Пт, 19-04-2024, 13:23
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


18:48
"Металіст" припідняв завісу над Курченком

Офіційний сайт харківського "Металіста" опублікував біографію нового власника клубу.

"Курченко Сергій Віталійович

Народився 21 вересня 1985 року в м. Харкові в малозабезпеченій сім'ї.

З 1992 по 2002 роки навчався в середній школі № 122 м. Харкова.

У шкільні роки активно займався спортом (карате).

З 16 років працював в компанії "Експогаз". Протягом двох років С. Курченко пройшов шлях від кур'єра до заступника комерційного директора, який курирував напрямок дрібнооптової торгівлі. За короткий період часу він фактично з нуля організував профільний підрозділ дрібнооптової торгівлі скрапленим газом. Реалізовані їм проекти, дозволили значно збільшити прибуток компанії "Експогаз".

Одночасно, з 2002 по 2006 рік, Курченко навчався в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут", отримав базову вищу освіту за напрямом "Економіка і підприємництво", кваліфікацію бакалавра з обліку і аудиту.

У 2005 році, у віці 19 років, Курченко залишив компанію "Експогаз" і зайнявся самостійним бізнесом. Отриманий досвід і притягнуте фінансування дозволили йому здійснити ряд успішних інвестиційних проектів на первинному будівельному ринку і на земельному ринку в Харківській області.

У період з 2005 по 2008 рік, аж до економічної кризи, зростання цін на ринку нерухомості України становило понад 30% на рік. Хороша кон'юнктура дозволила підприємцю за три роки накопичити капітал, достатній для виходу на ринок великооптової торгівлі скрапленим газом.

Після отримання в 2008 році в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" повної вищої освіти за спеціальністю "Інтелектуальна власність" Курченко переїхав до Києва.

Ринок зрідженого газу України почав активно розвиватися в 2009 році, коли внутрішнє виробництво перестало задовольняти зростаючі потреби. Істотно зросли імпортні поставки. Для роботи в цьому напрямку С. Курченко створив компанію "Газ Україна". Наявний капітал, накопичені зв'язки в діловому середовищі, підібрана команда професіоналів дозволили компанії в короткі терміни налагодити партнерські відносини з виробниками зрідженого газу, як всередині України, так і за її межами. Сьогодні група компаній "Газ Україна" займає лідируючі позиції на українському ринку великооптової торгівлі скрапленим газом, забезпечуючи поставками близько 70% потреб ринку.

Стагнація нафтопереробної галузі України призвела до значного зростання поставок імпортного палива. Перспективність цього сегмента бізнесу призвела до організації в групі компаній "Газ Україна" напряму з реалізації нафтопродуктів. Детальний аналіз ринку, ефективна стратегія і високий рівень торговельних комунікацій дозволили отримати вигідні умови від постачальників - виробників. Розвиваючи цей напрямок на протязі 3-х останніх років, група зайняла лідируючі позиції на ринку нафтопродуктів України. Сьогодні її клієнтами є всі великі мережі АЗС країни.

Для формування стійких каналів збуту група з початку 2011 року приступила до створення власної збутової мережі АЗС на терріторії України і на ринках Центральної Європи.

З 2010 року почалася активна експансія групи на ринки Росії, Білорусії, Казахстану. В даний час на частку цих держав припадає до 40 відсотків операцій групи, і стратегія її розвитку передбачає подальше зростання в цьому напрямку.

Паралельно з розвитком бізнесу з 2009 по 2011 рік Сергій Курченко навчався в Національному Університеті "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого", здобув другу вищу освіту за спеціальністю "Правознавство" та кваліфікацію юриста.

Сьогодні група компаній включає структури, що займаються торгівлею природним і зрідженим газом, нафтопродуктами, банківською діяльністю, біржовою торгівлею, будівництвом та іншими напрямками. Річний оборот групи становить близько 10 млрд. доларів США.

Система довгострокових контрактів, сформованих групою за останні роки, дозволяє забезпечити безперебійне постачання споживачів України всіма видами паливної продукції, незалежно від ринкової кон'юнктури та інших чинників.

Акумульовані групою кошти дозволили Сергію Курченко розпочати реалізацію великих соціальних проектів. У 2012 році він став власником харківського футбольного клубу "Металіст" і надалі має намір інвестувати значні кошти в підтримку національного спорту".

Нагадаємо, раніше група компаній Сергія Курченка "Газ Україна" стала власником "Металіста", купивши його у Олександра Ярославського.

Джерело: 
ФК "Металіст"


Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4912 | Додав: adminA | Теги: завісу над Курченком, Металіст
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Сісе не хоче йти з "Фрайбурга"
Люнгберг повертається на Туманний Альбіон
Джо Коул знову може стати гравцем "Вест Хема"
Моурінью, який образив Діарра, дісталося пластиковою пляшкою
Жозе Моурінью: Я задоволений статистикою команди
Ігнатьєв: "Динамо" та "Локомотив" - це небо і земля
Матеуса представлять сьогодні
ВІДЕО онлайн програми каналу 2+2 ПРО ФУТБОЛ за 20.12.2010
Юрій Сьомін найближчим часом збирається до Англії
Шуст підписав контракт із “Іллічівцем”
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024