Ср, 24-04-2024, 04:07
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:22
"На полі була одна команда майбутнього". Фінські ЗМІ вражені Україною

 

"На полі була одна команда майбутнього". Фінські ЗМІ вражені Україною – отрута від Петракова, 10 овечок і 3 наші герої

Збірна України переграла Фінляндію (2:1) у кваліфікаційному матчі на ЧС-2022. Ми зібрали реакцію фінської преси на успіх "синьо-жовтих".

ЧС-2022
7 тур
Фінляндія
1 : 2
Україна
19:00 09:10:2021
29’
Теему Пуккі
 
Андрій Ярмоленко
4’
Роман Яремчук
34’

Ilta-Sanomat: Свято завершилося великим розчаруванням

"Факт поразки від України – далеко не найгірший момент вечора. Найбільшого болю завдало те, що ми побачили безпосередньо на полі, гру команди. Україна явно переважала Фінляндію в усіх компонентах. Голи – лише один з них. Мусимо визнати, що було ближче до 1:3 чи 1:4, чим до нічиєї. Настільки потужно у суботній вечір грала Україна.

Фінляндія – Україна: перший тріумф у відборі до ЧС-2022, Петраков дарує емоції та перевіряє нерви, Ярмоленко – маестро

На полі була одна команда майбутнього. На жаль, ця команда грала у синіх футболках. Надії на чемпіонат світу вмирають. Фінляндія повинна повернутися на свій рівень, а якщо наш рівень – це суботній футбол, настав час серйозно задуматися", – пише Янне Косунен.

А ще фінська преса обурюється рівнем організації матчу на Олімпійському. Черги на вході, катастрофічні черги в туалети та, як наслідок, оброблені паркани зіпсували картину свята. Оновлена арена не впоралася з напливом 30 тисяч вболівальників.

"У першому таймі проти України суомі показали найгірший футбол від початку кваліфікації. Рахунок 1:2 лестив нашій команді. Як тільки господарі втрачали м'яч, гості миттєво рвалися до воріт. І таке траплялося постійно", – додає Саку-Пекка Сунделін.

Експерти популярного видання виділили героїв матчу. Компліменти дісталися трьом українцям: "Андрій Ярмоленко до перерви робив усе, що хотів. Великий, сильний, технічно оснащений і швидкий гравець Вест Хема покарав Фінляндію за помилку красивим голом. Яремчука також нереально було спинити.

Ще одна зірка матчу – 37-річний голкіпер Андрій Пятов, який провів сотий матч за збірну України. "Сови" не часто його турбували, але ветеран виконав свою справу на відмінно. Його натхнення викликає симпатію – старий всіма силами намагається встигати за новими трендами".

Iltalehti: Українські контратаки стали отрутою для Фінляндії

"Другий пропущений був особливо болючим. Зграя "сов" просто заснула в один момент. Ніби всі одночасно кліпнули очима. До перерви Україна покарала суомі двічі. Але рахунок 1:2 навіть компліментарний для господарів, адже вони постійно страждали від українських контратак.

Фіни з перших хвилин хотіли зарядити публіку та побігли пресингувати, але пресингу бракувало злагодженості. Україна його проходила. Перехідні фази стали смертельною проблемою. Гості часто отримували варіанти для контратак", – інформує Анссі Кар'ялайнен.

"Болюча втрата. Фінляндія вклонилася Україні в запаморочливому трилері", – йдеться в сусідньому матеріалі. Таблоїд замість оцінок виставив гравцям своєї збірної значки: лев або вівця. Лише три фіни (Градецкі, Пуккі та Ніссіля) отримали левів, іншим десятьом намалювали по вівці, декому навіть дві.

Hesari: Проблеми "сов" ростуть, надії на ЧС падають

"У суботу ввечері над Гельсінкі літала надія. Марш фанів до Олімпійського, гімн, прекрасна атмосфера. Люди сподівалися на боротьбу за чемпіонат світу. Ставки були дуже високими. А після поразки шанси на Мундіаль сильно зменшилися.

У команди Маркку Канерви занадто багато проблем. Оборона була козирем, але зараз кам'яна стопа "сови" розвалюється. Проти України захист виглядав на диво вразливим. Труднощі в атаці переслідують не перший день. Голів мало, партнери не створюють для форвардів достатньо шансів. Невже відсутність кількох важливих виконавців так вплинула? Схоже на те", – констатує Арі Віртанен.

Yle: Фінський потяг на чемпіонат світу зійшов з рейок

"Помилки дуже дорого коштували "совам" у бойовому хрещенні на оновленому Олімпійському. Україна в першому таймі двічі безжалісно покарала Фінляндію. Ярмоленку дозволили забити, зігравши розхлябано, а гол Яремчука став наслідком низки послідовно неправильних рішень.

Такі фейли не притаманні команді в останні роки – від того болить ще більше. А от атакувальна гра в матчі з Україною знову постала вкрай слабкою. Завдяки цій перемозі Україна закріпилася в статусі головного претендента на друге місце в групі", – пише видання.

"Ну що, фанати Маліновського, ви заспокоїлися?": Петраков відповів критикам перемогою, або Чому незамінних гравців немає

Категорія: Національна збірна України | Переглядів: 4400 | Додав: adminA | Теги: На полі була одна команда майбутньо
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Бекхем не потрібен "МЮ"
Шостий тур Української Прем’єр-ліги: підсумки
Гендир "Кривбасу": Повністю довіряємо тренерському штабу
Кварцяний: Буде по 4-5 тренувань на день
Кака буде не в "Реалі"?
"Маккабі" використовуватиме Пилявського як оборонця
Златан: Нам не вистачало такого як Кассано
Рейтинг IFFHS: шість українських клубів поліпшили свої позиції, а "Шахтар" ввійшов у ТОП-30
Півмільярда за один гол за матч для "Ман Сіті"
"Дніпро" не зміг купити іспанського захисника
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024