Сб, 20-04-2024, 00:49
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:54
Олександрія – Динамо: Жерсон з оригінальним рецептом, обділені Шевченком у збірній – чемпіонський стиль і трохи магії

Олександрія – Динамо 1 2: результат і огляд матчу

Олександрія поступилася Динамо (1:2) у 20 турі чемпіонату України 2020/21. Рахунок і звіт матчу – на "Футбол 24".

Україна
20 тур
Олександрія
1 : 2
Динамо
19:30 04:04:2021
14’
Артем Сітало
 
Микола Шапаренко
35’
Жерсон Родрігес
90’

Зустріч непереможної на виїзді команди Луческу (8 перемог і одна нічия в УПЛ) проти 3 найкращої команди, якщо брати лише домашні зустрічі. Інтрига, сюжет! Луческу не виграв у Шарана лише 1 поєдинок у Кубку, решта – це 6 перемог, 0 поразок. Однак на полі "жовто-чорних" було завжди важко (2 мінімальні тріумфи та нічия). Матч, як і онлайн-трансляція Олександрія – Динамо на "Футбол 24", стартував о 19:30. Кияни планували продовжити найкращу актуальну серію Прем'єр-ліги (4 перемоги поспіль). Господарі ж чергували домашні тріумфи (поступилися лише Зорі та Ворсклі) з поразками на виїзді.

Багато боротьби, свистків судді Кривушкіна на старті зустрічі. Воно й не дивно, адже за інтенсивністю єдиноборств Олександрія демонструє навіть кращі показники, ніж Динамо. Перший фантастичний шанс на 8 хвилині якимсь дивом марнують кияни. Після націленого прострілу Де Пени з лівого флангу Бєсєдін пропустив, а Караваєв з кількох метрів дав у поперечину. Буяльський тут же добивав головою, однак влучив у Бондаренка – орендований у Шахтаря центральний захисник у шпагаті прикрив порожні ворота. Буяльський блискуче відборовся в центрі поля. А ось Де Пена втратив момент розіграти контру 2 в одного. Підвели невисока швидкість та егоїзм, адже Караваєв відкривався у розстрільній позиції.

Олександрія – Динамо – 1:2 - огляд матчу

Покарання прилетіло на 14 хвилині. Ковалець у штрафному розкішно прийняв закидання Бабогло – одним дотиком і обробив, і скинув Сіталу. Олександрія удари менш ніж з 10 метрів марнує рідко. Шахтар, який переміг сьогодні ж на полі Ворскли, в режимі LIVE скорочує відставання від команди Луческу до 4 балів. Караваєв таки забив на 17-й. Щоправда, з офсайду. Забарний гарно покотив у розріз, а герой останніх матчів збірної України (2 асисти) на кілька секунд випередив події. Господарі закрилися. Сидорчук і де Пена змушені стріляти здалеку, не дуже гостро.

Ковалець, який відновився в останні години перед матчем, знову бідкається на травму. Засмучені фанатки Олександрії. Утім, Кирило на зубах повертається у гру. Красиво комбінують Шапаренко, Бєсєдін і Буяльський. Де Пену в момент удару грубо зрізали. Олександрія тримає марку свого жорсткого футболу в стилі британської старої школи. Шапаренко кілька разів небезпечно обрізався, захисники Динамо не дрімають і страхують. Ковалець ще один суперпас видає. Бущан і Забарний наварили обрізку, лідер Олександрії в оточенні 3 суперників скинув під удар, Мірошніченко промазав.

Пенальті? Дуже схоже на те. Кендзьора виконав простріл, Мірошніченко виставив руку з-за спини. Монзуль сьогодні на VAR, дуже довго перевіряла епізод, після чого ще й Кривушкін побіг дивитися повтори. Безглуздий 11-метровий привіз захисник Олександрії, простенький же був момент. Шапаренко дуже впевнено виконав пенальті на 35 хвилині – Паньків вгадав, але не встиг дотягнутися. Забарний нині подобається в атаці. Де Пена подав штрафний, Ілля перевисів Сітала, а Паньків ефектно витягнув.

Тепер уже Олександрія бачить гру рукою і просить пенальті. Забарний не без проблем обробляв м'яч, але грав у межах правил. Динамівцям потрібно шукати більше стрімких атак зі швидшим рухом м'яча, адже у повільній позиційній грі бійці/борці Шарана перекривають майже все. 65% володіння, удвічі більше ударів та моментів, але лише нічия для киян за підсумками першого тайму.

На старті другого тайму вилучення Шарана за постійні суперечки з арбітрами, дві жовті для захисників Динамо Попова та Кендзьори. Після перерви Де Пена пробиває головою і зі стандарту. Постійно щось не те з прицілом Карлоса. А ось у підіграші уругваєць виглядає краще. Кинув на хід Миколенку, той прострілив на Караваєва. Олександр забиває другий тур поспіль. Однак Монзуль звертає увагу на те, що Буяльський перебував у положенні поза грою. Віталій не чіпав м'яча, але стояв поруч. Кривушкін скасував взяття воріт. Суперечливе рішення, однак привід був – вчора Манчестер Сіті не зарахували схожий гол Фернандінью через те, що Агуеро стояв перед воротарем.

За 17 хвилин до кінця основного часу Жерсон активно вийшов на заміну, Де Пена зійшов з поля. Шаран поміняв форварда. Жовта за силову боротьбу корпусом без грубощів, у центрі поля. Потім парочка ударів. Замість автора гола вийшов молодіжний чемпіон світу 2019 Устименко. Шапаренко пробивав з-за меж штрафного – Паньків потягнув. Миколенко гостро вривався у воротарський після пасу Буяльського – не було кому замкнути простріл Віталія. Шапаренко не виконав перспективний штрафний. Удар значно вище. І тут же заміна Миколи, на 83 хвилині вийшов Шепелєв.

Скільки ж пауз у грі. То заміни дуже довго тягнуться, то судді по 5 хвилин вирішують за кадром і біля моніторів з повторами. Гармаш замінив Бєсєдіна і завадив Жерсону розстріляти Паньків. Родрігес так розізлився, що готовий був відправити Дениса назад на лаву запасних. Лідер збірної Люксембургу приборкав емоції і вирішив момент самотужки. На 90 хвилині Жерсон протягнув мяч флангом, обігрався з Буяльським і прошив голкіпера ударом у ближній кут. Після 5 поспіль перемоги в УПЛ Динамо на характері та завдяки крутій заміні Луческу зберігає 7-очкову перевагу над Шахтарем. Олександрія на ті ж 7 балів відстає від єврокубкової зони.

Жерсон – король не лише вечірок, лівий фланг киян топ

Людина-свято. Ще кілька днів тому запалював у соцмережах (після переможного гола в Ірландії та взяття воріт Португалії було що відзначати), а тепер забиває ще. Жерсон Родрігес відзначився у 3 поспіль матчі, якщо врахувати відбір ЧС-2022. План Луческу виявився простим і геніальним водночас. Зіграй втомлений після подвигів у збірній люксембуржець у стартовому складі, зовсім не обов'язково, що все завершилося б так само добре. А так Де Пена з Миколенком добряче заганяли правий фланг суперника, а Жерсон вийшов під гаряченьке. Кожен гравець Динамо ліворуч виконував свої атакувальні функції на дуже пристойному рівні. Як для УПЛ це просто топ.

Миколенку вилучення і зароблений пенальті, які подарували Фінляндії нічию, пішли тільки на користь. По-доброму злий, агресивний у єдиноборствах та підключеннях у чужий штрафний майданчик. Це був перший матч Віталія після того фіаско у Європейській кваліфікації на Мундіаль, і він впорався на відмінно. З лівого флангу прийшли 2 найкращі моменти матчу. Навіть Жерсону і Караваєву не так просто було забивати, як у тих епізодах. Де Пена показав, що для нього краще підходить роль асистента, ніж забивали.

Ну, а Родрігес вкотре довів, що за бажання може рвати в кожному матчі. Чи то людина настрою, чи то не завжди знаходить в собі сили після вечірок далеко не в тісній компанії. Інколи Жерсон виконує на полі щось зовсім незрозуміле. А інколи, як в неділю, його егоїзм абсолютно аргументований і в тему. Що ближче до фінального свистка, то більше матч потопав у суддівських свистках, 5-хвилинних консультаціях з VAR та фолах, після яких наступали шалені паузи. У такий момент вже було не до осмислених підготовлених комбінацій. Мав хтось взяти гру на себе. Миколенко пройшов, його удар парирували.

А Жерсон забив майже з тієї ж зони. Універсальний гравець атаки вийшов на неймовірному куражі, а в такому стані його важко зупинити. Найсмішніше, що того взяття воріт могло не бути. Слово Буяльському, котрий з посмішкою оцінив епізод, в якому мимоволі став автором гольового пасу: "У цьому моменті я не віддавав передачу, а сам хотів іти під ліву ногу та бити. Вийшло так, що Жерсон був попереду та вдарив. Може, якби його там не було, я б вдарив. Однак, радше за все, не забив би".

Караваєв на межі навіть хет-трику – дивовижні витривалість і бажання

Форма 28-річного захисника дає всі підстави говорити – "Кара" переживає найкращий момент кар'єри. Десь на такому ж підйомі він переходив у Фенербахче після успіхів у Зорі. Тоді теж грав ближче до атаки. З величезною кількістю моментів. Після двох асистів у збірній України Караваєв сьогодні відкривався як мінімум під новий дубль. Лише дивом Сашко не продовжив свою результативну серію. Неоднозначно скасований гол через активно-пасивний офсайд Буяльського. Ще одне взяття воріт арбітри відібрали заслужено, хоча як же там шкода Забарного – такий елегантний гольовий пас не зарахували.

Ну, а як Караваєв, який підміняє травмованого Циганкова, двічі не забив з кількох метрів?! Він знаходить моменти і розкриває простір біля чужих воріт. Зі свого боку в другому голі зробив усе правильно. Прошив голкіпера, не пощастило з шальками терезів VAR, які могли хитнутися у будь-який бік. І не скажеш, що у збірній Олександр виконує роль захисника. Можна мати питання до реалізації, техніки, але його самовіддане ставлення, вибір небанальних рішень і постійна націленість на вривання у штрафний опонентів просто мусимо відзначити.

Найкращий асистент УПЛ заслуговує на збірну України? Олександрія допомагає киянам

Якби це був Алан Патрік, який має український паспорт, його б давно бодай викликали у національну команду. Кирило Ковалець на рівні зі згаданим бразильцем Шахтаря очолив список найкращих асистентів Прем'єр-ліги. Він віддав 6 гольовий пас у сезоні, а міг і 7 організувати ще до перерви. По суті Олександрія – це дуже багато оборонної праці, дальніх закидань, подач з флангів, бійцівського духу. Та ключовий інгредієнт – магія Ковальця. Сьогодні дещо підвела захисна організація. Наївно привезли собі пенальті, дозволили динамівцям створити забагато моментів. А ось №6 команди, поки мав сили, витягував.

Навіть у неспішному темпі передач своєї команди Кирило одним дотиком здатен на прийомі створити момент з нічого. І буде його крити 1 захисник, двоє чи цілих 3 – взагалі не важливо. Людина з таким баченням, такою ясною головою заслужила хоча б відчути атмосферу збірної України. Тим паче, коли зі зміною поколінь і травмами лідерів відчуваємо проблеми з креативом, з підміною Маліновському та Зінченку, яких ризикують просто заганяти в ритмі 3 матчів по 90 хвилин за 8 днів.

По перерві Олександрія не змогла встояти перед катком Динамо. Надто вже глибоко присіли на свої ворота, відмовилися від атакувальної гри. Імовірно це пов'язано з тим, що Ковалець, який тільки відновився від одної травми, отримав черговий болючий удар. Відтак грав через не можу на прохання Шона Дайча українського футболу – Володимира Шарана. В Олександрії, таке враження, як і в Бернлі, хлопців переводять у лазарет лише тоді, коли ті геть ходити не можуть.

Сам тренер українського середняка – теж настільки емоційно і постійно у грі, що ладен заробити червону картку навіть в той момент, коли суддя роздає жовті гравцям суперника. Вміло і вчасно натиснути на суддю – особливий вид мистецтва. Луческу всі ці прийоми добре знайомі. Може, якби Шаран не отримав вилучення, гол Караваєва і не скасували б. Наставник Олександрії хитро, задоволено посміхався після того втручання VAR. Ніби й справді, так все і планував.

Динамо – найкраще в Україні, без варіантів

Попереду створили більш ніж достатньо для впевненої перемоги. Ззаду мали проблеми лише після пасів Ковальця. Кияни розуміють, що гра на другому поверсі була їхньою больовою точкою. Тому, щоб суперники не били в неї, захищаються доволі мудро. Самі заробили 6 кутових, тоді як Олександрії дозволили подати лише двічі. А саме навіси є суперзброєю команди Шарана в усіх сезонах! В УПЛ 2020/21 тільки Десна результативніше грає на кутових. Тому Луческу грамотно вибудував оборонний план. Якнайменше фолів і вибивань на кутові поблизу своїх воріт, підстраховка, свідоме налаштування на день єдиноборств.

Якщо у попередніх сезонах Динамо дозволяло Олександрії піймати кураж, відправляти себе в нокдаун, то нині навіть гол не став ударом. Лідери УПЛ контролювали гру, видавали якісні контратаки, створювали загрозу з флангів у позиційному наступі. Той вихід Де Пени, коли він змарнував перевагу 2 в 1, більше пасував би "жовто-чорним" у протистояннях цих опонентів зразка минулих сезонів. Навіть юний Забарний цього разу не програвав верхову боротьбу біля своїх воріт, а міг забивати в чужі.

Ніби дивовижно, але Луческу не робив замін до 73 хвилини, а рахунок все залишався 1:1. Просто ніхто не випадав, не було аж такої потреби істерично міняти все і всіх, як робили це Шевченко і компанія у матчах збірної проти Фінляндії та особливо Казахстану. Трохи відчувалася втома, але ті ж стовпи центра поля Сидорчук і Шапаренко витримали до кінця. Як і витримав Бєсєдін, котрий традиційно давав тиху користь у боротьбі.

Буяльський же, взагалі, помітно скучив за футболом. Дивлячись на його забігання у воротарський, гострі паси та цікаві ходи, виникало гірке відчуття жалю. Може, саме таланту Віталія ламати закриті двері не вистачило, щоб хоча б Казахстан вже дотиснути? Ну, а виривати перемоги в подібних матчах – просто безцінно для боротьби за золото. Це почерк чемпіонів. Якщо динамівці не розліняться, не спіймають завчасно зірочку, не почнуть страждати недооцінкою суперника, зможуть довести свою перевагу над Шахтарем, і навіть потенційна поразка в очній зустрічі вже нічого не вирішуватиме.

Тарас Котів

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4334 | Додав: adminA | Теги: Олександрія поступилася Динамо (1:2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Індепендьєнте" пробилося до фіналу Копа Судамерікана. ВІДЕО
"Амкар" не розрахувався з "Динамо" за Дедечка
Фергюсон: Не маю претензій до команди
"Севастополь" скоротить склад
ПСЖ їде на гру з "Карпатами" до Львова резервним складом
Серія А. Відеоогляд матчів суботи. ВІДЕО
Євген Селезньов близький до переходу у "Вердер". ВІДЕО
Куценко: Керівництво "Кривбаса" поставило перед нами високу планку
"Реал" перемагає в Сарагосі. ВІДЕО
ВІДЕО онлайн фіналу Клубного чемпіонату світу з футболу 2010 ТП Мазембе (ДР Конго) - Інтер (Італія)
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024