Вт, 19-03-2024, 10:10
ПРО ФУТБОЛ
по-українськи

незалежне спортивне Інтернет-видання

 
Радимо прочитати


20:17
Грозний: "Небесна сотня" боролося за те, щоб Україна стала вільною
Головний тренер ужгородської "Говерли" В'ячеслав Грозний прокоментував політично-соціальні події, які відбуваються в Україні.

- Футбол і спорт завжди були поза політикою. Ми граємо для глядачів в незалежності від їх віросповідань, чи мови, на якій вони говорять, для нас важливо, щоб вболівальники отримували насолоду від футболу. Тож не можемо стояти осторонь тих подій, коли комусь хочеться порушити територіальну цілісність нашої держави, яку нам гарантували міжнародні домовленості в Будапешті, через який ми стали безядерною державою. Український народ  дуже толерантний, але ми ніколи не дозволимо розхитувати територіальну цілісність . Ми хочемо самі приймати рішення в нашій країні без чийогось примусу і ніхто не буде диктувати нам, як і хто має керувати нашою країною,  ми самі, громадяни України розберемося з цим. На жаль, сьогодні бачимо зовнішнє втручання, зазіхання порушити територіальну цілісність нашої країни – це неправильна позиція країни-агресора. Всі світові гаранти мають сказати своє слово й стати на захист України та зробити все, щоб зберегти цілісність держави. 

Всі заклики сепаратистів не що інше, ніж провокації вищого ґатунку. Звісно, говорити про футбол в таких умовах неможливо. Ми громадяни України хочемо, щоб у країні панував спокій, щоб і на заході України розмовляли російською, а на сході – українською, ми поважаємо всі нації, народності, які проживають в Україні, тому футбол не може стояти осторонь. Для мене немає значення на якій мові розмовляє людина, та й зараз футбол став міжнаціональним, у нас гравці в команді різних національностей і ми спокійно розуміємося. Я прихильник того, щоб мир, спокій, злагода були прерогативою життя в нашій державі – дуже важливо, щоб люди мали змогу сказати те, що думають, коли на телевізійному  каналі можна сказати все в прямому ефірі, а не відредагованого в записі. 

Україна вже не та держава, якою може хтось керувати, ніхто в світі вже не зможе керувати нашою державою. Зовнішня політика деяких країн, яка має на меті розхитати нашу державу, незалежність, демократію не матиме жодного успіху. Зараз важко думати про футбол, коли ми стоїмо на порозі війни, коли без дозволу на нашу країну вводять іноземні війська.  Ми, футбольні люди, наша команда як українці так і іноземці підтримують територіальну цілісність країни, її незалежність, її вибір, який ніхто ззовні не  може нам вказувати. Тим, що відбувається ми всі шоковані. Та й заплатили за свободу вже дуже дорогу ціну – "Небесна сотня" боролося за те, щоб Україна стала вільною, вони поклали за це найцінніше – власне життя. Тому зараз ми повинні об’єднатися, забути якісь внутрішні чвари – закон про мови, який певен буде відкорегований, і боротися за цілісніть країни.   

Перейду на російську -  сейчас нам следует  обьединиться, очень важно, чтоб в Украине был мир и спокойствие, но кому-то такое состояние очень не  нравится. Мы культурная, трудолюбивая нация, поэтому сейчас следует думать о новых рабочих местах, социальной защищенности населения, много аспектов, которые нужно менять. Мы видим эти ростки, но кому-то это не нравится. Футбол всегда обьединял, поэтому я  и моя команда полностью поддерживаем новые начинания, которые позволяют развиваться свободе, порядку, демократии и экономической стабильности страны.   Мы не должны от кого-то зависеть, мы не вмешиваемся в политику других стран, выполняем все международные договоренности, поэтому хочем, чтоб и нашу независимость и целостность уважали.     

- Як плануєте проводити  незаплановану паузу в чемпіонаті?

- Досить важко зрозуміти, коли розпочнеться друга половина чемпіонату. Ми, як і решта клубів готувалися згідно графіку до старту нового сезону, до конкретного матчу протии "Металурга", тепер розуміємо, що й другий тур не відбудеться. Зараз команда тренується, ми не розпускаємо футболістів. Планували поїхати на тренувальний збір до Дебрецена, але не в усіх гравців є візи. Можливо, до нас приїдуть словацькі або ж угорські команди й зіграємо товариські матчі, можливо українські команди приїдуть на тренувальний збір на Закарпаття, тож буде можливість провести спарринг. Ми, як і вся країна також перебуваємо в форс-мажорних обставинах. На мій погляд, березневі матчі можна перенести на червень і спокійно догравати сезон. Вірю, що впродовж березня все вляжеться й чемпіонат поновиться.  Всі  футболісти розуміють складність ситуації. Хочемо, щоб все в країні заспокоїлося й можна було впевнено дивитися в майбутнє.


Категорія: Навколо футбольні новини | Переглядів: 4870 | Додав: adminA | Теги: щоб Україна стала вільною, Грозний: Небесна сотня боролося за
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Також читайте:

"Наполі" виходить на другу сходинку, здолавши "Дженоа". ВІДЕО
ПЛ, 6-й тур: "Арсенал" Київ - "Волинь" Луцьк
ПЛ, 6-ий тур: "Шахтар" мінімально здолав "Карпати" і очолив таблицю
УЄФА відкрила справи щодо "Жиліни" і "Спартака"
Мхітарян: "Рома" - теж не подарунок
Блохін віддав би "Золотий м'яч" Мессі
Міністр спорту Росії: поки буде моя влада, я не допущу об'єднання чемпіонату з українським
Перемагає не клас гравців, а їхній характер, вважає український фахівець Андрій Баль
"Локомотив" поки не отримував пропозицій про перехід Алієва
З вересня матчі "Шахтаря" показуватиме загальнодоступний канал
Дивіться футбольне відео:

Відео голів та огляд матчу Арсенал - Ворскла

  • Перегляди:
  • Всього коментарів: 0
  • Рейтинг: 5.0
Реєструйся і публікуй
Логін:
Пароль:

Пубілкації


Пошук

Календар

Архів записів

Про рубрики новин
Футбольні новини
Національна збірна України
Прем'єр ліга України
Кубок України з футболу
Ліга чемпіонів УЄФА
Ліга Європи УЄФА
Першість України. Перша ліга
Першість України. Друга ліга
ЄВРО-2012
Футбольне відео
Футбольні світлини
Навколо футбольні новини
Інтерв'ю і футбольна аналітика
ФУТБОЛЬНЕ ТБ
Цікаві новини, які не мають жодного відношення до футболу
Ліга Націй
Опис та результати матчів турніру Ліга Націй UEFA

Незалежне спортивне Інтернет-видання "ПРО ФУТБОЛ по-українськи" © 2010-2024