Сб, 27-04-2024, 05:48
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:33
Іспанія зґвалтувала Німеччину, забивши 6 голів: найбільше фіаско Бундестім в історії, крах Льова та зірковий час Торреса

Іспанія зґвалтувала Німеччину, забивши 6 голів: найбільше фіаско Бундестім в історії, крах Льова та зірковий час Торреса

Іспанія приймала Німеччину в рамках 6-го туру групового етапу Ліги націй. Читайте звіт зустрічі на Футбол 24.
Ліга націй
6 тур
Іспанія
6 : 0
Німеччина
21:45 17:11:2020
17’
Альваро Мората
33’
Ферран Торрес
38’
Родрі
55’
Ферран Торрес
72’
Ферран Торрес
89’
Мікель Оярсабаль
 

Матч між Іспанією та Німеччиною мав надважливе турнірне значення. Бундестім зберігала перевагу над Фурією Рохою в одне очко та лідирував у групі А4, тож для проходу у "фінал чотирьох" німцям було достатньо нічиєї. Іспанці ж змушені були грати тільки на перемогу. Особливих несподіванок у стартовому складі обидва тренери не зробили – примітною була лишень відсутність Фабіана Руїса, якого залишили на банці.

Іспанія – Німеччина – 6:0  огляд матчу

Матч розпочався у високому темпі й без довгої розвідки. Вже на 5-й хвилині такий футбол міг завершитись пенальті у ворота гостей за фол проти Ольмо на лінії карного майданчика. Арбітр призначив стандарт, Рамос наважився на прямий удар з нього у воротарський кут, однак Нойєр врятував Німеччину. Німці відповіли напівмоментом на 9-й – Вернер уникнув офсайду, отримав закидання з глибини у штрафний і в дотик скинув м'яч під постріл Сане, але в останню мить м'яч вибили на кутовий. Ще за три хвилини господарі зазнали першої втрати – Каналес потягнув м'яз і змушений був покинути поле. Луїс Енріке кинув у бій Фабіана Руїса.

Не пройшло і п'яти хвилин після виходу Фабіана, як той оформив асист: Руїс виконав подачу з кутового на дальню стійку, а Мората перевисів Гнабрі та пробив головою – 1:0!

На 21-й хвилині стався і перший момент іспанців з гри – це Торрес отримав закидання на хід правим флангом та вистрілив з краю штрафного в дальній кут. Ноєйр парирував, а рефері помітив у Феррана досить сумнівний офсайд. Набагато менше сумнівів у помилці судді було на 23-й хвилині, коли Мората точним ударом у ближній кут замкнув простріл Торреса – гол скасували через офсайд.

Німців від такого розкладу явно колихнуло. У них майже нічого не виходило в атаці, а оборона тріщала по швах. На 30-й хвилині це завершилось виходом Торреса віч-на-віч, але Нойєр врятував гостей. На 32-й хвилині Ферран прибрав захисника в центрі карного майданчика й пробивав метрів з 11-ти, однак цього разу Бундестім виручив один із захисників. Втім, скільки ниточці не витися, а кінець один: на 33-й хвилині Ольмо головою замкнув подачу з лівого флангу, влучивши у поперечину воріт Нойєра, а Торрес зіграв на добиванні – 2:0! На 38-й же справа дійшла до приниження: Фабіан Руїс виконав подачу з кутового, а Родрі замкнув у дальній кут – 3:0!

Підопічні Йоахіма Льова до свистка на перерву не оговтались, а от господарі провела ще кілька гострих атак. Забити четвертий гол у першому таймі їм не вдалося, а на 42-й хвилині вони ще й без Рамоса залишились. Серхіо потягнув м'яз і покинув поле, а замість нього вийшов 19-річний Гарсія. Здавалося, це шанс для камбеку Бундестім.

По перерві Йоахім Льов зняв з гри Зюле, кинувши у бій Та, але нічого хорошого з цього не вийшло. Вже на 48-й хвилині іспанці могли забивати четвертий гол: Ольмо обікрав Коха, увірвався на правий край штрафного і потужно пробив низом – Нойєр парирував! Ще за дві хвилини господарі вилетіли в контратаку 3-в-2, яку неточним пасом запоров Мората.

Зрештою, неминуча подія сталася: Гайя після передачі від Руїса вилетів у контратаку 3-в-1, в завершенні якої зблизився з Нойєром і віддав поперечний пас – Торрес прийняв його, обробив і розстріляв ворота. 4:0. Міг одразу і п'ятий залетіти, однак м'яч після замикання подачі на дальню стійку у виконанні Родрі пролетів над ближньою дев'яткою.

В наступні десять хвилин іспанці провели низку атак із шикарними комбінаціями. Одну з них на 63-й хвилині Торрес завершив потужним пострілом з лінії карного майданчика повз ліву штангу, а іншу на 68-й запоров неточний простріл Руїса. Зрештою, деморалізовані німці ковтнули і п'ятий гол: на 72-й хвилині Мората віддав передачу між двома захисниками на хід Руїсу, а той разом з Торресом вилетів у атаку 2-в-1 – у фіналі епізоду Фабіан покотив поперек, а Ферран потужним ударом спрямував м'яч у дальній кут. 5:0!

Після цього Луїс Енріке провів потрійну заміну, випустивши Оярсабаля, Асенсіо та Морено, в той час як Йоахім Льов кинув у бій Вальдшмідта з Нойхаусом (а потім і Хенрікса). Німецька трійка новачків не проявила себе аж ніяк, але на 77-й хвилині гості могли розмочити ганьбу – це Гнабрі змістився в центр і метрів з 22-х зарядив у поперечину. Це був останній момент збірної Німеччини, а Іспанія, побавившись з м'ячем 15 хвилин, добила суперника.

На 89-й хвилині Гайя отримав передачу на лівий край штрафного і з кромки поля викотив пас під удар Оярсабалю, а Мікель замкнув ударом з меж воротарського – 6:0. Так було встановлено остаточний рахунок зустрічі.

Таким чином, збірна Іспанії набрала 11 очок, завершивши груповий турнір Ліги націй на першій позиції у групі А4. Німеччина, маючи в актив 9 залікових балів, залишилась другою.

Чорний день німецького футболу

Перед переходом до розширеного аналізу краху Німеччини, варто пройтися по основних антирекордах, встановлених підопічними Йоахіма Льова у зустрічі. В першу чергу, варто відзначити цифру "89" – саме стільки років Бундестім не програвав з різницею у шість голів. Востаннє з рахунком 6:0 німці поступилися австрійській Вундертім у 1931 році.

Щоправда, той поєдинок мав статус товариського, а в офіційних зустрічах севільське жахіття стало найбільшою поразкою Німеччини за всю історію – до цього в топі була поразка 3:8 Угорщині на ЧС-1958.

Ще одна знакова цифра – 62. Саме стільки років Німеччина не пропускала три голи за тайм у офіційних зустрічах. Востаннє це трапилось у матчі за третє місце на ЧС-1958 у поєдинку проти Франції, який у підсумку програли з рахунком 3:6.

Особливо важким вечір став для Нойєра. Він проводив 96-й матч за збірну – жоден інший голкіпер Бундестім не може похизуватися такою цифрою. Входження на вершину пантеону Ману відсвяткував першим у своїй кар'єрі пропуском шести голів за один вечір.

Крах Йоахіма Льова

Після таких жахливих поразок неодмінно вийде багато тактичних розборів. Експерти обов'язково вкажуть на абсурдну роботу німців при стандартах, коли маленький Гнабрі криє велетня Морату. Вони відзначать катастрофу на флангах оборони, звідки прилетіли майже всі голи – особливо провалився Макс, який банально забував повернути голову й перевірити простір за спиною. Стане очевидним крах системи пресингу збірної Німеччини, у якої виникали шалені розриви як по вертикалі, так і по горизонталі. Практично кожен момент іспанців пов'язаний з розвалом і дитячими помилками – скріншотити їх можна до наступного вечора, але навіщо? Статистика ударів сама про все говорить – 23:2 на користь Іспанії.

Йоахім Льов міг би парирувати простими істинами. Мовляв, подібні поразки – це просто нещасний випадок, який трапляється раз на 90 років. Тим паче, у збірної Німеччини повилітали практично всі профільні фулбеки, був відсутнім Кімміх та низка інших лідерів. Зрештою, можна було б списати розгром на сам формат Ліги націй – справжні топи використовують цей турнір для експериментів, а не грають на результат.

Тренерський штаб Бундестім дійсно тасує склад від матчу до матчу незалежно від ситуації з травмованими – Йоггі омолоджує команду під Євро, яке і вирішить його долю у збірній (це вже підтвердив Олівер Бірхофф). Про все це можна було б говорити, якби не кілька важливих "але".

Річ у тім, що німці давно йшли до цього розгрому. Після сенсаційного невиходу в плей-офф ЧС-2018 збірну заштормило. Йоахім Льов відмовився від Мюллера, Боатенга та Хуммельса, почавши почав процес оновлення команди, але за два роки Йоггі так і не сформував сталої основи – особливо в обороні.

Результати також були занадто провальними, аби ось так просто віддати Іспанії фінал Ліги націй. Німці провалили обидва розіграші, за 13 матчів відсвяткувавши всього дві перемоги – обидва рази жертвою стала знекровлена Україна, яка резервом ледь не зачепилася за нічию в Києві та тричі влучала у стійку в Лейпцигу. Загалом, у 2020 році німці переграли тільки нас і чехів у товарняку (мінімально). На такому тлі матчі проти Іспанії не зливають.

При цьому Бундестім перестала бити топів – остання перемога над великою збірною зафіксована ще півтора роки тому, у матчі проти Нідерландів на виїзді (2:3). З Іспанією розписали нічию і ганебний розгром, з Нідерландами було дві поразки, нічия та перемога, з Францією – нічия та поразка. Підопічні Йоахіма Льова навіть швейцарців, турок, аргентинців і сербів не змогли переграти, хоча більшість цих команд перебувала на тій чи іншій стадії кризи. Щонайгірше, Німеччина після ЧС-2018 пропускає катастрофічно багато: команда отримала три і чотири голи в двох матчах проти голландців, і по три – від Туреччини та Швейцарії.

Всі відзначали матч проти України як тривожний дзвіночок – і ось у Севільї задзвеніло у повну силу. Йоахім Льов просто втратив контроль над ситуацією. Бастіан Швайнштайгер, німецькі журналісти і навіть Нойєр шоковані не тільки результатом, а і відсутністю комунікації на полі – на порожньому стадіоні Картуха всі чули підказки іспанців, а от Максу та іншим ніхто не говорив про забігання за спину. Йоахім Льов же настільки не розуміє причин поразки, що в інтерв'ю ARD аж 11 разів сказав слово "якось" / "якимось чином". Зрештою, він визнав, що у Німеччини просто не було шансів – іспанці були кращі, швидші й точніші. Вам досі потрібен тактичний аналіз після такого?

І це ще непоганий коментар. Після матчів проти тієї ж України головний тренер німців козиряв силою своєї збірної, розказуючи, що "синьо-жовті" його не здивували і що у нас не було шансів – хоча вся спільнота бачила вагон проблем у грі Німеччини. Взагалі, тон спілкування з пресою у Йоггі став все більш нервовим і різким. Він намагається бути дипломатичним, але часто відчувається певні зверхність та злість.

Ну але це суб'єктив – а от об'єктивно журналісти його продовжують клювати за відсутність Мюллера, Хуммельса та Боатенга в Бундестім. Не можуть лідери найкращих німецьких клубів (а Томас взагалі став революційним гравцем) і переможці ЛЧ бути аж настільки не потрібними. Йоахім Льов гнув свою лінію, але зараз йому нічим крити. До речі, тут одразу згадується історія з ЧС-2018, коли через особисті відносини тренер відчепив Сане – і програв.

Таким чином, збірна Німеччини почала свій ганебний розгром задовго до виходу на поле Картухи. Протягом останніх двох років Бундестім деградував, попри відчайдушні спроби знайти нове обличчя команди та нові ідеї. Колишні чемпіони світу мають один з найсильніших лайн-апів у світі, але їх розривають на шматки не тільки іспанці, а й резервісти України та Туреччини – а у Йоахіма Льва більше немає виправдань.

Льов втратив колишній шарм, він не може знайти нових рішень і не може дати німцям результат. Звісно, все покаже Євро, але з таким футболом Німеччина ризикує повторити свій "успіх" на ЧС-2018. Йоггі – out!

Фантастичний вечір Торреса

Вочевидь, для істинно великих перемог збірній Іспанії необхідний Ф. Торрес у старті – і не важливо, Фернандо це чи Ферран. Втім, останній зіграв так, що сам Ель Ніньо би позаздрив. 20-річний хавбек Манчестер Сіті не просто оформив хет-трик у ворота Німеччини, а став першим футболістом з 2001 року, якому це вдалося. Востаннє доля посміхнулася хет-триком з Бундестім Майклу Оуену. Торрес же при цьому став першим іспанцем у невеликому списку авторів хет-триків німецькій збірній.

Крім того, Торрес став наймолодшим іспанцем з жовтня 2005-го, якому вдалося провести дубль за збірну. Нині Феррану 20 років і 262 дні, а останнім таким футболістом був Серхіо Рамос – під час аналогічного досягнення капітану було 19 років і 196 днів.

Крім побиття історичних рекордів, Торрес просто відіграв блискучий матч, шикарно відкриваючись між лініями, стріляючи по воротах та асистуючи. Він провів сім пострілів по воротах – чотири рази влучив у площину, двічі спрямував м'яч у сантиметрах від дальньої стійки й вистрілив з 11 метрів у захисника. В його активі також дві передачі під удар і гольовий простріл на Морату, який не пішов у статистику через липовий офсайд у Альваро. Крім того, Ферран сім разів йшов у обіграш на дриблінгу – п'ять епізодів виявились невдалими, але два пройшли прямо на лінії штрафного.

Це яскраво розкриває стиль Торреса – він агресивний, сміливий, швидкий і нахабний. За таких футболістів навіть у 20 років заведено віддавати 50-60 млн євро, але керівництву Манчестер Сіті можна поаплодувати. Влітку "містяни" придбали Феррана приблизно за 25 млн. Після такого вечора у Севільї цінник на хавбека має зрости мінімум у три рази.

Категорія: Ліга Націй | Переглядів: 4328 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Українець розсудить товариський матч Молдова - Грузія
ПРО ФУТБОЛ по-українськи започатковує прямі онлайн відеотрансляції футбольних матчів. Перша онлайн трансляція: ПСВ - "Металіст"
"Локомотив" продав форварда і, ймовірно, чекає на Мілевського
Сабо: Калітвінцев радитиме Ліппі тих же гравців
Болгарський півзахисник донецького "Металурга" Янков перейшов в "Ростов"
"Шахтар" розійшовся миром з "Пармою"
Чемпіонат Італії: "Наполі" - "Палермо" - 1:0. ВІДЕО
Анонс 19 туру АПЛ
Едмар невдовзі стане українцем
Гру з Нідерландами судитиме "друг" збірної України
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024