Чт, 25-04-2024, 17:45
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:45
Нещерет приголомшив Мессі та змусив нервувати Барселону – як за 2 тижні пройти шлях від невдахи до героя завдяки випадку

Нещерет приголомшив Мессі та змусив нервувати Барселону – як за 2 тижні пройти шлях від невдахи до героя завдяки випадку

18-річний Руслан Нещерет своєю феєричною грою в матчі ЛЧ Барселона – Динамо порвав усіх. Ще буквально 2 тижні тому ці слова могли б здатися фантастикою.
Ліга чемпіонів
3 тур
Барселона
2 : 1
Динамо
22:00 04:11:2020
5’
Ліонель Мессі
65’
Жерар Піке
 
Віктор Циганков
75’

Динамо все ж поступилося Барселоні в 3-му турі ЛЧ на Камп Ноу з рахунком 1:2. Кияни приїхали на поєдинок з катастрофічними втратами – в розпорядженні Мірчі Луческу не було низки гравців основної обойми, адже COVID-19 суттєво ослабив "біло-синіх" перед виїздом в Іспанію. Ба більше, за два дні до гри з'явилася інформація про можливе її скасування. Проте навіть у таких умовах динамівці змогли нав'язати боротьбу гранду світового футболу та ледь не зачепилися за очки, не реалізувавши кілька розкішних нагод біля воріт тер Штегена. Німецький голкіпер вийшов на поле вперше за 3 місяці та довів, чому його вважають одним із найкращих воротарів сучасності.

Барселона – Динамо – 2:1 – відео голів та огляд матчу

Марк-Андре тер Штеген без перебільшення врятував Барселону у кількох епізодах. Якби кияни відповідальніше поставилися до реалізації, то могли б поїхати з Іспанії з очками. Щоправда, заради справедливості варто зауважити, що і Барса могла накидати у ворота Динамо куди більше. Якби не Руслан Нещерет, який ввечері 4 листопада приголомшив усю футбольну Європу.

18-річний уродженець Мукачевого став одним із тих, хто завдяки спалаху COVID-19 отримав свій шанс зіграти проти Барселони. Ще 2 тижні тому Нещерет вважався третім голкіпером Динамо після Георгія Бущана та Дениса Бойка, але інколи життя тим і прекрасне, що вносить несподівані корективи. Обидва кіпери киян підхопили коронавірус – як наслідок, саме Руслан став безальтернативним вибором Луческу на поєдинок з "синьо-гранатовими". Безумовно, вийти на поле Камп Ноу мріє абсолютно кожен футболіст, але далеко не в усіх це бажання втілюється в життя. Нещерету пощастило – він зіграв на легендарній арені у віці 18 років. І не лише зіграв, а й став головною дійовою особою гри, хоча саме за позицію голкіпера у цьому матчі багато хто хвилювався чи не найбільше.

Нещерет шокував усіх. Поєдинок на Камп Ноу став для молодого воротаря лише другим офіційним матчем за першу команду Динамо (перший був кілька днів тому проти СК Дніпро-1). Раніше Руслан вже їздив на збори з основною командою та навіть виходив у спарингах, але на такий поворот долі, ймовірно, не сподівався і сам кіпер. Дебют у Лізі чемпіонів у віці 18 років та 286 днів – другий показник серед воротарів в історії Динамо після Максима Коваля (17 років і 251 день). Загалом у списку новачків "біло-синіх" у ЛЧ Нещерет посів 6 місце, поступаючись лише вже згаданому Ковалю, а також Іллі Забарному, Георгію Цітаішвілі, Андрію Шевченку та Сергію Реброву.

Барселона – Динамо: Київ видав геніальний матч ЛЧ – шок Мессі, дебют 18-річного Нещерета на 9 балів і провал лише 2 киян Барселона – Динамо: Київ видав геніальний матч ЛЧ – шок Мессі, дебют 18-річного Нещерета на 9 балів і провал лише 2 киян

Попри статус дебютанта Ліги чемпіонів, Нещерет не перегорів. 12 здійснених сейвів – 3-й показник в історії Ліги чемпіонів і перший подібний випадок з сезону 2015/16. Із цих 12 рятувань власних воріт 8 були після ударів з меж штрафного майданчика. Фахівці вже підрахували, що з 14-ти ударів Барселони у площину воріт Динамо 6,6 повинні були завершитися голом. Нещерет пропустив усього 2 – у когось ще є залишаються питання, хто став героєм вечора?

Ліонель Мессі зміг забити українському кіперу лише з пенальті – та й тоді воротар Динамо вгадав напрямок удару, проте трохи не дістав м'яча. Усман Дембеле, Ансу Фаті, Антуан Грізманн, Серхі Роберто та інші – всі їхні намагання розбилися об кам'яну стіну, яку того вечора звали Руслан Нещерет. Пробити цю скелю змогли лише Мессі та Жерар Піке.

Барселона – Динамо: відео найкращих сейвів Нещерета в дебютному матч ЛЧ Барселона – Динамо: відео найкращих сейвів Нещерета в дебютному матч ЛЧ

До слова, аргентинець цілком міг повторити свій знаменитий гол, забитий у травні 2019-го в півфінальному поєдинку ЛЧ проти Ліверпуля. Лео блискуче виконав штрафний удар приблизно з тієї ж позиції, а м'яч влетів у дев'ятку воріт Аліссона Беккера. Що ж, Нещерет ефектно зробив те, що раніше не вдалося одному з найкращих воротарів світу!

Цікаво, що трохи більше двох тижнів тому Нещерет припустився жахливої помилки в матчі чемпіонату України серед команд U-21. Кіпер молодіжки Динамо у виїзному поєдинку з Рухом не зумів впоратися з нескладним дальнім ударом та пропустив м'яч у ворота. Як наслідок, кияни зазнали першої поразки в чемпіонаті. Можливо, хтось і тримав у пам'яті той фейл Руслана, але молодий воротар довів, що вміє забувати про невдачі та рухатися далі.

Вечір 4 листопада став казкою для дебютанта Динамо – у цьому після поєдинку зізнався і сам голкіпер, старт кар'єри якого дещо нагадує Максима Коваля. Судіть самі – обоє грали в Києві під 35-м номером, в УПЛ дебютували проти Дніпра (щоправда, Нещерет вийшов проти СК Дніпро-1), а також у молодому віці зіграли перші поєдинки в Лізі чемпіонів. Руслан, як і Коваль, вміє відбивати пенальті – свого часу Максим опинився в Динамо не в останню чергу через відбитий 11-метровий від Мілевського. Натомість Нещерет неодноразово парирував пенальті на молодіжному рівні, але наразі свою найголовнішу серію кіпер Динамо програв. Це трапилося в лютому в рамках Юнацької ліги УЄФА проти одноклубників U-19 із Загреба (0:0, 3:4).

На цьому паралелі хочеться закінчити. Коваль у підсумку так і не зміг закріпитися в Динамо, пограв на правах оренди у Говерлі, Оденсе та Депортіво (у складі останнього провально дебютував у Прімері, після чого його доля в Іспанії була вирішена). Зараз захищає кольори Аль-Фатеха, хоча йому лише 27 років – мізер, як для воротаря. Сам Нещерет заявляв, що раніше рівнявся на Шовковського, а згодом – на Пятова. Хотілося б, що кар'єра молодого динамівця склалася принаймні не гірше, ніж у легенд українського футболу, а не так, як у колишнього молодого таланта "біло-синіх", який осів у далекій Саудівській Аравії.

Життя сповнене умовностей та несподіванок. Якби був здоровий Бойко чи Бущан, то проти Барси зіграв би хтось із них. Якби хоч один із останніх тестів динамівців на коронавірус дав позитивний результат, гру могли б перенести. Тоді б ми не побачили цього розкішного виступу Нещерета, маленька зірочка якого засяяла вчора у Барселоні. Руслан дебютував в ЛЧ вимушено і вразив усіх, повторивши аналогічний виступ Георгія Бущана в матчах за збірну України у Лізі націй.

Безглуздо заперечувати, що своєю грою на Камп Ноу Нещерет змусить стежити за собою скаутів європейських клубів. Один із них намагався підписати українця ще минулого року – невдачі зазнав Монако Голкіпер Динамо взимку втратив шанс перейти у великий клуб – ексклюзивні подробиці . Тренер збірної України ще півроку тому прогнозував Руслану велике майбутнє, а вчора динамівець довів небезпідставність цих слів. На щастя для Динамо, на початку 2020-го київський клуб підписав новий 5-річний контракт з Нещеретом, тому наразі може не боятися зазіхань європейських багатіїв. Сьогодні ж Руслан заслужив свій момент слави – ще буквально місяць тому він відбивав удари Мессі хіба що у футбольних симуляторах, а тепер змусив світову легенду хапатися за голову. Невідомо, коли 18-річний Нещерет наступного разу зіграє в Лізі чемпіонів, але вихованець Динамо на свій другий шанс точно заслужив.

Юрій Яковлєв

 

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4359 | Додав: adminA | Теги: Нещерет приголомшив Мессі та змусив
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Вадим Євтушенко: Ліппі не очолить "Динамо", там буде інший тренер...
ПЛ 6-ий тур: "Металург" Запоріжжя - "Оболонь" Київ
Євген Селезньов близький до переходу у "Вердер". ВІДЕО
Лужний нікуди не йде з "Динамо": його слова перекрутили журналісти
"Дніпро" Дніпропетровськ - "Металіст" Харків. ВІДЕОЗВІТ
"Локомотив" поки не отримував пропозицій про перехід Алієва
Перше коло другий ігровий день: "Шахтар" стартує без помилок. Інші матчі
Президент "Зорі" вважає, що Суркіс не потрібен українському футболу
"Локомотив" винен за Алієва 4 млн євро"- Суркіс
Петров хоче грати в основі
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024