Чт, 25-04-2024, 22:55
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


23:01
Як поїхати на Євро-2016. Все, що потрібно знати українському вболівальнику, який збирається до Франції

 Як придбати квитки на матчі чемпіонату Європи-2016, як дістатися до Франції, де жити під час Євро? "Футбол 24" зібрав всю (або майже всю) необхідну інформацію.

До початку чемпіонату Європи з футболу залишилося менше 5 місяців. І тим, хто збирається побачити цю подію на власні очі, треба поквапитися. Щоб потім не було нестерпно боляче за витрачений даремно час і кошти. "Футбол 24" знайшов відповіді на актуальні запитання вболівальників.

 
Частина 1. Квитки на матчі

Квитків на всіх не вистачить, поспішайте!
Як придбати квиток?

18 січня 2016-го опівдні за середньоєвропейським часом (о 13.00 за київським) закриються квиткові портали на сайті EURO2016.com. Придбати квитки можна лише на ньому. До цього часу ще є можливість замовити квитки на Євро. Для цього потрібно пройти нескладний процес реєстрації на сайті і визначитися з тим, які саме матчі ви хотіли б відвідати в ролі глядача. Обов'язково потрібно мати діючу банківську карту, дані якої необхідно буде ввести при замовленні квитків (якщо ви станете щасливим володарем "тікетів" - з карти спишуться кошти за квитки).
Повболівати за Україну. Чи можна потрапити на всі матчі збірної?

Так. Існує пакет квитків Follow My Team ("Йди за командою"), який можуть придбати тільки повнолітні громадяни обраної країни-учасниці. Це найзручніший спосіб отримати квитки на всі три матчі групового турніру своєї команди і на поєдинки плей-офф аж до півфіналу включно. Фінал також можна включити до списку побажань (замовлення на всі 7 матчів своєї збірної), однак до нього найбільш підвищений інтерес, і виграти квитки на фінал - рівноцінно  маленькому диву.

Єдиний нюанс: якщо ви вибираєте матчі плей-офф Євро, то попередньо доведеться заплатити і за них. Якщо рідна збірна зіграє гірше, ніж ви очікуєте - гроші повертаються.
Чи не пізно подавати заявку?

Хоча прийом замовлень на квитки стартував ще 14 грудня 2015 року, немає ніякої різниці, коли саме зроблено запит. 1 лютого 2016 року буде проведено сліпе жеребкування серед всіх заявок, за підсумками якої щасливчики (очевидно, замовлень буде більше, ніж квитків) отримають право придбати заповітні пропуски на стадіони. Вірніше, це відбудеться автоматично, сума на банківській картці, номер якої ви введете при реєстрації, спишеться.
Яка ціна на квитки?

УЄФА розділив квитки на 4 цінових категорії. Матчі групового турніру і 1/8 фіналу, крім матчу відкриття Франція - Румунія (ціни на матч-відкриття від 75 до 595 євро або 1 965 - 15 590 грн; тут і далі перерахунок за курсом української гривні до євро станом на 15 січня 2016 року. - прим. "Футбол 24"), оцінені в 25, 55, 105 і 145 євро (655, 1440, 2750, 3800 грн).

Далі по турнірній сітці - дорожче: чвертьфінали - 45-195 євро (1 180-5 110 грн), півфінали - 65-495 євро (1700 - 12970 грн), фінал - від 85 до 895 євро (2230 - 23450 грн).

Чи є додаткові витрати при покупці квитків?

Так, вартість доставки всіх придбаних вами квитків на поштову адресу (так, "звичайні" пошти, що не електронні, ще працюють!), яку ви вкажете при реєстрації, становить 15 євро (383 грн).
Скільки квитків в руки?

Обмеження - не більше 4 квитків на одного замовника на один матч.
Коли оголосять результати жеребкування заявок?

УЄФА обіцяє, що всі щасливчики дізнаються про те, що їх заявка на квитки підтверджена, не пізніше лютого.
Останній шанс. Як купити квитки після дедлайну?

У березні-квітні 2016 року на сайті uefa.com буде проходити перепродаж квитків. Ті, хто викупив квитки, але вирішив їх позбутися (наприклад, змінилися плани на літо-2016), матимуть можливість перепродати квитки іншим бажаючим. Але лише за номінальною ціною. Підзаробити (офіційним способом) вийде.

Щоб отримати квитки таким чином, потрібно постійно стежити за оновленнями на сайті. Досвід попередніх турнірів показує, що як тільки такі квитки виставлялися на торги - розмітались за лічені секунди!
Чи можна буде купити квитки з рук?

Квитки будуть іменними. І спекуляція ними заборонена. Але, наприклад, на Євро-2012 в Україні та Польщі перепродаж квитків за завищеною ціною траплявся - посвідчення особи у володарів "тікетів" при проході на стадіон мало хто перевіряв. Теоретично можна купити квитки "з рук", але слід пам'ятати про те, що в такому випадку ви берете всі ризики на себе.

 
Частина 2. Як дістатися до Франції

Франція - країна немаленька. Хочете побачити багато? Доведеться покататися!
Головне - віза. Чи дадуть?

Перш, ніж відправлятися в дорогу, слід потурбуватися про отримання Шенгенської візи. Наявність на руках квитків на Євро-2016 - великий плюс, хоч і не 100-відсотковий захист від відмови. Вітаються підтвердження броні в готелі і наявність квитків "туди-назад".
Авіапереліт. Як дешевше?

Авіакомпанія LOT робить спецпропозицію по ціні 2528 гривень за "туди-назад"  маршрутом Київ-Брюссель-Київ. Це дуже вигідно з огляду на те, що від столиці Бельгії всього 116 кілометрів по автотрасі до Лілля (міста, де Україна зіграє з Німеччиною).

Зручний і варіант Київ-Париж-Київ від тієї ж авіакомпанії за фіксованою ціною 2584 гривні (99 євро). Правда, чи будуть здійснюватися такі рейси в дні турніру, поки невідомо. Слідкуйте за акціями.

Найбільш реальним виглядає варіант з перельотом: Київ - Париж - Київ (у першій декаді червня - туди, в кінці місяця - назад) з 9-годинним очікуванням в аеропорту Амстердама за ціною 6123 гривень (234 євро). Це теж досить вигідно, тому що ціни будуть ще рости.

Крім того, пошукайте рейси лоукост-авіакомпанії WizzAir. Прямого рейсу з Києва до Франції немає, проте можна зробити переліт з пересадкою в одному з аеропортів за межами України.
Автомобіль, автобус. Реально?

Якщо вас не бентежить перспектива провести 1,5 доби в автобусі, то придбайте квитки на тур до Парижа (не туристичний, а регулярний рейс). Ціна - від 1700 гривень (65 євро) в одну сторону. Рейси виконуються з Києва, Львова, Одеси та інших міст України.

Або спробуйте щастя на сервісі blablacar.com.ua. Зустрічаються дуже привабливі пропозиції від 500 гривень (20 євро) з пасажира від Києва до Парижа. Але частіше - реальні умови від 1000 до 1500 гривень (40-60 євро) за місце в авто.
Переїзди всередині країни. Поїздом чи автобусом?

Поїздка потягами TGV, рекорд швидкості яких - понад 500 км/год - задоволення дороге. Але красиво!

Залізничні мандрівки по Франції - задоволення не з дешевих. Поїздка швидкісним потягом TGV (Train à Grande Vitesse) з Лілля в Ліон обійдеться в суму від 83 євро (2175 грн) і дорожче. Це якщо брати квиток день в день. Але при попередньому замовленні (за 3 місяці) можна заощадити - такий же квиток у вагон 2-го класу буде коштувати 59 євро (1545 грн).

Ціни на рейсові автобуси майже в два рази дешевші.
Скільки коштує проїзд у громадському транспорті?

В день матчу квиток на гру - безкоштовний квиток на всі види громадського транспорту в місті, де проходить матч. Принаймні, так було раніше, зокрема, на Євро-2012. В інші дні за проїзд доведеться платити.

 
Частина 3. Житло

Типові пейзажі Провансу. Краса!
У скільки обійдеться проживання в готелі або хостелі?

Ціни на житло під час Євро-2016 у Франції зовсім не демократичні. Скромний двомісний номер в 2-зірковому готелі на околиці Екс-ан-Провансу (де, нагадаємо, і базуватиметься збірна України) в червні 2016 року обійдеться в 1280 гривень (49 євро) на добу. І це якщо бронювати прямо зараз на сайті booking.com

Хоча при бажанні можна поселитися і в 5-зірковому готелі "Ренесанс" разом зі збірною України. Але це - дороге задоволення: від 7800 до 9800 (299-374 євро) за двомісний номер на добу.

Проживання в Ліллі 12 червня (матч Україна - Німеччина) обійдеться мінімум в 2 085 гривень (80 євро) за ніч в номері в 2-зірковому готелі.

За ніч в Ліоні 16 червня (матч Україна - Північна Ірландія) доведеться заплатити 2 184 гривень (84 євро) за двомісний номер.

Мінімальна ціна проживання в Марселі 21 червня (матч Україна - Польща) - від 1799 гривень (69 євро) за двомісний номер на добу в 2-зірковому готелі. І це, повторимо, якщо бронювати вже зараз. Чим ближче до турніру, тим ціни будуть вищими.
Квартира або кімната. Яка ціна?

Зняти квартиру або кімнату вигідніше. У тому ж Марселі сервіс airbnb.com пропонує квартири за ціною від 50 євро (1300 грн) за добу. Окрема кімната обійдеться в 22 євро (576 грн) на добу. Але це - мінімальна ціна. По суті, просто за ліжко-місце в окремій кімнаті.
Кемпінг. Як поєднати футбол і відпочинок?

Проживання в 5-зірковому кемпінгу в Провансі (і до збірної України ближче, і прекрасний відпочинок) обійдеться в суму від 23 євро (300 грн) за двомісний намет. Або 52 євро (1350 грн) на добу за мобільний будинок на 4 людини. Причому умови не порівняти з тими, за які платили від 20 і більше євро на добу шведи, які проживали у дні Євро-2012 в таборі на Трухановому острові в Києві. Море і гори в додаток до футболу - ідеальний варіант.

І це теж Прованс! Потрібно бачити!
Пожити безкоштовно. Так буває?

Спробуйте щастя на сайті couchsurfing.com. Це ресурс, на якому люди, що люблять подорожі, спілкування і нових друзів, напрошуються в гості чи запрошують пожити у себе безкоштовно. В Україні такі приклади траплялися під час Євро-2012: шведи, іспанці та інші гості турніру залишилися задоволені українською гостинністю. Може, і вам пощастить.

Руслан Меженський, Футбол 24

Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4993 | Додав: adminA | Теги: що потрібно знати українському вбол, Як поїхати на Євро-2016. Все, який збирається до Франції
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Матеус - футболіст "Дніпра". Офіційно!
Програма "3 тайм" ефір за 16 грудня 2010 року
Флетчер зрівняється із партнерами за зарплатою
"Майнц" – "Шальке" 04 – 0:1. ВІДЕО
Гомес: Важко бути джокером
"Фіорентина" шукатиме підсилення для оборони та атаки
Мхітарян: "Рома" - теж не подарунок
На клубному чемпіонаті світу ФІФА визначилися всі півфіналісти
Анонс 15 туру Бундесліги
Маркевич залишає збірну України з футболу через конфлікт "Металіста" і ФФУ
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024