Сб, 27-04-2024, 04:17
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


15:04
Карпати – Динамо: анонс матчу УПЛ

Карпати відкривають сезон у Львові матчем проти київського Динамо. Анонс та прогноз на поєдинок читайте на "Футбол 24".

1 тур
Карпати
19:30
Динамо
31:07:2019
 

Початок о 19:30, телетрансляція на каналі УНІАН або на каналі "Футбол 1". Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)

Перш ніж перейти до опису підготовки команд до сезону, їх плюсів, мінусів та перспектив, слід приділити увагу черговому цирку в українському футболі. Карпати, які голосували за єдиний пул, вчора несподівано прийняли рішення вийти з нього, підписавши контракт із "плюсами". Це може поставити легітимність голосування за пул під сумнів, але прямо зараз головним питанням є трансляція матчу з Динамо – він стоїть як у сітці "Футболів", так і в програмі УНІАН. Схоже, битві команд на полі передуватиме битва трансляторів, тож краще не чекати на розв'язку по ТБ, а приходити на стадіон.

Статистика протистояння Карпат проти Динамо
Всього: 57 матчів, 6 перемог Карпат, 11 нічиїх, 40 перемог Динамо, різниця м’ячів – 36:105.
У Прем’єр-лізі: 50 матчів (+6,=11,-33, 35:94)

Карпати перед початком минулих сезонів регулярно називали претендентом на Лігу Європи, однак потім, ближче до зими, починалася боротьба за виживання. Цьогоріч завищених очікувань ніхто не дасть, а от друга шістка цілком вірогідна – львів'яни провели аж занадто масштабну чистку складу, компенсувавши втрати не набагато сильнішими виконавцями. Утім, у рамках УПЛ подібні перестановки не виглядають особливо критично. У конкурентів почасти не вистачає гравців на лаву запасних, а тут цілу трансферну кампанію провели – гріх скаржитись.

Новачок Карпат Мартінс сподівається забити у матчі з Динамо

Із плюсів нових Карпат можна виділити непогану оборону. В шести матчах на зборах львів'яни пропустили всього два голи – від Шевардені (перемога 2:1) та Колоса (поразка 0:1). Результативність була високою лише на початку міжсезоння, а от в останніх чотирьох матчах підопічні Олександра Чижевського забили лише чотири м'ячі. Втім, варто розуміти, що це далеко не показник сили команди, адже на зборах ніхто не грає на результат.

Попередній матч Карпат проти Динамо
08.12.2018. 18-й тур чемпіонату України-2018/19
Карпати – Динамо – 0:4.
Голи: 0:1 – В. Циганков (28), 0:2 – В. Циганков (49), 0:3 – Б. Вербіч (60), 0:4 – В. Циганков (90+1).

Ще одне питання, яке постає перед Карпатами у сезоні – скільки тренерів вони змінять? У минулому році Олега Бойчишина зняли з посади вже у серпні, хоча в нього був непоганий досвід роботи з доволі сильним колективом – що ж тоді буде з Олександром Чижевським при його незіграній основі? Можливо, матч проти Динамо серйозно вплине на загальну кількість наставників протягом сезону, адже в разі хорошої гри знімати чинного коуча настільки рано не буде сенсу (або приводу). Хоча, ми говоримо про Карпати, де можливо все.

Динамо перед початком сезону отримало непогану розминку в Суперкубку, де несподівано вдалося переграти Шахтар. Футбольні вболівальники та експерти так і не визначились, чого в тому успіху було більше – перемоги "динамівців" чи поразки "гірників"? Схоже, було і те, й інше: кияни проявили гарний функціональний стан, непогано працювали у перехідних фазах і прекрасно використали помилки, а Олександр Хацкевич ще й вразив вдалими замінами – донеччани ж перестріляли суперника за ударами та виглядали організованіше, однак швидко "підсіли" у фізиці й припустилися дитячих помилок.

Найкращі бомбардири протистояння Карпат і Динамо
Карпати: Батіста – 3, Іван Гецко – 2, Леонід Ковель – 2, Сергій Мізін – 2, Андрій Покладок – 2, Мар’ян Швед – 2.
Динамо: Максим Шацьких – 7, Ісмаель Бангура – 6, Віктор Циганков – 6, Сергій Ребров – 5, Валентин Белькевич – 4, Горан Гавранчіч – 4, Олег Гусєв – 4, Браун Ідейє – 4, Віктор Леоненко – 4, Андрій Ярмоленко – 4.

У Прем’єр-лізі
Карпати: Батіста – 3, Іван Гецко – 2, Леонід Ковель – 2, Сергій Мізін – 2, Андрій Покладок – 2, Мар’ян Швед – 2.
Динамо: Максим Шацьких – 7, Ісмаель Бангура – 6, Віктор Циганков – 6, Сергій Ребров – 5, Браун Ідейє – 4, Андрій Ярмоленко – 4.

Загалом Класичне виявило форсовану підготовку Динамо під кваліфікацію ЛЧ, однак якість цього компоненту може бути підірвана не дуже вдалими зборами. Половину міжсезоння через травми пропустили Вербіч, Соль та Дуелунд, в жодному поєдинку не зіграв Віктор Циганков, а головний тренер при цьому скаржився на якість полів – вони були або занадто политі, або занадто сухі. Як наслідок, чогось нового у грі "динамівців" під час підготовки так і не було помічено – власне, і Суперкубок мало чим відрізнявся від традиційних матчів команди Хацкевича.

Двоє гравців Динамо потрапили у топ-50 талантів сезону 2019/20 за версією УЄФА

З плюсів слід виділити гру киян в обороні. На зборах вони кілька разів допускали фейли, однак загалом це було вкрай переконливо. Особливо виділяється Бурда, який у матчі проти Шахтаря примудрився стати найкращим футболістом за індексом Instat. Ще одним плюсом можна назвати появу чистого опорника Кадірі – він дуже круто відбирає, хоча внаслідок проблем при передачах ганець поки що виглядає опцією, а не основним варіантом у центр поля. Те ж саме можна сказати про Караваєва, який не може бути заміною Циганкова в плані креативу, однак зі своєю працездатністю серйозно допоможе в УПЛ та при ротації.

Кадрова ситуація

У Карпат передбачити стартовий склад на Динамо непросто. Практично зі 100-відсотковою вірогідністю не зіграє Крістіан Понде, однак точно готовий вийти Олексій Гуцуляк – універсал встиг відновитися від травми. У воротах явно награвався Підківка, оборона та напад також вгадуються, а от комбінації в середній лінії можливі всілякі.

Динамо заплатить за Жерсона Родрігеса 2 мільйони євро – кияни вже узгодили з гравцем особистий контракт Динамо заплатить за Жерсона Родрігеса 2 мільйони євро – кияни вже узгодили з гравцем особистий контракт

У Динамо головна проблема – травми. Дуже сумнівно, що на полі з'являться Фран Соль та Міккель Дуелунд, які пропускали Суперкубок через травми. Існують серйозні питання по Віктору Циганкову, який вже давно працює у загальній групі, однак має обмеження у тренувальному процесі. Він також не грав із Шахтарем, але готувався до Карпат. Обережному Хацкевичу більш притаманним здається рішення поберегти капітана – попереду Брюгге. Також можуть надати відпочинок Вербічу, який поки не готовий грати 90 хвилин.

Орієнтовні склади на матч Карпати – Динамо

Карпати: Підківка – Мартінс, Вакуленко, Ковтун, Якімець – Вербний, Кльоц – Ді Франко, Ременюк, Гуцуляк – Карпенко

Динамо: Бойко – Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко – Шепелєв, Буяльський – Караваєв, Гармаш, Де Пена – Бєсєдін

"Родзинки" матчу:
– "Динамівці" не знають поразок у Прем’єр-лізі з 3 грудня минулого року впродовж 16-ти ігор: +12,=4.
– Домашня безвиграшна серія Карпат у зустрічах з Динамо триває 9 ігор: =2,-7.
– 35-й гол в чемпіонатах може забити Віктор Циганков (Динамо).

Прогноз "Футбол 24" – 1:2

Варіантів розвитку цього матчу багато. У будь-якому з них "леви" повинні бути надзвичайно вмотивованими – атмосфера свята відкриття сезону на рідному стадіоні повинна цьому сприяти. Далі все залежить від форми киян: вони ще не вийшли на пік форми й мають купу травмованих, тому цілком можуть "підсісти" у фізичному плані – втім, їх підготовка явно сильніша, ніж у інших команд УПЛ. Ймовірно, останній фактор разом з незіграністю львів'ян і принесе Динамо перемогу, однак простою вона точно не буде.

 

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4616 | Додав: adminA | Теги: Карпати – Динамо: анонс матчу УПЛ
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Ліга Європи: "Рейк'явік" - "Карпати"
Нані може стати гравцем "Інтера"
Джо Коул знову може стати гравцем "Вест Хема"
Міністр спорту Росії: поки буде моя влада, я не допущу об'єднання чемпіонату з українським
"Інтер" звільнив Рафаеля Бенітеса, повідомляє La Gazzetta dello Sport
"Металург" Запоріжжя - "Оболонь" Київ. ВІДЕОЗВІТ
"Шальке" здолав "Майнц". ВІДЕО
"Ювентус" - "Лаціо" - 2:1: Красива перемога Красіча. ВІДЕО
Жеребкування 1/8 Ліги Чемпіонів: "Шахтар" зіграє з "Ромою". Інші результати
"Хоффенхайм" продав Айхнера "Кельну"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024