Пт, 19-04-2024, 21:40
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


14:31
Мессі в центрі скандалу через ФІФА – з'явилися докази махінацій під час визначення переможців

Нападник Барселони Ліонель Мессі, ставши лауреатом FIFA The Best-2019, опинився в неприємній ситуації. Від ФІФА вимагають пояснень через помилки у підрахунку голосів.

В середу, 23 вересня, у Мілані відбулася церемонія нагородження FIFA The Best-2019. Переможцем номінації став Ліонель Мессі, набравши 46 балів. Другим став Вірджил ван Дейк, в активі у якого 38 голосів. Третій – португалець Кріштіану Роналду (36 балів).

Мессі розчулив усіх словами про своїх синів на церемонії FIFA The Best-2019 – зворушлива промова аргентинця Мессі розчулив усіх словами про своїх синів на церемонії FIFA The Best-2019 – зворушлива промова аргентинця

Футбольну громадськість по-справжньому шокували такі результати. Чимало експертів вважають, що нагороду мусив отримати Вірджил ван Дейк, який був одним із лідерів тріумфатора минулорічної Ліги чемпіонів – Ліверпуля. Навіть Кріштіану Роналду, який другий рік поспіль проігнорував церемонію, відзначив нідерландця: "Вірджил – неймовірний футболіст, він добре виступив в минулому сезоні, тому я думаю, що заслуговує на цю нагороду більше, ніж Мессі". Свої слова португалець підтвердив діями – Роналду у голосуванні віддав перше місце саме ван Дейку. Цікаво, що Кріштіану ніколи не голосував за Мессі, тоді як аргентинець другий рік поспіль знаходить для свого головного конкурента місце у своїй трійці найкращих.

За кілька днів палкі дискусії щодо справедливості цьогорічних результатів почали вщухати. Однак сьогодні історія знову набрала обертів. Можна навіть стверджувати, що тепер це – справжнісінький скандал. Не вперше на адресу ФІФА лунають закиди щодо недоброчесності під час підрахунку голосі, але цього разу маємо чіткі докази маніпуляцій з результатами голосування.

FIFA The Best-2019 – за кого голосували Шевченко та Пятов як представники України

Першим про порушення заявив капітан збірної Нікарагуа Хуан Баррера, зізнавшись, що не голосував за нападника Барселони Ліонеля Мессі. Мало того хавбек Реала Естелі зовсім не брав участі у виборі найкращого. Про це він повідомив, розмістивши відповідний запис на свої сторінці у твіттері: "Я не голосував за FIFA The Best-2019, і будь-яка інформація про мій голос неправдива, дякую".

Пізніше у коментарі місцевій пресі Баррера пояснив свої слова: "Я ніколи не голосував за Мессі. Я був здивований, коли прочитав список капітанів, що голосували, і побачив там моє ім'я. Я навіть не голосував. ФІФА стверджує, що надіслала форму для голосування на мою електронну пошту, але насправді я ніколи її не отримував і, отже, не міг проголосувати. Як я міг вибрати Мессі, якщо я навіть не скористався своїм правом голосу".

Якщо заяву капітана Нікарагуа ще можна поставити під сумнів, то головний тренер Судану Здравко Логарушіч надав справжні докази махінацій. Згідно з протоколом ФІФА, 53-річний фахівець до своє трійки включив Ліонеля Мессі, Вірджила ван Дейка та Садьйо Мане.

Однак хорватський наставник африканської збірної після заповнення форми сфотографував її. Логарушіч насправді перше місце віддав Мохамеду Салаху, друге – Садьйо Мане, а третє – Кіліану Мбаппе. Тепер від ФІФА вимагають пояснень, як могла трапитися така ситуація. Надіслала офіційний запит до організації також Федерація футболу Єгипту, яка стурбована тим фактом, що ім'я їхнього співвітчизника просто зникло зі списку голосів тренера Судану.

Важко спрогнозувати, як завершиться цей скандал. Проте малоймовірно, що це якось вплине на результати. Ніхто у Мессі не буде забирати нагороду. Водночас слід зауважити, що це вже не перший випадок, коли ФІФА звинувачують у махінаціях під час визначення переможців індивідуальних нагород. Подібна історія трапилася у 2015-у році, коли організація була причетною до вручення "Золотого м'яча". Примітно, що тоді теж переможцем був Ліонель Мессі.

 

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4411 | Додав: adminA | Теги: Мессі в центрі скандалу через ФІФА
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Чемпіонат Іспанії. "Альмерія" красиво переграє "Севілью". ВІДЕО
Захисник "Рейнджерса" Керк Броудфут потребує хірургічного втручання
ЗМІ: "Золотий м'яч" кращого тренера року отримає Вісенте дель Боске
Владислав Калітвінцев лікуватиметься в Італії
Алан Ширер не очолить "Ньюкасл"
Скрипник: Тимощук з Ван Боммелем пива попили...
Андрій Шевченко на межі розлучення з Крістен Пазік
6-й тур Ліги Європи: "Карпати" і ПСЖ розходяться миром. ВІДЕО
Друге коло: Дніпровські пороги. Огляд другого ігрового дня
ПЛ 6-ий тур: "Металург" Запоріжжя - "Оболонь" Київ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024