Чт, 25-04-2024, 12:26
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


17:24
Інтер – Шахтар: анонс матчу Ліги чемпіонів

Інтер в рамках 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА приймає Шахтар. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Ліга чемпіонів
6 тур
Інтер
22:00
Шахтар
09:12:2020
 

Ситуація в групі В перед вирішальними матчами склалася особлива. Усі чотири колективи можуть вийти у плей-офф, а три з них ще й ризикують залишитись без євровесни – Борусія М лідирує, маючи вісім очок у активі, у Шахтаря та Реала по сім (донеччани йдуть вище за особистими зустрічами), а Інтер набрав п'ять залікових балів. Таким чином, "гірникам" для прориву в 1/8 фіналу ЛЧ необхідно перемагати міланців, або ж грати внічию й сподіватися на аналогічний результат у матчі між мадридцями та ґладбахцями (або на перемогу Борусії).

Інтер – Шахтар: прогноз на матч Ліги чемпіонів

З перемогами над Інтером у донеччан в цьому році якось не склалося. Підопічні Луїша Каштру провели аж два поєдинки проти "нерадзуррі", зігравши у різних стилях – у своєму класичному образі чемпіон України був знищений з рахунком 0:5, а от в рамках автобусу вдалося втримати нульову нічию. Щоправда, в останньому матчі Шахтар награв всього на 0,08 очікуваних голів, а від пропущених м'ячів двічі рятував каркас воріт, однак більшу частину другого тайму ослаблений коронавірусом склад непогано стримував Інтер. Таким чином, на одне очко у Мілані за певного везіння сподіватись можна – але тільки за умов відчайдушної оборони всіма силами.

Інтер – Шахтар: де дивитися матч Ліги чемпіонів

Втім, тоді максимумом для Шахтаря стане третє місце. В принципі, вирватись з такої групи у Лігу Європи – це хороший результат, а більш сміливий футбол наражає на небезпеку залишитись ні з чим. Віктор Скрипник зараз точно б обрав синицю в руці, але чи готовий до такого Луїш Каштру? Чомусь здається, що ні, адже керівництво клубу завжди ставило завдання виходу в плей-офф ЛЧ. Саме там лежать солідні гроші, престиж та хороші кошики для майбутніх жеребкувань, а в ЛЄ команда вже наробила галасу влітку. Так це буде чи інакше, але для гарантованого прориву в ЛЧ сподіватись на відскок в Мілані та нічию в Мадриді не варто – з Інтером доведеться грати на перемогу.

Чи здатен на це Шахтар? Ось це – найбільш болюче питання. Справа навіть не у останніх результатах, а в організації гри. Борусія М тиждень тому показала, як можна забивати Інтеру – і в першу чергу для цього потрібно грати активно, сміливо атакуючи великою групою гравців. При цьому необхідне бездоганне виконання й купа хитрих переміщень, адже банальні передачі чи мінімальні заминки "нерадзуррі" з'їдають, гальмуючи атаку трьома лініями оборони. Віддавати ініціативу "нерадзуррі" неприпустимо.

Крім того, німці довели необхідність агресивно пресингувати в центрі та на чужій половині – після вдалого тиску в цих зонах італійці пропускали голи. Біля власних же воріт не можна допускати навіть дрібних помарок, адже Інтер з перших же хвилин трощить ослаблені точки. Наприклад, з-під Закарії міланці забили вже після другої його напівпомилки. Втім, навіть виконання усіх цих пунктів не гарантує результату – Борусія програла (2:3), причому межею мрій "жеребців" у тому поєдинку була нічия.

Шахтар всі ці пункти провалює капітально. У "гірників" банально не вистачає топ-виконавців, щоб проводити позиційні атаки у спробі придушити Інтер – остання така спроба завершилась розгромом з рахунком 0:5. Оборона у донеччан має дірки зліва та в центрі, а агресивний пресинг донеччан Борусія М розбивала із закритими очами. В Європі за інтенсивністю пресингу Шахтар йде останнім – на одну оборонну дію на чужій третині приходиться 50 передач суперника. Таким чином, можна впевнено констатувати – підопічні Луїша Каштру не можуть грати так, як Ґладбах.

Але ж Шахтар двічі бив Реал! Так, однак нинішній Реал били навіть Кадіс та Алавес. Мадридці мають шалені проблеми з пресингом і загалом виглядають розбалансовано – і навіть в таких умовах донеччани двічі могли програти "вершковим" за тайм. Загалом, у цих поєдинках "гірники" довели, що вони вміють підлаштовуватись під суперника, терпіти в компактному низькому блоку й швидко контратакувати через фланги. Так, це пасивна стратегія, але, по-перше, інакше в такій групі з 20-річними захисниками не зіграти, а по-друге – сьогодні такий підхід може спрацювати.

Чим довше на табло горітимуть 0:0, тим сильніше буде розкриватись Інтер, надаючи шанси реактивним хавбекам "помаранчево-чорних". Крім того, Реал на Джузеппе Меацца показав, що пасивно бити міланців можна – "вершкові" відмовились від персонального пресингу та розтягували тиск "нерадзуррі" по всій площині поля. Фулбеки грали понижче, а вінгери діяли вище, часто забігаючи за спини центрхавів – як наслідок, італійці розірвалися між завданнями, ковтнули купу контратак і програли майже без шансів.

Щоправда, тоді Інтер пропустив швидкий гол, а оборона Реала несподівано зіграла ідеально. У Києві ж підопічні Антоніо Конте знищили контргру Шахтаря, тримали ініціативу всі 90 хвилин і створили купу моментів, хоча донеччани грали "автобусом" – тобто, ми знову повертаємось до питання класу. Під "нерадзуррі" команді Луїша Каштру взагалі важко підлаштуватися: це у Реала не вистачало лідерів і балансу, а захисники могли змагатися у швидкості з "вершковими" – а от з Лукаку, Лаутаро, Хакімі та іншими змагатись буде в десять разів важче. Особливо якщо ми говоримо про гру на перемогу, а не на нічию.

Словом, Шахтарю сьогодні не позаздриш. "Помаранчево-чорні" поступаються Інтеру майже за всіма пунктами, але хто казав, що буде легко? Це Ліга чемпіонів, крихітко. Тут важко усім. Якщо хочеш виходити у плей-офф ЛЧ, то треба стрибати вище голови.

Кадрова ситуація

У Шахтаря з кадрами проблеми серйозні. До відсутності Коноплянки, Ісмаїлі та Корнієнка вже можна було б звикнути, але в Мілан також не полетіли Мораєс, Фернандо та Кривцов – вони так і не встигли відновитись від травм. Таким чином, в обороні можна очікувати появу Хочолави або Вітао (або одразу обох), а позицію нападника повинен закрити Дентінью. Дискваліфікованих у складі "гірників" немає.

Інтер також не залишився без втрат. Барелла отримав травму щиколотки на тренуванні й ризикує не вийти на поле, а Артуро Відаль точно не зіграє – чилієць ушкодив м'яз стегна. Обидва футболісти є стрижневими у системі Антоніо Конте. Крім того, в лазареті давно перебувають Наінголлан, Весіно та Коларов.

Орієнтовні склади на матч Інтер – Шахтар

Інтер: Хандановіч – Шкріняр, Бастоні, де Врей – Хакімі, Гальярдіні, Еріксен, Брозовіч, Янг – Лаутаро, Лукаку

Шахтар: Трубін – Додо, Вітао, Хочолава, Матвієнко – Степаненко, Маркос Антоніо – Тете, Марлос, Тайсон – Дентінью

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Очевидно, що фаворитом виступає Інтер, однак не варто списувати Шахтар до гри. Перший матч довів, що як мінімум донеччани можуть сподіватись на нульову нічию – не без фарту, звісно ж, але можуть. Чим довше "гірники" триматимуть необхідний рахунок, тим більше шансів на контратаках отримають підопічні Луїша Каштру, адже сьогодні "нерадзуррі" відступати вже нікуди. Так, контратакувати Інтер важко, однак свої два-три шанси "помаранчево-чорні" отримають.

Проблема полягає в тому, що трьох шансів для перемоги над Інтером замало, а нічиї може бути недостатньо. Ще більша проблема полягає в тому, що міланцям необхідно виграти цю зустріч – вони будуть злими й агресивними. При цьому у підопічних Антоніо Конте шалена перевага в класі та купа тактичних особливостей, які Шахтарю просто нічим крити – донеччани не зможуть перепресингувати суперника, не стануть атакувати великими силами й не будуть швидшими. Зрештою, у міланців занадто багато варіантів для зміни тактики, а от Шахтар може сподіватися тільки на автобус та свої дві-три контратаки.

Саме тому доводиться визнати – Інтер виступає фаворитом зустрічі. Звісно, легко йому не буде, але всі факти сходяться не на користь "гірників". Італійці повинні виграти цей матч.

Категорія: Ліга чемпіонів УЄФА | Переглядів: 4412 | Додав: adminA | Теги: Інтер – Шахтар: анонс матчу Ліги че
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

Вінченцо Пінколіні повертається до київського "Динамо"
Пепе має намір залишити "Реал"
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна поки що тільки на 10 місці за підсумками сезону
Разван Рац потрапив до складу символічної збірної Ліги чемпіонів за підсумками шостого туру
Ліга чемпіонів: "Динамо" Київ - "Гент"
Андрій Воронін може продовжити свою кар'єру в Україні
Марчелло Ліппі дебютує на чолі збірної України в матчі проти Франції 7 червня
Крістальдо в "Металісті" не буде
Товариський матч Росія - Болгарія: Адвокат здобув першу перемогу на чолі збірної
Гоменюк: Коноплянку виділяють тільки журналісти
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024