Пт, 29-03-2024, 04:10
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


19:11
Необхідно зосередити всі сили на битві за друге місце - Блохін

Наставник "Динамо" Олег Блохін, прилетівши з командою на збори в Іспанію, поспілкувався з журналістами.

- "Динамівські" вболівальники вважають Блохіна чарівником і чекають від нього чудес. Вас ці очікування стимулюють чи, навпаки, роблять завдання ще більш складним?

- Уболівальники різні бувають - і по-різному до мого приходу в "Динамо" відносяться. Одні кажуть, що я ніколи не працював успішно на клубному рівні, інші - вважають, що при Блохіні все в команді миттєво повинно налагодитися. Звичайно ж, для мене очікування шанувальників команди - один з найважливіших стимулів, але так швидко, як їм хотілося б, зміни не настають. Крім того, не забувайте, що я прийшов у вересні, а жовтень і листопад - фактично провів на лікарняному.

- Але якби справді проблеми, які існують в "Динамо", можна було вирішувати за помахом чарівної палички - що змінили б насамперед?

- Та я б, напевно, нічого принципово змінювати не став. Мене все по великому рахунку влаштовує. Інша справа, що важко приймати команду в розпал сезону. Готував колектив до сезону один тренер, приходить інший, і гравці змушені на ходу перебудовуватися від одних вимог до інших. Навіть не в тренувальному процесі - в простому людському спілкуванні треба притертися, а це вимагає часу.

Але нічого - притираються потроху. Подивимося, як перший збір пройде. Стабільності нам восени бракувало, ми смикали оборону і середню лінію, даючи можливість різним футболістам себе проявити. Хтось своїм шансом скористався, хтось ні. А що поміняв би за допомогою чарівної палички, так це ліквідував би відставання від "Шахтаря" в чемпіонаті України.

- Без чарівництва тут не обійтися?

- Треба бути реалістами. У подібних випадках прийнято вимовляти, наче заклинання, завчену фразу: мовляв, будемо боротися, поки залишається хоча б один шанс. Ніхто боротьби, зрозуміло, не відміняв, але і здорова оцінка ситуації не завадить: конкуренти занадто далеко відірвалися, а матчів, що залишилися, вкрай мало, щоб розраховувати на виправлення ситуації.

- Але в історії протистояння "динамівців" з "гірниками" траплялося і не таке.

- Згоден. Однак нам слід, якщо говорити об'єктивно, зосередити всі сили на битві за друге місце. Це, до речі, теж буде непросто: і "Дніпро", і "Металіст" перебувають у непоганому стані, команди в Дніпропетровську і Харкові сформовано давно, а ми - лише знаходимося в процесі створення боєздатного колективу. Звичайно, не всі вболівальники пробачать нам відступ в турнірній таблиці, але іноді треба і відійти на заздалегідь підготовлені позиції, щоб потім зробити новий ривок. Адже без падінь не буває злетів. Так що можете скільки завгодно називати мене магом і чарівником, але реального погляду на речі ніхто не відміняв.

- Напевно, якщо не чарівництво, то принаймні трохи більше удачі не завадило б динамівської селекційній службі при пошуках нового форварда...

- Селекція провела за короткий період величезну роботу. Ми розмовляли з багатьма клубами, існували у нас напрацювання та за іншими джерелами, але або ціна в підсумку на нападника виявлялася завищеною, або футболістів просто відмовлялися відпускати - турнірні завдання, як ви розумієте, існують не тільки у нас. Крім усього іншого, не стану кривити душею, мені взагалі вкрай складно підібрати форварда.

- Кожного гравця порівнюєте з собою?

- (Посміхається). Не в цьому справа. Критерії, за якими хотілося б знайти футболіста цього амплуа, напевно, занадто високі. А тим часом не тільки у нас, але і у всьому світі, як я подивлюся, настає дефіцит класних нападників. Стосується ця проблема навіть провідних клубів світу. Важливо при цьому розуміти, що форвард залежний від організації командної гри. Якщо вона не поставлена, успіху не доб'ється в атаці ні Мессі, ні Блохін.

- Які сильні сторони бачите в Кравця?

- Мені важко про це судити. Він з основним складом при мені толком не тренувався, а Кравець на "Местальї" в свій час і зараз - два різних гравця. У 2009 році у нього була швидкість, динаміка, він йшов у боротьбу, створював гостроту. Які з тих його якостей залишилися сьогодні - покаже робота в Марбельї.

- Ви з ним все це обговорювали?

- Поки ні з одним гравцем індивідуальних бесід він не проводив. Хоча, читаючи їх інтерв'ю, зустрічаю буквально в кожному запитання журналіста: "Що вам Блохін при зустрічі сказав?" Це не означає, що пустив процес на самоплив: ще буде час поспілкуватися на зборі з новачками, запитати, як влаштувалися на новому місці, які є побажання. Викладу їм заодно свої вимоги, щоб хлопці розуміли, чого від них чекаю.

- Пролунали не так давно в інтерв'ю слова Євгена Хачеріді - хочу, мовляв, змінити клуб через розбіжності з Блохіним - які емоції викликали?

- У деталі я не вникав і слова гравця не аналізував. Не бачив у цьому принципову необхідність.

- Але практично відразу після сказаного Хачеріді, який мав ще два роки контракту, переуклав його на чотири - на більш вигідних, як я розумію, умовах

- Переуклав. А буквально вчора запізнився на тренування - і буде змушений заплатити штраф.

- Причина виявилася неповажною?

- Якщо чесно, мені ніколи було розпитувати: турбот напередодні вильоту вистачало. Та й чи так важливо, сніг пішов на вулиці або град - футболісти повинні приїжджати на базу за годину до початку заняття, а він прибув за п'ятнадцять хвилин. Санкції набувають чинності "автоматом" - тут ніякі розмови не потрібні. Все до дрібниць розписано, я нічого додатково не зобов'язаний оголошувати. От якщо запізнення набувають систематичного характеру - штрафи стають більш глобальними.

- Тепер, коли Олег Гусєв підписав новий трирічний контракт, можете сказати: не було побоювань, що пропозиція від "Металіста" здасться йому більш вигідною?

- Ні побоювань, ні тривоги. Була тверда впевненість, що Гусєв залишиться в "Динамо". Сказав Олегові, що розраховую на нього і повідомив про це президенту. Йому залишалося лише зустрітися з Ігорем Суркісом, щоб обговорити деталі нового контракту.

- Ви розповідали, що після комплексного обстеження, яке показало поліпшення в стані вашого здоров'я, сказали лікарям: "Космонавт Блохін до польотів готовий". А якщо серйозно: що відчували, піднімаючись після довгої перерви на борт літака?

- Чи було хвилювання? Ні найменшого - я в своєму житті стільки тисяч кілометрів налітав! А мій гарний настрій - краще свідоцтво того, що подорож пройшла для мене без проблем. Ось додому між двома іспанськими зборами не полечу: два зайвих перельоти та акліматизація були б явно зайвими.

Джерело: 
sport-express.ua

Категорія: Інтерв'ю і футбольна аналітика | Переглядів: 4972 | Додав: adminA | Теги: битві за друге місце - Блохін
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Каддурі: Найгірші спогади у "Динамо" про Газзаєва
Свій перший матч у новому році "Динамо" зіграє проти "Маккабі"?
Маркевич: Розцілував Мілевського після матчу
Ярославський про Девіча: Я не терпітиму шантажу
Прийма: Радий поверненню Чечера
"Сарагоса" і "Шахтар" боряться за Дос Сантоса
Ібрагімовіч: Моурінью кричав на мене
Півмільярда за один гол за матч для "Ман Сіті"
Подивитися на двобій "Динамо" - "Аякс" можна за 50 гривень
Агент Бенітеса ще не домовився про розірвання контракту
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024