Пт, 29-03-2024, 18:59
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


21:51
Коломойський більше не спонсоруватиме "Волинь" та "Кривбас"

Інтриги в гонці за перше місце в чемпіонату України немає. Однак інтерес до змагань підтримує не тільки битва за "срібло", а й проблеми у ще донедавна благополучних клубах.

Яка доля чекає "Волинь", "Кривбас" та "Арсенал", які зіткнулися з фінансовими труднощами? Ці три клуби ЗМІ приписували Ігорю Коломойському. Хоча, наприклад, президент "Кривбасу" Олександр Лівшиць і сам підтвердив, що клуб на 50% фінансується Коломойським.

У статті 49 регламенту ФФУ чітко сказано, що претендент на атестат (клуб) до 31 березня має документально довести, що у нього не було заборгованості перед своїми працівниками (футболістами та ін), соціальними фондами і податковими органами, які виникли до 31 грудня. Після подачі всіх документів клуб проходить аудит, а за результатами цього аудиту комітет ФФУ з атестації клубів приймає своє рішення.

Стало відомо, що ФФУ готова дати клубам час вирішити свої проблеми до завершення сезону, але потім за справу може взятися УЄФА. За словами головного тренера "Волині" Анатолія Дем'яненка, зарплату команді так і не виплатили, незважаючи на всі обіцянки керівництва.

"Ми чуємо обіцянки. Важко підтримувати командний дух, коли люди не отримують зарплату, - сказав Дем'яненко. - Хлопці молодці, продовжують мені довіряти. Чому так відбувається? Знаєте, я навіть не можу сказати, ніби все було добре. Чи будується база? Так, але дуже повільними темпами, а команді ніде тренуватися - полів немає. Звичайно, якщо так і далі буде, то "Волинь" не пройде атестацію", - сказав Дем'яненко.

Спонсор "Волині" і "Кривбасу" Ігор Коломойський, за інформацією "Коментарів", більше не допомагатиме цим клубам. Спонсорування відразу кількох команд Прем'єр-ліги ("Дніпро", "Кривбас", "Волинь", "Арсенал") обходилося надто дорого і ніякого успіху йому не принесло.

Середня зарплата футболіста Прем'єр-ліги на місяць - 10 тисяч доларів. Мінімальна сума на отримання клубу Прем'єр-ліги - це 500 тисяч доларів на місяць. У цю суму входить харчування, переїзди, витрати на суддів, оплата бази, проживання гравців і тренерів у квартирах, форма, отримання стадіону та багато іншого. Але "Волинь" і "Кривбас" - це клуби, які обходяться мінімум в 1,5 мільйона доларів на місяць.

В умовах безприбутковості українського футболу фінансування цих команд - сумнівне задоволення. А якщо додати ще й будівництво бази "Волині", одне поле на якій може обійтися в 100 тисяч доларів без урахування вартості землі. При цьому є головний клуб футбольного пула Коломойського - "Дніпро", річний бюджет якого за різними даними становить від 50 до 80 мільйонів доларів на рік. Незважаючи на такі витрати "Дніпро" так і не може стати другою силою чемпіонату. У клубі вистачає своїх проблем, починаючи від поганого футбольного поля і закінчуючи невдачами в єврокубках.

Якщо ж повернутися від "Волині" і "Кривбасу" до нинішніх проблем київського "Арсеналу", то варто відзначити, Олександр Онищенко ніяк не може завершити операцію купівлі клубу. Зарплата за березень гравцям і тренерам була виплачена, але старі борги ще не погашено, що ставить під загрозу отримання атестації на наступний сезон, а також існування і цього клубу.

Стороженко сказав "Коментарям", що він тримає під контролем питання київського "Арсеналу". "Онищенко попросив ФФУ продовжити термін завершення процедури угоди вступу в права нових власників, я взяв на себе відповідальність з продовження термінів і інформував про це УЄФА та клуб. Якщо 30 квітня документів про перехід права власності та документів погашення боргів перед іншими клубами і футболістами не буде, то ФФУ змушена буде дати цьому відповідну оцінку", - сказав він.

У гіршому випадку Прем'єр-ліга втратить відразу чотири клуби. "Волинь", "Арсенал" і "Кривбас" не отримають атестацію через борги, а "Зоря" буде дискваліфікована за відсутність бази. Але луганському клубу, швидше за все, вдасться уникнути дискваліфікації, а от крах футбольного блоку Коломойського став реальністю.


Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4909 | Додав: adminA | Теги: Коломойський більше не спонсорувати
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Шахтар" Донецьк - "Карпати" Львів. ВІДЕОЗВІТ
"Ювентус" - "Лаціо" - 2:1: Красива перемога Красіча. ВІДЕО
Прімера. Матчі неділі 28 листопада 2010 року. ВІДЕО
ВІДЕО онлайн матчу 6-го туру Ліги Європи "Динамо"- "Шериф"
Рінат Ахметов: "Шахтарю" також пропонували вийти з телевізійного пулу
Маркевич залишає збірну України з футболу через конфлікт "Металіста" і ФФУ
Жеребкування Ліги Європи: "Динамо" зіграє з "Бешикташем", а "Металіст" - з "Байєром". Інші результати
"Зоря" купила ще одного гравця
УЄФА відкрила справи щодо "Жиліни" і "Спартака"
П’ятірка клубів для Жо
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024