Сб, 20-04-2024, 02:48
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:08
Монако – Шахтар: Де Дзербі виграє перший акт – ЛЧ все ще далеко, парочка магів і такі різні українці

Монако поступився Шахтарю (0:1) у першій грі плей-офф Ліги чемпіонів. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
Плей-офф кваліфікації
Монако
0 : 1
Шахтар
22:00 17:08:2021
 
Педрінью
19’

Розкішний старт – Матвієнко, Соломон і Педрінью феєрили на фоні боягузливих французів

Настав час вирішальних поєдинків за право вийти у груповий турнір ЛЧ 2021/22. Матч, як і онлайн-трансляція Монако – Шахтар на "Футбол 24", стартував о 22:00 за київським часом. Обидві команди впевнено подолали третій раунд кваліфікації, а у внутрішніх першостях тільки по разу поступилися. Утім, якщо віце-чемпіон України виграв усі свої матчі при Де Дзербі, крім одного в УПЛ, то суперник поки не знає смаку перемог у французькій Лізі 1. Команда Ковача забила лише 1 гол та набрала скромне очко за перші 2 тури.

Перший момент за українцями. На 7 хвилині Матвієнко обігрався з Траоре і потужно пробив з кількох метрів – голкіпер перевів на кутовий. Монегаски відповідають високим пресингом і дальніми закиданнями, але все це розбивається об Марлона, який і перехоплює своєчасно, і м'яча під тиском не боїться. Другий удар у матчі знову завдає Матвієнко. Соломон подав з кутового, лівий захисник Шахтаря спробував забити з розвороту, невлучно. Перша спроба Монако лише на 16 хвилині. Обрізка "гірників" у центрі, швидкий перехід в атаку гасит Матвієнко. Друга хвиля атаки завершується не дуже прицільним ударом Головіна здалеку.

Шоу одного актора на 19 хвилині. Педрінью після стіночки із Соломоном накрутив 3 суперників. легко увірвався у штрафний і ще спокійніше розібрався з воротарем. Робота Шахтаря на стандартах – це фіаско. Просто пощастило, що не влучив захисник Монако, а 194-сантиметрового Бадіяшиля не тримав же абсолютно ніхто! Схоже, у цих подачах і криється головний шанс французів. Хоча не тільки. Соломон затремтів у центрі під пресингом. Швидке переведення Сідібе у штрафний, Бен-Єддер з ударної правої не прошив Трубіна. І тут же ще одна подача з правого флангу. Майже повтор жахіття в Генку, але Фоланд, легко перегравши Вітао у повітрі, пробачив.

Страждання Шахтаря, що затягнулося аж на годину

Головін створив найкращий момент своєї команди за 30 хвилин гри, якщо вірити статистиці Opta. Водночас росіянин страждає в обороні проти Тете – бразилець возить, на межі жовтої для плеймейкера Монако. Бен-Єддера дуже вже часто пускають на ударну позицію в межах карної зони. Постійно якісь проблеми в "гірників". То Антоніо відчує біль, то Додо, то Траоре. А все це незамінні гравці. Багатенько браку в центрі поля. Монако миттєво запускає швидкі м'ячі, але покарати гравців Шахтаря, які заграються, не виходить.

Тчуамені з лінії штрафного перевірив реакцію Трубіна – на рівні. Монако підрівняв статистику володіння, а за ударами вийшов уперед (8:5). Проблема господарів у тому, що Шахтар ефективніший (3:2 за ударами у площин воріт). За сукупністю Монако навіть трохи гостріший, а на гол точно награв. Дуже насторожує, як команда Де Дзербі почала регулярно дарувати моменти французам у другій половині тайму. Сідібе – найгостріший у матчі. На фланзі Матвієнка правий захисник створив найбільше моментів серед усіх гравців на полі. Трубін і Марлон – найкращі у Шахтаря. Патрік замість Педрінью у перерві. Де Дзербі тривогу теж відчув.

Важливий прорив у плані результату, але Степаненко і Коноплянка розчаровують

Головін закручував з-за меж штрафного, черговий ефектний сейв Трубіна. Бен-Єддер поклав Матвієнка на газон і розстрілював голкіпера. Добре, що один з двох українців на полі рятує знову і знову. То Марлон полізе на чужу половину з м'ячем і привезе момент, то Вітао. Досить хаотичний футбол, ніби ми чемпіонат старої-доброї Бразилії дивимося. З усіма її романтизмом та наївністю. Гра від воріт до воріт, але... без особливих моментів. Соломон дуже класно почав, але давно знітився. Коноплянка виходить. Ковач замінив Фофана, Головіна, Желсона й Бен-Єддера. Вийшов, зокрема, Діатта, який добив Динамо у кваліфікації ЛЧ 2 роки тому.

У Шахтаря за 30 хвилин після перерви повний 0 ударів проти 4 у суперника. Та команда Де Дзербі вже показувала здатність вибухати на рівному місці. Майкон отримав пошкодження. Степаненко вийшов на 74-й. І так були проблеми з виходом в атаку, а поява ветеранів збірної України тільки ускладнила процес. Відверто страждають свіжі Коноплянка і Степаненко під високою напругою агресивного пресингу. Українці таки посприяли першому ударові Шахтаря після перерви. На 80 хвилині Антоніо приклався здалеку, без особливої загрози.

Степаненко привозить неприємності на свої ворота, пригадуючи агресію Інтера у пам'ятному півфіналі ЛЄ. Боаду пробиває у стійку. Траоре вдруге загубив перспективний момент мінімальним офсайдом. Повний хаос після кутових і штрафних Монако. Марлон дивом витягує снаряд у повітрі з-під суперника. Степаненко заробляє першу жовту в матчі. Паніка, яку намагаються збити замінами. Сікан і Марлос замість Траоре та Тете на останній хвилині основного часу. Жовта ще й Алану Патріку. Великий позитив у тому, що другий поспіль матч звели до сухої перемоги, чого при Де Дзербі ще не було. Однак, якби не натхненна гра Трубіна, все могло скластися інакше.

Маркос Антоніо замахується на лаври Канте, а Педрінью маг не лише у штрафному

Блискучий матч бразильського опорника. Антоніо з відривом відбігав більше за всіх інших на полі. І робив це Маркос не бездумно. У центрі поля було дуже багато важкої праці. Постійні пастки французів провокували регулярні швидкі переходи. Доводилося бігти відпрацьовувати назад. Однак Антоніо вкотре проявив себе універсальним гравцем. Класно підіграв у єдиній гольовій атаці. Безумовно найкращий дальній пас матчу (6 з 6 пройшли!), дуже гідно у боротьби проти атлетів Ковача.

Педрінью витворив щось магічне. Звісно, передумови для взяття воріт традиційно створила система каруселей Де Дзербі. Однак скільки було таких же симпатичних підходів після перерви, а результату мізер – 1:8 за ударами у другому таймі просто лякають. При цьому хлопчина, який подвоював то лівий, то правий фланг, ще й розумно відводив за собою Тчуамені. Потужний опорник, здатний і сам забити, і перекусити суперника, залишав за собою голий центр поля, куди могли вриватися Траоре і компанія. І все це завдяки хитрим маневрам Педрінью. Не дивно, що саме після його заміни Шахтар настільки просів (навіть за влучаннями 1:4, не враховуючи удар у стійку).

Трубін і Марлон – герої матчу, перспективи вікових українців сумні

Багато хто обурюється засиллям легіонерів у стартовому складі Де Дзербі на матчі Ліги чемпіонів. Однак той же Марлон показав, що таке розіграш від воріт під тиском, як він має бути. А ще неймовірні 11 разів підчистив за партнерами (у другого в матчі Матвієнка 7 виносів). Кривцов ще здатний нищити суперників у чемпіонаті України, але з м'ячем у настільки агресивних умовах вже значно гірше. Те саме Степаненко і Коноплянка. До травми Майкона Шахтар тріщав, але не падав. Після виходу заслужених збірників України команда сідала все глибше і безперспективніше.

Суперник ніби свідомо давив саме в ці больові точки. Бо той же Соломон, як і Педрінью з Тете, вміє розвернутися і зіграти спиною до воріт монегасків. Коноплянці з цим значно важче. У межах свого штрафного Шахтар дозволив 10 ударів, а сам провів лише 4 такі уколи. Якби не це, можна було б говорити про солідну перемогу на класі. З іншого боку відчутна перевага за ударами (16:6) не відтворює реальну картину. В очікуваних голах Монако лише на 0,44 xG кращий (1,18 проти 0,74), тож більшість моментів не були критичними. І все ж 6 сейвів Трубін видав.

У всіх компонентах Анатолій зіграв настільки впевнено, ніби йому вже далеко за 25, а досвід вимірюється вже фіналами ЛЧ. Його холоднокровність при пресингу суперників, які масово набігають у штрафний, вражає і може стати перевагою в конкуренції з Бущаном. Де Дзербі зізнався, що в моментах найвищого тиску дозволяє грати простіше, на виніс. Трубіну залишають право вибору, і це теж важливо.

Здолати Монако на виїзді та ще й не пропустити – це чудовий результат. Але в матчі-відповіді навички Трубіна знову можуть виявитися вирішальними. Шахтар наразі не здатен домінувати у стилі Ман Сіті Гвардіоли більше часу, ніж ми побачили сьогодні. Добротна реалізація дала психологічну перевагу, а потім команда попливла. І теж спрацювали ментальні фактори. Бразильцям не вдавалося переводити гру на чужу половину так само стабільно, як у перші 25-30 хвилин.

Це не виглядало настільки провально, як при Каштру, але команда Де Дзербі змушена була тримати удар за ударом. Після перерви вже й м'яч віддали навіть статистично. У Монако зараз, як не дивно, психологічна перевага. Підопічні Ковача вже точно не будуть такими гостинними та боязкими, як на старті зустрічі. Вони відчули запах крові. Буде дуже непросто, а Шахтар досі не може остаточно зрозуміти: його активна гра всією командою з 10 польових футболістів, які діють на чужій половині, створює більше ризиків йому чи суперникам.

Тарас Котів

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4310 | Додав: adminA | Теги: парочка магів і такі різні українці, Монако – Шахтар: Де Дзербі виграє п
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Сарагоса" і "Шахтар" боряться за Дос Сантоса
"Металіст" і "Карпати" оштрафували очками та грошима
Фергюсон: Не маю претензій до команди
Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Севастополь". ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
"Майнц" – "Шальке" 04 – 0:1. ВІДЕО
Пепе має намір залишити "Реал"
ЗМІ: "Зеніт" оцінив Лемпарда в 15 млн євро
Перша ліга третій тур. "Олександрія" не знає втрат
Футболіст "Дебрецена" розбив вікно консульства Польщі у Харкові
Третій тур ПЛ: огляд матчів неділі
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024