Сб, 27-04-2024, 06:33
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


18:08
Олександрія – Динамо: анонс матчу УПЛ

Динамо після тріумфу в Кубку довго не гуляло, адже попереду кульмінація боротьби за друге місце в УПЛ.

"Після матчу сказав хлопцям, що у нас вже є Ліга Європи. Якщо нам достатньо, давайте святкувати. Якщо ні – давайте готуватися до наступної гри. Всі сказали: "Ні", – так прокоментував настрій киян Олексій Михайличенко. Дійсно, тішитись поки що немає чому, адже "біло-сині" йдуть на четвертій позиції з відставанням від Зорі у два очки, а Десні програють за додатковими показниками. Сьогодні у чернігівців ще й матч з ослабленим Шахтарем, де все може бути, тож динамівцям на КСК Ніка потрібна тільки перемога.

Динамо – Ворскла: скрипуча перемога киян в Кубку, топ-матч Різника, некрасивий вчинок з Ісенком і суддівський скандал

Щоправда, зробити це важко. По-перше, Динамо зіграло з Ворсклою 120 неймовірно важких хвилин, та й емоційно важко просто так перемкнутись з фіналу Кубка на УПЛ. По-друге, матч з дев'ятою командою чемпіонату вийшов далеким від ідеалу – так, динамівці створили більше моментів, володіли м'ячем і притискали полтавців, але не можна сказати, що супернику поставили нереальні завдання. При цьому кияни продемонстрували проблеми з контролем гри, віддавши "зелено-білим" значні проміжки ігрового часу. І це з Ворсклою! З Шахтарем все взагалі було сумно, а ще сумніше вийшло з Десною, де сіверяни здобули заслужену перемогу завдяки двом ідентичним кутовим. До цього ще й зіграли вельми слабкий поєдинок з Колосом.

Динамо має занадто багато проблем, щоб ось так просто взяти й перемогти Олександрію із міцним блоком в центрі поля. Втім, попередня зустріч завершилась розгромом з рахунком 5:1. Так, там сталися два ранніх голи, вилучення Дубри і так далі, але тактично це була блискуча гра підопічних Олексія Михайличенка – її апогеєм став винос Зорі за півгодини через тиждень. Взагалі, у перших турах після рестарту кияни тішили цікавими тактичними ходами та впевненим футболом, грамотно реалізуючи перевагу в класі, фізиці та кадровому потенціалі. Потім щось зламалося, але в матчі з Ворсклою певні позитивні моменти були. Словом, списувати Динамо зарано – ці хлопці ще повоюють. Звісно ж, якщо вони хочуть пограти в кваліфікації ЛЧ.

Олександрія здається зручним варіантом для чергового набору очок. Підопічні Володимира Шарана вже втратили шанси на медалі, програвши чотири з п'яти останніх матчів із загальним рахунком 5:15 – причому двічі поспіль команду громили по 1:5, а крайню поразку завдав скромний Колос. Втім, тур тому на "жовто-чорних" обпеклася Зоря, яка перша пропустила, потім вийшла вперед і знову пропустила – так, гол забили із сумнівного пенальті, але все одно Олександрія створила занадто багато проблем претенденту на ЛЧ. Шахтарю ж підопічні Володимира Шарана ледь не зірвали чемпіонську вечірку, забивши два м'ячі на старті другого тайму. Словом, Олександрія навіть зараз – не той випадок, коли очки можна рахувати до матчу.

Неоднозначні рішення VAR і красивий гол Хомченовського у відеоогляді матчу Зоря – Олександрія – 2:2

Олександрія в поточному сезоні – це така собі Десна для бідних. Команда ставить міцний блок в центральній частині поля, всім складом сидить за лінією м'яча й намагається підчатувати суперника на контратаках, як із тією ж Зорею тиждень тому. Також "жовто-чорні" традиційно небезпечні на стандартах, але оборона у них не така міцна, як у чернігівців. В позиційному наступі вони взагалі дуже слабенькі. Загалом же, підопічні Володимира Шарана виглядають непогано, допоки сильніший колектив не вмикає клас – тоді все починає сипатись.

Кадрова ситуація

Олександрія не має дискваліфікованих, але їй через умови оренди не зможе допомогти Роман Вантух. Крім того, Дмитро Гречишкін та Павло Пашаєва тренуються за індивідуальною програмою й не встигнуть підготуватися до Динамо. Натомість, у старт точно повернеться Кирило Ковалець, який пропускав минулий тур через перебір жовтих карток.

"Зараз або ніколи": Миколенко може продовжити кар'єру у чемпіонаті Франції “Зараз або ніколи”: Миколенко може продовжити кар'єру у чемпіонаті Франції

Олексій Михайличенко точно не зможе розраховувати на дискваліфікованих Йосипа Піваріча та Мохамеда Кадірі. Крім того, в Києві залишились Фран Соль та Віталій Миколенко, а щодо форми Дениса Попова та Микити Бурди виникають питання – в Олександрію вони поїхали, але через травми центрбеки пропускали два попередніх тури. Вірогідно, Микита змінить втомленого Кубком Сироту, адже він вже давно працює у загальній групі.

Орієнтовні склади на матч Олександрія – Динамо

Олександрія: Паньків – Бухал, Дубра, Бабогло, Мірошніченко – Довгий – Лучкевич, Банада, Ковалець, Третьяков – Сітало

Динамо: Бущан – Кендзьора, Бурда, Шабанов, Караваєв – Сидорчук, Шепелєв – Циганков, Буяльський, де Пена – Вербіч

Прогноз "Футбол 24" – 0:1

Дуже важко робити прогнози з такою Олександрією, а тим паче – з таким Динамо. Кияни після карантину привчили не думати наперед, два рази граючи шикарно, ще три – погано, а далі – як карта ляже. Куди похитнеться маятник на КСК Ніка? Це можуть знати тільки футболісти "біло-синіх", але одне відомо точно – підопічні Володимира Шарана закриються, будуть вилітати в контратаки й закидають штрафний подачами. Динамо буде дуже непросто.

Втім, команда Олексія Михайличенка все одно залишається фаворитом. Хоча б тому, що Олександрію перемагали не тільки Десна з Шахтарем, а і ковалівський Колос. Зрештою, з Ворсклою "біло-сині" періодично виглядали непогано, а центральний блок "жовто-чорних" у Києві вони знесли за півтайму, розгромивши суперника. Динамо для нинішньої Олександрії занадто сильне, тож можна прогнозувати перемогу столичного колективу – важку, мінімальну, але перемогу.

Категорія: Прем'єр ліга України | Переглядів: 4367 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Барселона" готує для Гвардіоли новий контракт
Огляд 17 туру Чемпіонат Німеччини. Результати матчів Бундесліги за суботу 18.12.2010. ВІДЕО
Мірослав Клозе не проти переїхати в Рим
Третій тур ПЛ: огляд матчів неділі
Іспанська Прімера. "Хетафе" в меншості здолав "Вільяреал". ВІДЕО
Жозе Моурінью: Я задоволений статистикою команди
Разван Рац потрапив до складу символічної збірної Ліги чемпіонів за підсумками шостого туру
"Борусія" М - "Гамбург" - 1:2. ВІДЕО
Разван Рац: Ми готові обігрувати кожного
Брігі залишиться у "Ромі"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024