Сб, 27-04-2024, 05:46
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


13:18
Італія врятувала футбол, або Чому перемога Англії була б великим соромом

Збірна Італії вдруге у своїй історії виграла чемпіонат Європи. Вадим Грищук ділиться емоціями від заслуженого тріумфу "Скуадри Адзурри".

Євро-2020
Фінал
Італія
1 : 1
Англія
22:00 11:07:2021
осн. час ( 1 : 1 )
пен. ( 3 : 2 )
67’
Леонардо Бонуччі
 
Люк Шоу
2’

Знаєте, Італія стала чемпіоном Європи не вчора. Це була лише коронація. Свій фінал "Скуадра Адзурра" виграла 6 липня. Визнайте, Іспанія на цьому Євро була єдиною командою, яка справді могла відправити апеннінців додому. Це не просто лірика чи висновки, підігнані під результат. Це факт, з яким можуть не погодитися лише віддані фани збірної Англії.

Італія – Англія: заслужений тріумф "Скуадри" на Євро, К'єлліні і Бонуччі роблять різницю, а Саутгейт покараний за зло

Роберто Манчіні від самого початку своєї роботи у "націонале" обрав вектор розвитку команди. Так, ми про яскравий атакувальний футбол з акцентом на контроль – над м'ячем та над ситуацією. Спочатку було складно, незвично та іноді навіть сумнівно. Згодом почало справді вдаватися, але питання залишалися. Все через те, що Італія тривалий час уникала зустрічі з по-справжньому сильними суперниками. Євро-2020 мав стати іспитом, серйозність якого збільшувалася з кожним матчем.

Італія без проблем виграла групу. Це було прогнозовано. Скептики знову говорили про "слабких" суперників. Нейтральні фани закохувалися у яскравий футбол. Тіфозі стримано чекали початку плей-офф. Там "Скуадрі" належало непростий шлях. Суперник був усе сильнішим з кожною новою стадією (окрім фіналу, звісно). Щонайменше двічі італійцям вдалося адаптуватися під найбільш незручного опонента. І якщо Австрії забракло класу, то Іспанія повністю змусила команду Манчіні забути про свій стиль. Італія зробила це не з власної волі, але водночас продемонструвала вміння бути різною. Без цього успіху не досягнеш.

Сценарій фіналу – ідеальний. Перестрашений Гарет Саутгейт вийшов просто відбиватися, а не вигравати. Можливо, далася взнаки ментальність. Дуже складно з одним-єдиним фіналом у великих турнірах (хай навіть виграним) підтримувати реноме родоначальників та володарів найсильнішої ліги світу. План англійців став ще простішим на другій хвилині. Я особисто дуже радий за Люка Шоу, чий гол змісив Італію продемонструвати чемпіонський характер. Це абсолютно найкращий гравець цієї збірної, для якого Євро стало логічним вінцем блискучого клубного сезону.

Так от, ведучи в рахунку, відбиватися куди спокійніше. Англія навіть не думала про те, щоб добити суперника. Вдумайтесь, після гола Шоу господарі Вемблі лише один раз пробили у площину воріт Джанлуїджі Доннарумми. Один раз! За 132 хвилини гри, з урахуванням компенсованого часу. Харрі Кейн дуже старався, але коли твій найкращий форвард нуль(!) разів зустрічається з м'ячем у штрафному суперника, то ти явно робиш щось не так.

На іншій шальці терезів – Італія. Ця команда знає, що робити з м'ячем і ніколи (нізащо) не здається. Навіть поразка не змогла б заперечити той факт, що апеннінці віддали у цьому матчі всіх себе. Швидкий гол ускладнив ситуацію, але жодним чином не змінив завдання – "адзуррі" вийшли на поле грати у футбол і забивати. Якщо цьому не протидіяти, гол прийде. Байдуже, скільки захисників у суперника – п'ять, сім чи всі десять.

У мережі вірусним стало гасло, що Італія врятувала футбол. З ним важко не погодитися. Перемога Англії була б черговим аргументом для адептів результату за будь-яку ціну. А так ми пересвідчилися, що можна перемагати яскраво, виважено і безстрашно! Збірна Італії і без того заслужила цілковите визнання своєю грою на чемпіонаті Європи. У таких випадках трофеї необхідні для того, щоб зняти будь-які сумніви. Тепер ніхто не буде говорити, що серія з 33-х матчів без поразок – це просто випадковість та прихильність календаря.

Не подумайте, що автор цих рядків – запеклий хейтер збірної Англії чи підходу до гри Гарета Саутгейта. Ні! Я просто переконаний, що такий підбір футболістів заслуговує значно більшого. Кейн, Санчо, Маунт, Гріліш та інші добровільного погодилися "страждати" заради великої цілі. Однак доля наочно продемонструвала їм, що титул можна здобути в абсолютно протилежному стилі. Цей склад "Трьох левів" володіє неймовірним потенціалом. Найдорожча команда на Євро була ще й другою наймолодшою і однаково буде одним із головних фаворитів на ЧС-2022. Потрібно просто зробити висновки.

"Тварини": англійських фанів знищують у мережі за безжальне побиття суперників – відео ганьби на Вемблі

Вчора ж Англію покарали за зухвалість, самовпевненість та зверхність. Цікаво, як зараз почуваються фанати, які вже набили собі татуювання за мотивами тріумфу, який так і не відбувся? Вони ж дуже переймалися, що 12 липня за такими "картинками" вишикується величезна черга... А це "It's coming home" настільки остогидло усім навкруги, що на місці Лео Бонуччі, який горланив прямо в камеру, міг опинитися кожен із нас. Принаймні бажання було не меншим.

Окремої згадки потребує поведінка уболівальників збірної Англії, для яких перше "міжнародне" Євро виявилося фактично домашнім. Вони добряче постаралися, щоб іще більше розлютити й мотивувати суперника. Гучний феєрверк посеред ночі біля готелю італійців та зневажливий прийом на Вемблі гірше зробили лише їхній команді. "Англія – велика країна. Її вболівальники були розчаровані, Італія дала їм урок. За те, що відбувалося навколо, коли ми розминалися. Ми пообіцяли помститися, поки вони освистували нас", – зізнався Леонардо Бонуччі. Автор гола у ворота Джордана Пікфорда знає, про що говорить.

Справді було б дуже несправедливо, якби такі підхід до справи і поведінка тріумфували. Перемагати красиво – мистецтво. Йдеться не лише про стиль гри. Манери також важливі. Країна, де досі надають титул сера, повинна знати про це, як ніхто інший. Зрештою, трофей можна виграти – це не так і складно, а от справжнім чемпіоном стати набагато важче. Forza Italia!

"Ви взагалі серйозно?": масова радість за Італію – дивує, або Неврівноважені молодики поховали Англію у фіналі Євро

Категорія: Ліга Європи УЄФА | Переглядів: 4448 | Додав: adminA | Теги: Італія врятувала футбол, або Чому перемога Англії була б вел
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Локомотив" продав форварда і, ймовірно, чекає на Мілевського
ЗНОВУ МЕССІ!
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Металург" Д. ОНЛАЙН ВІДЕОЗВІТ
"Греміо" заплатить "Динамо" 4 млн євро, лише б кияни забрали назад Родріґо
Голайдо перейшов до донецького "Металурга"
Анчелотті розповів про склад на матч
Владислав Калітвінцев лікуватиметься в Італії
Мірча Луческу може очолити збірну України
ПРО ФУТБОЛ по-українськи започатковує прямі онлайн відеотрансляції футбольних матчів. Перша онлайн трансляція: ПСВ - "Металіст"
Для Нойєра найважливіше "Шальке"
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024