках підопічні Педру Мартінша здобули 6 перемог, двічі зіграли внічию та поступились ПАОКу – головному конкуренту в боротьбі за чемпіонство.

Олександр Хацкевич виставив доволі прогнозований стартовий склад. Замість травмованого Тамаша Кадара в основі вийшов Артем Шабанов. Новачок Фран Соль також розпочав матч з перших хвилин, тоді як найкращий бомбардир команди на зборах Назарій Русин залишився на лаві запасних. Таким чином іспанець дебютував за Динамо в офіційному матчі. Тріо центрхавів склали Микола Шапаренко, Віталій Буяльський та Володимир Шепелєв.

Головна зірка Олімпіакоса Костас Фортуніс все ж вийшов у старті своєї команди попри певні проблеми зі здоров'ям – його участь у поєдинку була під сумнівом.

Вже на 2-й хвилині Кендзьора сильно прострілив у штрафний майданчик – Жозе Са забрав м'яч. Перші хвилини запам'ятались доволі сумбурною грою у виконанні обох команд без особливих нагод для взяття воріт.

Перший момент у матчі завершився голом. Фортуніс вигриз м'яч після довгої передачі у штрафний майданчик Бойка та скинув на Хассана, який ударом у дальній кут відкрив рахунок у матчі.

Пропущений гол дещо шокував "біло-синіх". Кияни відповіли подачею Циганкова зі штрафного, яка нічим особливим не завершилась. Непомітними були Соль та Вербіч, а центральні півзахисники Динамо програвали боротьбу своїм опонентам.

На 19-й хвилині Фортуніс перехопив м'яч після передачі Кендзьори назад і вискочив віч-на-віч з Бойком. Лідер греків обіграв голкіпера та пробив по порожніх воротах – м'яч влучив у стійку та залишив межі поля. Відверто пощастило "динамівцям" – рахунок повинен був ставати 0:2.

Після цього Бойко парирував небезпечний дальній удар Діаша. Біля протилежних воріт Буяльський впав у штрафному Олімпіакоса – Крейг Поусон не відреагував, хоча момент виглядав доволі суперечливо.

Проте Динамо все ж відповіло результативним ударом. Томаш Кендзьора наздогнав м'яч після довгої передачі та у підкаті прострілив на Буяльського. Віталій ударом в дотик влучив у дальній верхній кут. Є такий важливий гол на виїзді!

Втім, Олімпіакос вийшов уперед ще в першому таймі. Циганков виніс м'яч подалі, проте його підхопив Жіл Діаш і гарматним ударом з-за меж штрафного вивів свою команду вперед.

Перший тайм завершився з рахунком 2:1 – доволі сприятливий результат для Динамо, враховуючи перебіг подій на полі. Фран Соль не отримував м'яч від партнерів, виглядаючи інороднім тілом у команді. Кияни реалізували свою єдину нагоду.

В дебюті другого тайму "динамівці" подали декілька стандартів, які нічим особливим не завершились. Перший удар в площину завдав Бурда – захисник пробив здалеку, проте Са легко забрав м'яч. На 60-й хвилині непоганий момент був у Шапаренка. Кияни розіграли хорошу комбінацію, яка завершилась неточним ударом Миколи метрів з 12-ти. Через 4 хвилини Вербіч не реалізував перспективний штрафний удар, пробивши вище рамки.

А от Циганков втратив реальний момент. Віктор прийняв м'яч у штрафному майданчику та пробив з лівої у ближній кут – Са врятував Олімпіакос! Греки відповіли ще гостріше – Бойко незрозуміло навіщо вибіг з воріт, проте м'яч після удару Поденсе прокотився повз порожні ворота.

На 82-й хвилині замість Соля на поле вийшов Назарій Русин – найкращий бомбардир киян на зборах. Іспанець знову не зумів себе проявити, нічим особливим не запам'ятавшись.

Фінальний натиск Динамо приніс результат. Беньямін Вербіч розстріляв ворота після скидки головою Віктора Циганкова. 2:2 – непоганий результат на виїзді перед поєдинком у Києві.

Матч-відповідь Динамо – Олімпіакос пройде 21 лютого на київському НСК Олімпійський. Початок о 22:00.

Динамо витиснуло максимальний результат при ненайкращій грі

Рахунок 2:2 перед матчем-відповіддю залишає киянам хороші шанси на вихід в 1/8 фіналу. Підопічні Хацкевича створили не так багато моментів, реалізувавши практично всі нагоди для взяття воріт. Враховуючи, що цей матч став першим офіційним для "динамівців" у 2019 році, то результат можна вважати цілком прийнятним. Кияни більше володіли м'ячем, продемонстрували доволі непогану фізичну готовність, а от з технічної сторони не бракувало огріхів – протягом матчу спостерігалось чимало невимушених втрат м'яча та помилок у незрозумілих ситуаціях, насамперед у захисті.

Олімпіакос міг забивати ще мінімум двічі, проте Фортуна цього вечора обрала Динамо. Що ж, ми не проти.

Соль досі не адаптувався в Динамо, фланги та стандарти – головна зброя Хацкевича

На Франа Соля в Динамо покладаються величезні надії, проте іспанець наразі не зумів стати Месією в атаці "біло-синіх". Помітно, що Соль старається та виконує чималий об'єм роботи, проте все це поза межами штрафного майданчика. Динамо грає в іншій манері, ніж Віллем II, тому Соль потребує часу для адаптації в новій для себе команді та схемі. Нападник став третім найгіршим гравцем Динамо в матчі за версією SofaScore – нижче оцінили лише Дениса Бойка та Миколу Шапаренка.

Натомість основна загроза воротам Жозе Са йшла після стандартів та флангових атак. Саме після вдалої гри вінгерів та крайніх захисників Динамо і забило свої голи – Кендзьора врятував фактично безнадійний м'яч у першому таймі, а в кінцівці поєдинку кияни розтягнули оборону суперника, наслідком чого стала вдала скидка Циганкова та невідпорний удар Вербіча.

Центральна ланка – найбільша проблема Хацкевича

Олімпіакос переграв Динамо у центрі поля. Центрхави Педру Мартінша раз за разом відбирали м'яч у своїх опонентів та намагались загострити ситуацію біля воріт Динамо. Пощастило, що греки не реалізували декілька хороших нагод. Другий гол Олімпіакоса теж був забитий після не надто вдалої гри центральних півзахисників.

Проблеми спостерігались і в захисній лінії. Кілька разів Бойко та оборонці серйозно "привозили" і лише дивом у кількох епізодах обійшлося без пропущених голів. В моменті з першим взяттям воріт Фортуніс легко виграв силову боротьбу у Миколенка, а Хассан без проблем розібрався з Бурдою, який в тому епізоді міг зіграти надійніше. А от Денис Бойко відіграв у своєму стилі – більш-менш вдало на лінії воріт і невпевнено на виходах. На щастя, без серйозних наслідків.

Втім, головне у даному випадку – результат, а він на табло. Як і в 1975-му, поєдинок у Греції завершився з результатом 2:2. Тоді матч-відповідь у Києві завершився мінімальною перемогою "динамівців".

Все у руках Динамо – через тиждень команді Хацкевича залишається лише не втратити перевагу, здобуту в Греції.

 

Категорія: Ліга Європи УЄФА | Переглядів: 4568 | Додав: adminA | Теги: інертний Соль та повторення історії, Олімпіакос – Динамо: ідеальний резу
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Матч Кубка англійської ліги завершився масовими безладами
Янков відмовляється повертатись в "Металург" Д
Серія А не для Гвардіоли, впевнений Раньєрі
"Дніпро" торгується за Віерінью
Анонс 19 туру АПЛ
Іспанська Прімера. "Хетафе" в меншості здолав "Вільяреал". ВІДЕО
Марко Девіч вже майже домовився про перехід в київське "Динамо"
Іспанська Прімера. "Барселона" - "Реал Сосьєдад" - 5:0. ВІДЕО
Подивитися на двобій "Динамо" - "Аякс" можна за 50 гривень
Бекхем не потрібен "МЮ"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024